SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-14, 03:01 PM   #1
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default [REL] Dragon's Addon to "The Wolves of Steel"





What I did:

First I have chosen a MegaModpack that is as close as possible to my likings.
I chose The Wolves of Steel by vdr1981 (Vecko).
He managed to merge many awesome mods together to a stunning MegaModpack.
Then I started to add mods I missed in The Wolves of Steel and changed the default settings of The Wolves of Steel.
For this I took care to only add sound files and texture files so no config gets exchanged or overwritten.
Sadly for some settings it was not possible to avoid exchanging config files. In this case I took the original files from The Wolves of Steel and edited them.
This way I ensured that the stability of The Wolves of Steel will stay the same.


The mods I added:

- Monochrome Pictures for Loading Screens - taken from Schleichfahrt Modpack
- DynEnv v2.9 - 3.a Enhanced Visibility (medium) - for a better visibility under water
- Naights Submaine Textures v1.2 (PUV) - I do not like the red textures in SteelViking's Interior, I like it dirty and dark
- MightyFine Crew Mod 1.2.1 Alternate heads with beards
- Mixture of DBSM and SDBSM - The best of both "Das Boot Sound Mod"
- MadMax SubDiesel
- Rongels Lifeboats - No way playing without that
- Critical Hits Torpedo
- Critical Hits Deck gun
- Pascal-VIIC-correct periscope in tube
- sobers NO ship bow wave mod SH5

The WoS files I edited:

- Officer Command „Identify Target“ activated (Page layout.ini)
- Damaging of KDB Hydrophon at 120m changed to ca. 190m (Zones.cfg)
- Adjusted wave type to wind speed (SeaParameters.cfg)

The settings I did in TDW Generic Patcher: (Snapshot)

- Removed independent engine control - it was bugged and useless
- Removed coercion of dud torpedoes - I hate dud torpedos even if it is realistic
- Added automatically switch to battery recharge mode when surfaced - Every time I surfaced I forgot to switch it on
- Reduced maximum wind speed - Sobers Smoke screen looked horrible with high wind speed
- Added colors to the MapTools - for better visibility

The settings I did in OptionsFileEditorViewer:

- Minimum Dails for all TDCs - I did'n need more dails
- Activated automatically switch to battery recharge mode when surfaced - additionally to the setting in the Patcher
- Removed time delay and teleport for CrashDive - I first thought CrashDive is bugged
- Added TAI Map, resized it and did some settings - This was my main isue with WoS
- Enabled graphical Tools for NavMap and did some settings - looking awesome
- Added the Officers Icon in TDC and activated the option to turn off TDC - Now you can use the 1-2-3 alignment
- Locked the Officers Icons on the bottom of the screen. - I did not like the scrolling because it was the only GUI part scrolling

Optional german patch:

Sadly all the mods change the ingame-texts to english.
If you are a german dude like me you do like to have german texts in the game.
Raven Corax did a very good job to translate all the files back to german.
I added his Raven Corax' German Patch to my Addon package.


DOWNLOAD including The Wolves of Steel v1.2
DOWNLOAD without The Wolves of Steel v1.2 (for those who have WoS installed already)
(Installation notes are included in the package)

Last edited by Dragon81; 10-04-14 at 02:17 AM.
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-14, 03:05 PM   #2
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

Some screenshots with the changes I made.
Attached Images
File Type: jpg taimap.jpg (90.2 KB, 925 views)
File Type: jpg tdc.jpg (90.1 KB, 895 views)
File Type: jpg bridge.jpg (88.8 KB, 792 views)
File Type: jpg textures.jpg (84.8 KB, 764 views)
File Type: jpg DynEnv.jpg (81.5 KB, 776 views)
File Type: jpg marking.jpg (88.3 KB, 687 views)
File Type: jpg mfcm.jpg (88.8 KB, 706 views)

Last edited by Dragon81; 09-07-14 at 04:06 AM.
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-14, 03:07 PM   #3
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

Please give me feedback and report isues.

I also would be very happy if a english guy could fix the typing errors I did in the english installation notes.
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-14, 08:44 PM   #4
Dodo11
Seaman
 
Join Date: Jun 2011
Location: Romania
Posts: 39
Downloads: 44
Uploads: 0
Default

I have one question.
If i have already installed "Wolves of steel" ,can i just install ur files (just the addons) , or do i have to install "Wolves of steel" from your download?

Last edited by Dodo11; 08-29-14 at 04:09 AM.
Dodo11 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-14, 06:55 AM   #5
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

If you have WoS installed then you just need my "Dragons WoS Addon" folder.
I did not change anything on the "The Wolves of Steel" folders, they are like the original one. I just want to provide a full package so you don't need to search for several parts.
But you have to load the snapshot for TDW Generic Patcher and check the settings in the OptionsFileEditorViewer (I edited the TheDarkWraithUserOptions.py) after you installed my Addon.
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-14, 09:19 AM   #6
Dodo11
Seaman
 
Join Date: Jun 2011
Location: Romania
Posts: 39
Downloads: 44
Uploads: 0
Default

If i can make a sugestion , u should put a second download link only with your Wolves of Steel Addon.I think there are others like me that have already installed Wolves of Steel.
Keep up the good work.
Dodo11 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-14, 09:45 AM   #7
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

It's always the best to start from scratch and reinstall SH5 instead of useing a already moded installation. It's done in a few minutes and you can be sure that everything is fine.
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-14, 11:54 AM   #8
Distortion
A-ganger
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

Definitely gonna try this addon! All the things I would like see change, is in this addon. Thanks for your work, really appreciate it.
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 03:11 AM   #9
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

At the moment I have problems with a not filling up tonnage bar.
Maybe some guys can confirm that isue.
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 05:07 AM   #10
Distortion
A-ganger
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

I assume you have a legal copy of the game? Otherwise try this.

In order for your tonnage to be added to the mission objective you firstly have to be sinking ships in the patrol area indicated by the yellow icon (not the cross)

You can not go too far off the English coast or your tonnage will not count.
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 07:14 AM   #11
Distortion
A-ganger
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

Like the new additions. 1 question: Is it possible to change the colors of the maptools in GenericPatcher?I cant find the option.
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 07:35 AM   #12
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

Yes it is. MapColor is the option name.
What colors do you like more?
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 09:11 AM   #13
Distortion
A-ganger
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Dragon81 View Post
At the moment I have problems with a not filling up tonnage bar.
Maybe some guys can confirm that isue.
Is this your problem? First time I see it. However, the tonnage is added to the captains log

__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 09:12 AM   #14
Distortion
A-ganger
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Dragon81 View Post
Yes it is. MapColor is the option name.
What colors do you like more?
I would like to see the mark color green changed in red or something. The green mark for me is barely visible .
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 08-30-14, 09:43 AM   #15
Dragon81
Engineer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Baden-Württemberg / Germany
Posts: 200
Downloads: 68
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Distortion View Post
Is this your problem?
Yes it is exactly the problem. But I don't think that it is because of my addon.
I think it is a problem of WoS...



Quote:
Originally Posted by Distortion View Post
I would like to see the mark color green changed in red or something. The green mark for me is barely visible .
No problem, see the screenshot
Attached Images
File Type: jpg mapcolor.jpg (91.5 KB, 187 views)
Dragon81 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2024 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.