![]() |
SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997 |
|
![]() |
#1 | |
Engineer
![]() Join Date: Nov 2002
Downloads: 70
Uploads: 0
|
![]() Quote:
Po kolejnej reinstalacji SH3 wrzucilem jakies niewielkie mody a nastepnie SH3C. Sprawdze to. Dzieki za sugestie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Engineer
|
![]()
A tutaj screen jaki sytuacji o ktorej wczesniej pisalem...
http://img66.imageshack.us/my.php?im...9233684mt8.jpg troche smieszny |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mate
![]() Join Date: Jul 2006
Downloads: 4
|
![]()
Zeby sprawdic czy to jest blad w grze musial bys oddtworzyc taka sama sytuacje I zobaczyc co sie stanie. A jezeli nie to przeinstalluj wszystkie mody jeszcze raz.
Ja mam problem z pogoda. Zaintalowalem The Grey Wolves great mod apotem inne modifikacje. I potym wszystkim pogoda poszla do diabla... mam morze plaskie jak stol, i sloneczna pogoade jak na rejsie wypoczynkowym. Szkoda ze nie wziolem z soba paru turystow.... ![]()
![]() |
#4 |
Medic
![]() Join Date: May 2006
Downloads: 8
|
![]()
The Grey Wolves v.2 jest troche wg. mnie spieprzeprzony (chłopaki przesadzili :P)
Teraz testuje NYGM TonnageWar i Living SH3 są ok. Dodaje jeszcze do nich mod z ruchem w portach i robi całkie wypasiny realiz ![]() Postaram się wrzucić dzisiaj na ten FTP wszystkie MOD'y które mam. Oczywiścia są lekko odsiane z różnego rodzaju śmieci co wywalają gre. Teraz pracuje nad zrobieniem moda dla PolishRun który by nie wywalał ludzi z trybu multi jeśli ktoś go nie będzie miał. pozdr.
![]() |
#5 | |
Engineer
|
![]() Quote:
Jezeli grzebales w tym modzie, wiesz w jakim pliku mozna znalezc te wartosci? Sprobuje sam troche poeksperymentowac, bo pomysl wydaje mi sie dobry. Z Tonnage War wybralbym jeszcze ruch w porcie i modyfikaqcje instrumentow do wykreslania kursow na mapie (to naprawde przydatna rzecz) ale proba podgrania tego bez wczesniejszego zainstalowania Tonnage wywala gre podczas konwej fazy wgrywania misji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mate
|
![]()
Cos jest nie tak z SH3 jezeli chodzi o pogode
![]() A pozatym to masz racje jezeli chodzi o GW super mod. Np. oni strasznie obnizyli sensytywnosc sonaru. Zeby wykryc statek 4 km odemnie musze sie dobrze wsluchac zeby uslyszec sruby. Naprawde to dzwiek w wodzie wedruje szybciej i dalej wiec nie rozumiem dlaczego oni to zmienili. To wcale nie dodaje realizmu do gry. Jezeli chodzi o zatapianie statkow... ![]()
![]() Last edited by torpcatcher; 07-26-06 at 07:00 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Engineer
|
![]() Quote:
Ciekawie opisane jest to w manualu do Tonnage War. Generalnie czas zatapiania w Tonnage War podoba mi sie. Chociaz nie zgodze sie z autorem ze w oryginalnym SH3 schemat zatapiania byl uproszczone. Sam pamietam akcje, kiedy po dwoch torpedach w czesc rufowa, frachtowiec C2 nie za bardzo chcial tonac. Poniewaz plywalem wtedy typem II, nie mialem go czym dobic (a szkoda mi bylo torped). Postanowilme wiec go sledzic (plynal jakies 3-4 wezly). Zatonal po nastepnego dnia przed poludniem. Co sie tyczy "efektywnosci" dziala to jego pogorszenie w Tonnage tez mi sie podoba. Srednio 20stoma pociskami to mozna zatopic lodz rybacka a nie frachtowiec 6000 BRT. Poza tym dobor odpowiendnich pociskow tez sie liczy. Kiedys zrobilem taka mala probe. Strzelalem w przybrzezny statek handlowy tylko oswietleniowymi. Zatonal po 17 celnych strzalach. Nonsens, chyba ze poklad pelen byl beczek z benzyna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Medic
![]() Join Date: May 2006
Downloads: 8
|
![]() Quote:
Namiary w e-mailu pozdr.
![]() |
![]() |
#9 |
Mate
|
![]()
ostatnio przeczytalem ksiazke pod tytulem STEEL BOATS,IRON HEARTS. Opowiada ona historie czlonka zalogi U - 505 ktory zozstal zlapany przez Amerykanska Marynake u wybrzezu Afryki. Wjednym z rozdizlow opisuje torpedy jakie U - 505 uzywal. Z paru rzeczy ktore pamietam jest wielkosc glowicy torpedy 280Kg. i Czarny kolor . Tak wiec torpedy jakie uzywali Niemcy byly bardzo mocna bronia. Srednica czy kaliber wyrzutni torpedowych wynosil 54 cm.
![]() Last edited by torpcatcher; 07-26-06 at 01:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Engineer
|
![]() Quote:
Quote: