SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2012, 10:35 AM   #1
GT182
Ocean Warrior
 
GT182's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: New Castle of Delaware
Posts: 3,240
Downloads: 658
Uploads: 0
How to Infiltrate a Spy

Just starting the Happy Times 1st mission where I must Infiltrate a spy near Londonderry. I've snuck in as close to shore as I can get with decks awash, but nothing pops up to tell me what the sequence is to drop him off. Anyone have a clue on what needs to be done? No icons have poped up like they would for a Refit or Dock to end a mission.

Or.... do I have to go and Patrol Air Gap North Atlantic first, and then come back to the north shore north of Londondeery where he's to be dropped off?
__________________
Gary

No Borders, No Language, No Culture =s No Country

I'm a Deplorable, and proud of it.
GT182 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 10:43 AM   #2
volodya61
Ocean Warrior
 
volodya61's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Rostov-on-Don, local time GMT+4
Posts: 3,301
Downloads: 374
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by GT182 View Post
...I've snuck in as close to shore as I can get with decks awash...
You should be at surface.. not at decks awash depth..
__________________
.
Where does human stupidity end?

.


El sueño de la razón produce monstruos © - and for some people awakening will be cruel
volodya61 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 02:26 PM   #3
GT182
Ocean Warrior
 
GT182's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: New Castle of Delaware
Posts: 3,240
Downloads: 658
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by volodya61 View Post
You should be at surface.. not at decks awash depth..
I will be surfaced once that escort decides to leave... or ignor me. Decks awash was the only way I could get past this bugger. So far it's worked. Just to be safe I did a Save before I asked and did anything else. My torpedos are primed and ready just in case he gets nosey. And that goes for his buddy just around the point to the NW of the dropoff point.

So I take it that once I'm surfaced the icon will show. Thanks Volodya.
__________________
Gary

No Borders, No Language, No Culture =s No Country

I'm a Deplorable, and proud of it.
GT182 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 02:51 PM   #4
Trevally.
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2007
Location: AN1536 (Orkney)
Posts: 5,458
Downloads: 166
Uploads: 28


Default

Here is a spy mission I did http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=188171
__________________
Trevally Mods for SH5
Trevally. is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 07:24 PM   #5
CrabMan
Seaman
 
Join Date: Feb 2011
Location: Croatia
Posts: 31
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by volodya61 View Post
You should be at surface.. not at decks awash depth..
what is deck awash depth
CrabMan is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 07:35 PM   #6
Cybermat47
Willing Webfooted Beast
 
Cybermat47's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 5,482
Downloads: 265
Uploads: 22


Default

Quote:
Originally Posted by CrabMan View Post
what is deck awash depth
About 6-7 metres.
I think you need TDWs new UIs mod to use it easily.
__________________
Historical TWoS Gameplay Guide: http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?p=2572620
Historical FotRSU Gameplay Guide: https://www.subsim.com/radioroom/sho....php?p=2713394
Cybermat47 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 07:38 PM   #7
volodya61
Ocean Warrior
 
volodya61's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Rostov-on-Don, local time GMT+4
Posts: 3,301
Downloads: 374
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by CrabMan View Post
what is deck awash depth
Decks awash depth - 7-8 meters..
Decks awash is TDW's patcher's option - http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=181433
__________________
.
Where does human stupidity end?

.


El sueño de la razón produce monstruos © - and for some people awakening will be cruel
volodya61 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 08:35 PM   #8
GT182
Ocean Warrior
 
GT182's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: New Castle of Delaware
Posts: 3,240
Downloads: 658
Uploads: 0
Default

I'm not using any mod for decks awash. I just set depth to 7 meters and we're all set. IIRC, at 8it will keep the watch crew below decks, but with 7 they'll be up looking to spot any trouble.

To set your depth CrabMan, you have to go to the advanced depth setting scale. Then click on the depth you want to move the red arrow.
__________________
Gary

No Borders, No Language, No Culture =s No Country

I'm a Deplorable, and proud of it.
GT182 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2015, 11:51 PM   #9
maurice076
Sailor man
 
Join Date: May 2013
Location: Michigan,USA
Posts: 43
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

I Think Hitting all stop may help too.Sneaking by that escort now...hehehe
maurice076 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 10:39 AM   #10
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 534
Downloads: 261
Uploads: 0
Default

Same as SHIII, on the surface, at less than 3 knts.
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 12:15 PM   #11
Sailor Steve
Too old for his own good.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,332
Downloads: 745
Uploads: 249


Default

__________________
“Never do anything you can't take back.”
—Rocky Russo
Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2015, 06:16 PM   #12
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 534
Downloads: 261
Uploads: 0
Default

Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2015, 11:47 AM   #13
maurice076
Sailor man
 
Join Date: May 2013
Location: Michigan,USA
Posts: 43
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

Ahh my bad.Didn't realize it.So pumped about getting that guy off my boat...
maurice076 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2021 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.