![]() |
SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997 |
![]() |
#1 |
Ensign
![]() Join Date: Apr 2005
Downloads: 138
Uploads: 0
|
![]()
Przez jakis ostanio (ponad) miesiąc nie zaglądałem na subsima (awaria). :/
Chciałbym sie dowiedzieć jakie ciekawe ostatnio wyszły mody. Kurka przeglądać ponad 8 stron nowych postów to troszke jak dla mnie za dużo, więc może pomożecie mi. Co dobrego wyszło ostatnio ???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ensign
![]() Join Date: Jan 2004
Downloads: 20
|
![]()
Wyszły dwa, oba gigantyczne...
Tonnage Mod oraz Grey Wolves (w skrócie GW). Oba zmieniają nieco grafiki i dźwięków, ale przede wszystkim wywracają kampanię do góry nogami. Zwłaszcza Tonnage Mod, zmienia zupełnie system tonięcia statków, zmienia zasady jeśli chodzi o renown i przydział wyposażenia ( nowe jednostki i wyposażenie NIE kosztują, powodują jedynie dłuższy pobyt w bazie z uwagi na czas zainstalowania i przeszkolenia załogi). GW używa starego systemu w tej kwestii, lecz kampania i ruch jednostek zostały znacznie zmienione. Używa tego samego systemu tonięcia ale dorzuca jeszczew bodaj jedną czy dwie nowe jednostki (min. stary statek pasażerski ), zmienia większość grafiki i dźwięku. W jego skład wchodzi Harbour Traffic 1.47 Aha, jedna ISTOTNA uwaga: Tonnage War działa całkiem sprawnie, ale mogą być kłopoty z SH Commanderem ( u mnie na przykłąd siadła opcja Personnel File, reszta działa OK). Grey Wolves natomiast... na Bartonie 2800+, 1 GB RAMu w dual channelu i z GeForce 6600 GT wczytuje się znacznie dłużej niż Tonnage War ( przy czym różnicę można liczyć w minutach ), muli w porcie, muli przy widoczkach pod wodą, muli gdy w zasięgu wzroku pojawia się konwój. Zresztą w konwoju potrafi przymulić nawet przy widoku przez peryskop czy UZO. No i trochę waży - jest w częściach, łącznie ok. 500 MB. Tonnage War TEŻ trochę waży, ale jakoś mniej.... PS optymalnym rozwiazaniem byłaby, jak dla mnie, kampania Tonnage War, plus usprawnienia Grey Wolves BEZ tego cholernego przycinania.
![]() |
#3 |
Ensign
|
![]()
Oddzielny post, żeby zaznaczyć zmiany.
Pojawił się mod łączący obie kampanie, tj. NYGM Tonnage War oraz GW. Na przycinanie też jest sposób - w GW istnieje opcjonalny mod zmieniający wygląd dna morskiego na uboższy. Jest LEPIEJ, dużo LEPIEJ jeśli chodzi o działanie gry. Z uwagi na Harbour Traffic w dalszym ciągu sporo dzieje się w portach, ale różnica in plus i tak ogromna. A obecnie na włąsne potrzeby pracuję nad połączeniem Menu Slideout Anzeigen ( polecam, BARDZO usprawnia wydawanie komend, zwłaszcza jeśli chodzi o zanurzenie i na ster ), Tonnage War ( właściwie ta częśc roboty została już wykonana, NIE przeze mnie ) ORAZ integrated Orders. Jeśli się uda, to może poproszę twórców modów o zgodę i opublikuję zmieniony plik - mam wrażenie że ktoś jeszcze pewnie by chętnie skorzystał. Pozdrawiam !
![]() |
#4 |
Watch
![]() Join Date: Apr 2006
Downloads: 258
|
![]()
No pewno, czekamy na moda
Pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ensign
|
![]()
OK !... niemal zakończyłem robotę, pozostał jeszcze problem meldunkó pogodowych. Ale nie mam obecnie za bardzo czasu, żeby to dokończyć więc chyba wrzucę na rapidshare to, co już zrobiłem.
Zaznaczam - NIE jestem twócą tego moda ani żadnej jego części. Tylko i wyłącznie kompilatorem. Ok, zgodnie z zapowiedziami mod. Nie załątwiłem tej sprawy z meldunkiem pogodowym, ale reszta powinna być OK. http://rapidshare.de/files/18179029/...oon._Mod..html Miłego użytkowania !
![]() |
|
|