![]() |
SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997 |
![]() |
#1 |
Gunner
![]() Join Date: Apr 2006
Downloads: 61
Uploads: 0
|
![]()
CHAPS!
Jeśli chcecie grać w gry ligowe na poziomie realistycznym w Silent Hunter 3 szukajcie POLISH RUN na serwerze ubi.com. Hasło: HUNT. Gramy codziennie o północy, tj. 23.00 GTM. Hostuje Tasman albo Majama. Przed grą spotykamy się na GG. KONTAKT NA GG 2070582 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Grey Wolf
![]() Join Date: Mar 2005
Downloads: 1
|
![]()
Witam na Subsim.com.
*STICKY*
![]() |
#3 |
Gunner
|
![]()
Witam! KorzytajÄ…c z okazji dodam troche wiecej informacji na temat POLISH RUN.
POLISH RUN LIGA MISTRZÓW POLSKICH DOWÓDCÓW SILENT HUNTER III Godzina 00.00-00.15 host na ubi.com. 00.15 poczÄ…tek patrolu. Poziom realistyczny. Czas gry ok. 2 godzin. Nazwa serwera: POLISH RUN HasÅ‚o: HUNT PamiÄ™tajcie o dużych literach jak bÄ™dziecie wpisywac hasÅ‚o. TYLKO MISJE Z SEADEVILS & WOLFPACK LEAGUE. MOÅ»E GRAĆ KAÅ»DY KTO ZNA NAZWĘ SERWERA I HASÅO. ABY PATROL BYÅ ZALICZONY WYSTARCZY RAPORT I SCREEN Z ZATOPIENIAMI. Jestem prawie codziennie, jak siÄ™ zdarzy, że mnie nie ma to proszÄ™ mnie szukać nastÄ™pnego dnia. Kontakt na GG 2070582 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Seaman
![]() Join Date: Dec 2004
Downloads: 9
|
![]()
Ja dzisiaj raczej będe, mam nadzieje cos pozatapiac
![]() Generalnie Jak nie spotkam żadnej interesującej gry to tez będe zakładal gre na poziomie realistycznym, nazwa bedzie podobna i hasło takie same dla łatwego zapamiętania. Jak zobaczycie to wchodźcie: POLISH RUN (haslo: HUNT) Jakbysmy sie z Tasmanem nie mogli pojawić to zachęcamy starych bywalców naszego grona do zakładania gier w naszym imieniu. pamietajcie jednak aby stosowac zawsze to samo hasło (HUNT) bo ludzie juz je znają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gunner
|
![]()
POLISH RUN MISJA 1
Misja z WolfPackLeague Slaughter in Norway, Oct_100C Host - Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu grallmn, przeżyÅ‚, 0 zatopieÅ„ rebel169, przeżyÅ‚, 0 zatopieÅ„ shadow1962, zatopiony, 0 zatopieÅ„ Tasman1395, przeżyÅ‚, 0 zatopieÅ„ prawdziwa rzeźnia; sztorm, pompa deszczu, porwisty wiatr, widoczność jak w tej piosence „sÄ… tacy, to nie żart, dla których jesteÅ› wart ...â€, ogólnie przewalone; goniÄ™ konwój; pierwszy atakuje shadow; nagle widzÄ™ liczne flary, uciekać na peryskop, po co?, jestem daleko, coraz wiÄ™cej flar rozjaÅ›nia niebo; jestem coraz bliżej, walÄ™ na fulla i nagle widzÄ™ jak tankowiec taranuje grallmna i to jedyny moment kiedy widziaÅ‚em statek handlowy; uciekam w głębie gdyż tanker wali jak opÄ™tany prosto na mnie, gdy wychodzÄ™ na peryskop już go nie widzÄ™, psubrat, znikÅ‚? może mi siÄ™ przewidziaÅ‚o; w miÄ™dzyczasie eskorta zatapia shadowa, byÅ‚ w Å›rodku konwoju, nic nie ustrzeliÅ‚ choć kropiÅ‚ jak natchniony; idÄ™ wynurzony, coraz wiÄ™cej flar na niebie; robaczki Å›wiÄ™tojaÅ„skie ku... czy co?; błąd-namierzajÄ… mnie uciekam i od tej pory trwa zabawa w kotka i myszkÄ™; najpierw 2 DD, później 3 DD, potem 5 DD; caÅ‚a eskorta przeciwko mnie; staram siÄ™ dorwać choć jednego; pudÅ‚ujÄ™, pudÅ‚ujÄ™, pudÅ‚ujÄ™... misja godna prawdziwych bohaterów hehehehe POLISH RUN MISJA 2 Misja z Ace of the Deep Północny Atlantyk, okolice PrzylÄ…dka Farvel Host - AOTD-General Ustawienia: 100% realizmu AOTD-General, przeżyÅ‚, 3 zatopienia DD Tribal 1850t Frachtowiec C2 6395t Fregata Black Swan 1250t murin1975, zatopiony, 0 zatopieÅ„ Tasman1395, zatopiony, 1 zatopienie Fregata Black Swan 1250t ciężkie chmury, lekka mgÅ‚a, maÅ‚a bryza, wysoka fala na poczÄ…tek; cholera góry lodowe, nie dziwota, już wikingowie Å‚amali sobie Å‚odzie w tych okolicach; wychylam Å‚eb tylko DD, oj bÄ™dzie ciężko myÅ›lÄ™, i byÅ‚o... murin zszedÅ‚ pierwszy (memory remains), General dostaÅ‚ po dupie, jednak pogoniÅ‚ ziomów do roboty i wróciÅ‚ na peryskopa; zaczyna siÄ™ kocioÅ‚; ping:zero, niszczyciel:jeden-ferfluchte minÄ… mnie odbijajÄ…c siÄ™ od kiosku, tomki popiÅ‚y czy jak; General soli Å›wieżymi rybkami – wie, że coÅ› jest w piachu tylko nie wie co; widzÄ™ konwój jest daleko i znowu to samo, bez pingu gość na rufie, gwaÅ‚towny skrÄ™t odskakujÄ™; wielki błękit siÄ™ chowa wobec moich podwodnych widoków, DD atakujÄ… jak wÅ›ciekÅ‚e psy: najpierw pan czerwony, potem pan niebieski, pan pomaraÅ„czowy trafiÅ‚, za późno odskoczyÅ‚em, zbłąkana bomba głębinowa uszkadza rufowe stery głębokoÅ›ci i prawy ster, ****, gówno, cholera, włąsciwie już po mnie: szacuje straty: góra-dół daje rady, lewo-prawo nie ma mocnych; czad jak ..uj; wiem, że już po mnie, póki jestem na peryskopie walÄ™ na oÅ›lep, fregatka siÄ™ biedna nadziaÅ‚a, i tylko góra-dół, góra-dół, góra-dół aż tylko dół, 100m, 120m, 200m, 240m, na 260m Jezus powiedziaÅ‚: „Niejedna droga zda siÄ™ czÅ‚owiekowi prosta, lecz w koÅ„cu prowadzi do Å›mierciâ€; i tyle; General kontraatakuje, wije jak wÄ™gorz swoim bocikiem, walka z niszczycielem wykaÅ„cza, tylko cztery torpedy zostaÅ‚y; pierwszÄ… kropi z rufy w fregatÄ™, chybiÅ‚; nie ma czasu na myÅ›lenie pozostaÅ‚e trzy wali w ciemno-pan czerwony puka do mych drzwi; pierwsza trafia w tankowca i szanownie odbija siÄ™ od jego burty-szajse; druga niewypaÅ‚; trzecia-traf! traf! traf! gówno prawda - pół metra od dziobu mercha i mniej niż pół metra od rufy tankera; Ruhe Adolf! POLISH RUN MISJA 3 Misja z WolfPackLeague, July_30 English Convoy 1940 Misja historyczna Host-Tasman1395 Ustwaienia: 100% realizmu PL_mike, zatopiony, 0 zatopieÅ„ Tasman1395, przeżyty, 1 zatopienie Transportowiec Veendomm 8203t 04 czerwiec 1940,godz. 12.25 BDU melduje: ruszać siÄ™ Å›mierdzÄ…ce robaki, konwój XH104 na kursie zbieżnym, lotniskowiec i kilka merchów w eskorcie dwóch DD; wybór jest prosty nadajÄ…: albo Krzyż Å»elazny, albo krzyżyk na grób. ZaÅ‚ogi U-53 i U-29 baczność! Czas na kwas! Mike pierwszy zauważyÅ‚ lotniskowiec i artykuÅ‚uje: albo rybka albo pipka jak powiada Hamlet, lewa burta wolna od eskorty, jeszcze 2 kilosy a rÄ…czka Å›wieżbi, grzmoci wachlarzykiem, Tomki dziÅ› czujne jak nigdy, ping, ping, ping pong pÄ™kÅ‚; ilÄ™ bulÄ™ za tÄ™ głębinowÄ… kulÄ™-życie bulisz, drugiego zrzutu nie odparÅ‚. Damn! Tak wÅ‚aÅ›nie myÅ›lÄ™ gdy wachtowy zgÅ‚asza: 60 km do Mike, jesteÅ› zwolnony facet - odpowiadam. ZostaÅ‚a druga część konwoju, ochÅ‚apy handlowe. Ciekawe czy za to też dajÄ… Krzyżyk. Tak k... Krzyżyk za krzyżyk. WidzÄ™ transportowiec, standardowo, peryskop silent run, podchodzÄ™ blisko. Pierwszy prezencik celny, drugi niewypaÅ‚ (zapomniaÅ‚em zaadresować czy co?), i... Tom atakuje zza mercha, kropi po oczach, kolejny prezencik - wielutne pudÅ‚o, co za wstyd, koryguje trafiam bez efektu i już mnie tu nie ma, ewrybody daÅ‚n i jestem na 40m, przechodzÄ™ pod merchem, zostawiam zdÄ™biaÅ‚ego Tomasza; peryskop i walÄ™ najlepiej jak lubiÄ™ – od tylca, hehehe efekt zatapiajÄ…cy aż mu woda nosem wyszÅ‚a. To ostatnia dobra wiadomość. Anglosasi majÄ… robotÄ™ do wykonania. Zaczyna siÄ™ zabawa w kotka i myszkÄ™. Jeden atak DD, drugi, po trzecim nacieram, pudÅ‚o; alarmowe, atak DD jeden, drugi i moja kolej nacieram, dostaÅ‚, nie, nie, nie wierzÄ™ moja ukochana rybka mnie zdradziÅ‚a i pyk! odbiÅ‚a siÄ™, odpieram kolejne ataki, i atakujÄ™: pudÅ‚o i trafiam: ale co z tego, a ponoć nic dwa razy siÄ™ nie zdarza, pyk! walka trwa dalej, nikt nie odpuszcza, ostatnia rybka, robiÄ™ błąd, źle odchylam, za wczeÅ›nie, atak nieprzemyÅ›lany, nie mam czym emitować, oddalam siÄ™... do tawerny „pod pijanÄ… zgrają†do taÅ„czÄ…cych, rozhukanych Å›cian, i do dziewczyn, które serca za zÅ‚amany grosz oddajÄ…, nie pytajÄ…c czy kto kiep czy draÅ„. Tylko oby op.....l od Donitza mnie za bardzo nie zdoÅ‚owaÅ‚. ByÅ‚o jak zwykle: blood, fire, death. POLISH RUN MISJA 4 GIBRALTAR ROK 1942 JEDNOSTKI IXD2 1943 PL_Egon zatopiony, ale odszedl z honorem SD__Tasman przezyl, zniszczyl niszczyciel klasa Fletcher PL_Gzyz zatopiony, zniszczyl niszczyciel klasa Fletcher PL_General zatopiony Opis misji wiadomo Konwoj etc. z "Mala eskorta" Czekamy w Gibraltarze, konwoj powoli nadplynal. Egon sie zgodzil zagrac w kota i myszke :kroliczek: , a my mielismy isc na konwoj. Spogladam na konwoj a tu nagle SAMOLOT ! Poczatkowo wszystko bylo fajnie, az 5 samolotow atakuje biedna myszke pod nazwa General. Na szczescie zadnych uszkodzen. Lecz juz pingowal na mnie niszczyciel. Tasman i Gzyz jak narazie byli schowani. Pierwsz atak byl na Egona, i na szczescie przezyl. Odrazu Egon wystrzelil Salve, choc niestety nic nie zatopione. W tym czasie nadchodzil niszczyciel na Generala. Pierwszy atak niestety celny, 97 % kadluba i niewielkie uszkodzenia. Jakos sie dalo przezyc. Choc nagle podchodza nastepne niszczyciele. Gzyz za mna zatopil niszczyciela i bardzo mu za to dziekuje ![]() Skaczylismy walke gdyz juz tak cielo gre z tej strzelaniki. Raport sporzÄ…dziÅ‚ PL_General POLISH RUN MISJA 5 Misja z WolfPackLeague, Jan_101B AHM 31 (Below Crush Depth) Misja historyczna. Rok 1939, typ VIIB. Host – Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu Bahr1, przeżyÅ‚, 2 zatopienia Hope Star, tankowiec T2, 10612t Arrow, przybrzeżny statek handlowy, 1964t whiskey111, przeżyÅ‚, 1 zatopienie, Arlington Court, maÅ‚y tankowiec, 4333t Tasman 1395, przeżyÅ‚, bez zatopieÅ„ Zachodnie wybrzeże Półwyspu Iberyjskiego a scena jak z Apokalipsy: „wÅ›ród ryczÄ…cych fal, poprzez chmury i deszcz, pÅ‚ynie wielki galeon poganiany przez Å›mierć, trzeszczÄ… maszty i ster, rwÄ… siÄ™ liny i żagle, ryk zawiei szum wód-Å›mierć nie zaÅ›nieâ€. Sztorm jest panie Bosman. Widoczność trzysta metrów, Å›ciana deszczu, siwy dym. Zaczynamy w poÅ‚ożeniu nawodnym, od razu przechodzÄ™ do poÅ‚ożenia podwodnego, sÄ… szumy, namiar 150. Tak rozpoczynamy rajd. Dobrze, że nasz MiÅ‚osierny stworzyÅ‚ zawód oficera wachtowego, to moje oczy ten gość. Nic nie widzÄ™ ale on widzi, jestem blisko, 1700m, 1400m, 600m odpalam w ciemno, błąd, widzÄ™ statek dostawczy-to moja dzisiejsza zmora jak siÄ™ okaże, wychodzÄ™ za nim, odpalam rufowÄ… i czekam... nic, nie mogÅ‚em nie trafić, chyba za blisko. Dalszy plan operacyjny jest prosty: wyprzedzić, ustawić siÄ™ w pozycji do ataku, odpalić i czekać aż zatonie. I tak zrobiÅ‚em. Z tym, że z pięć razy i za każdym razem nieskutecznie. Atak pierwszy: nawodny, pudÅ‚o, atak drugi: peryskop, pudÅ‚o, atak trzeci: odpalam rybkÄ™ pod kÄ…tem 90 stopni, trafiony!, odbija siÄ™ ta rybka, atak czwarty: zostaÅ‚ mi tylko z powietrza, pudÅ‚o, piÄ…ty nawodny pudÅ‚o. W miÄ™dzyczasie tracÄ™ kontakt wzrokowy, to znów odzyskuje i tracÄ™, i tak w kółko a merch sobie zygzakuje i spokojnie burzÄ…c gÅ‚adź wody mknie do portu swojego przeznaczenia. Ocipieć można. Kret by to lepiej zrobiÅ‚. Szkoda słów. Na szczęście mamy stadko. Reszta wilków daje rady. Bahr i Whiskey kropiÄ… lepiej i wÅ›ród piardów Posejdona sÅ‚yszÄ™ jak koÅ„czÄ… patriotycznÄ… pieśń: „statek bierze w objÄ™cia, niczym żoÅ‚nierz fortuny, fale morza wciąż spiÄ™trza, sternik wypadÅ‚ za burtÄ™, wicher zawyÅ‚ z triumfem, statek runÄ…Å‚ na skaÅ‚y, fale pokÅ‚ad zalaÅ‚yâ€. POLISH RUN MISJA 6 Misja z WolfPackLeague, Nov_101A Norwegian Coast Rok 1944, typ IXC Host – Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu Bahr1, zatopiony, bez zatopieÅ„ Tasman1395, przeżyÅ‚, 1 zatopienie HSM Sub Hunter, niszczyciel Hunt II, 1050t Ciemna wojenna noc. Norweskie wybrzeże na północ od Bergen. Stan morza spokojny. Pierwszy zgÅ‚asza siÄ™ Bahr, widzi niszczyciel Tribal i konwój. Before you see the light you must die – Å›piewaÅ‚a mama do koÅ‚yski. Tak też siÄ™ staÅ‚o, namierzony przez blaszaka zdążyÅ‚ zareagować pacierzem. Nie byÅ‚o już powrotu, najbliżej byÅ‚o dno. Pierwszy atak posÅ‚aÅ‚ kolejnÄ… żelaznÄ… trumnÄ™ do królestwa Odyna. WidzÄ™ konwój. Dziobem do mnie nadciÄ…ga w szyku torowym. Dostrzegam w oddali jak DD wÅ›ciekle wypluwa bomby powodujÄ…c gejzery wody. Flash alert! Ustawiam siÄ™ pod kÄ…tem 90 stopni do kursu karawany, bÄ™dÄ…c w odpowiednim poÅ‚ożeniu otwieram oczy. Za późno. Merch na 200 stopniach w moim okularze, szybkie dwie rybki, pudÅ‚o, TV-ka trafia w Å›rubÄ™ ale niewypaÅ‚. Odwracam siÄ™ do konwoju aby użyć aparatów dziobowych. NadciÄ…ga merch z za nim same niszczyciele. KropiÄ… po lustrach, sÄ… coraz bliżej, czekam aż frachtowiec najdzie na liniÄ™ ognia, ale ten czas zasuwa, panie merchdriver move you ass microman! yes sir! Nareszcie jest ten moment: raz, dwa, trzy wachlarzyk; alarm zanurzenie zmiana kursu, pierwsze ozdóbki głębinowe nade mnÄ…. Torpeda trafiÅ‚a w cel! Torpeda trafiÅ‚a w cel! Nie widzÄ™ efektu, jestem na 100m głębokoÅ›ci i obliczam gorÄ…czkowo kiedy zmienić kurs i głębokość by nie oberwać. Niestety merch dostaÅ‚ twice ale popÅ‚ynÄ…Å‚ sobie dalej, a obsÅ‚uga rozpoczęła kolacjÄ™ smażąc sobie kieÅ‚baski na ognisku jakie zgotowaÅ‚em na dziobie. To co dalej sprawiÅ‚y niszczyciele, jaki pokaz podwodnej symfonii pod batutÄ… jankesko-anglosaskÄ… to Lemmy i Ozzy do kupy wziÄ™ci wespół z Krzysztofem Krawczykiem nigdy nie posmakowali. TrzÄ™sienie ziemi kilkakrotne, decybele pingu, zgrzytanie Å›rub i nitów, krzyki zaÅ‚ogi. I co do cholery jasnej robi tu ta rodzÄ…ca kobieta? Jeszcze odszkodowanie od Kriegsmarine bÄ™dzie chciaÅ‚a wydÄ™bić! ****en pussy! I tak nÄ™kali mnie ponad godzinÄ™. Hej, ludzie, rzućcie grosz do sakwy mej, niech zabrzmi dalszy ciÄ…g ballady tej! Wreszcie po kolejnym ataku osiadÅ‚em na 160m, wyłączyÅ‚em silniki i czekam bez ruchu. Jeden napad, blisko; kolejny niszczyciela skok, pudÅ‚o. Wypuszczam wabie i po kilku minutach odgÅ‚osy symfonii cichnÄ…, ping cichnie. MaÅ‚a wsteczny silent run oddalam siÄ™. A potem na peryskopowÄ… – jaki piÄ™kny widok! Na 180 w celowniku DD, odpalam, pudÅ‚o, za moment nachodzi mnie drugi, lepiej przymierzam i Silent Hunter powaliÅ‚ Sub Huntera, ale co to? Nachodzi nastÄ™pny, alarm, zanurzenie! Na 200m ponownie wymykam siÄ™ eskorcie tracÄ…c po drodze obydwa peryskopy. Gdyby nie ryk niemowlaka byÅ‚oby caÅ‚kiem znoÅ›nie, kobieta krzyczy: mój prawnik was zaÅ‚atwi! Bosman melduje: chÅ‚opiec, jak mu damy na imiÄ™? OczywiÅ›cie Adolf POLISH RUN MISJA 7 Misja z WolfPackLeague, Aug_101B Icy Decks Rok 1942, typ IXC Host – Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu Bahr1, zatopiony, bez zatopieÅ„ Tasman1395, zatopiony, 1 zatopienie USS Daisy Farm, przybrzeżny statek handlowy, 1965t Dwudziesty kwietnia 1942 rok, Morze Barentsa. Konwój z dostawÄ… dla orkiestry Stalina mknie do Archangielska. Endless sky above me i wyÅ‚adowania atmosferyczne - bÅ‚yski i gromy, tak Perun wita sÅ‚owiaÅ„skÄ… krew. A babcia czyta do snu dzieciom kolejnÄ… opowieść Morskich Wilków. - Babciu, czy kapitan Tasman poÅ›le do piachu w koÅ„cu jakiÅ› wiÄ™kszy tonaż – zapytuje zatroskany Andrzejek. - Babciu, a może komendant Bahr doÅ‚oży ciegieÅ‚ke dla chwaÅ‚y U-bootwaffe – pyta niefrasobliwie Jasia. - Gasić kiepy – odpowiada dziarska babcia – zaczynamy opowieść. Bahr pierwszy zauważyÅ‚ wroga. OkrÄ™t dozoru ruszyÅ‚ zygzakiem w stronÄ™ jego rufy. Jest coraz bliżej. Bahr nie panikuje, nic z tych rzeczy, czeka do ostatniej chwili i fasoli z rufy podwójnÄ… krótkÄ…. Damn! PudÅ‚o! Alarm! Zanurzenie! Rozpoczyna siÄ™ walka o ogieÅ„... SÅ‚yszÄ™ na sonarze dzwiÄ™ki torped, piekÅ‚o siÄ™ zaczyna myÅ›lÄ™. Przez okular próbuje dostrzec nieprzyjaciela, dÅ‚ugo nic nie widzÄ™. Wreszcie jest, to frachtowiec. JakieÅ› 1800m, taka jest mniej wiÄ™cej widoczność. Nie ma czasu na myÅ›lenie. Automatycznie ustawiam dwie pieczenie i odpalam. PudÅ‚o, jedna wybucha tuż za dziobem. Niech to diabli, koryguje kurs, nastÄ™pne dwa filety w wodzie. Co za ulga, dwa razy trafiam. Lecz co, po merchu tego nie widać, nawet siÄ™ nie zachwiaÅ‚. Szybki zwrot, mam go na rufie. W tym czasie blaszaki siÄ™ mnÄ… zainteresowaÅ‚y. Dwa cygara rufowe i jedno u celu, a merch sobie dalej pÅ‚ynie. Boże forgive me, ta kara jest zbyt surowa. Alarm! SchodzÄ™ na 60m, niszczyciel blisko, mija mnie z prawej. Namierzam mercha. Peryskop, ustawiam siÄ™ pod katem dziewięćdziesiÄ…t stopni i pruje nastÄ™pny wÄ™gorz. Trafiony, zatopiony! SzczÄ…tki okrÄ™tu poleciaÅ‚y w niebo. Masz Perunie GromowÅ‚adco – Bogu Burzy - to prezent od Tasmana. Tu koÅ„czy siÄ™ zabawa. Wróg atakuje. SchodzÄ™ głęboko. Namierzam handlowy statek. WychodzÄ™ na głębokość do ataku. Tankowiec grzeje w moim kierunku. A na rufie blaszak, drugi w oddali. Co robić? Atakować mercha, czy niszczyciela, czy może uciekać w morskÄ… otchÅ‚aÅ„. To zawahanie kosztowaÅ‚o mnie mój podwodny okrÄ™t. - Babciu, kiedy opowiesz nam kolejne przygody Morskich Wilków? - Tak jak zwykle kochanie, dziÅ› o północy POLISH RUN MISJA 8 SZARE WILKI 1940.02.28 GODZ 2:00 POGODA:ZACHMURZENIE SILNE, LEKKA MGÅA, WIATR 7 PL_BAHR--VIIB--ZATOPIONY PRZEZ DD (bomby głębinowe)--NIC NIE ZATOPIÅ SD_TASMAN--VIIB--PRZEÅ»YÅ--NIC NIE ZATOPIÅ SD_WHISKEY111--VIIB--PRZEÅ»YÅ--1*DD (nie uwzglÄ™dniony w tabelce wynikowej), C2 Empire Archer 6419t Już przed samÄ… misjÄ… opiÅ‚em siÄ™ strachu jak rybka wody gdyż zapomniaÅ‚em hasÅ‚a do pokoju Polish Run stawianego przez Tasmana. Szybki przebÅ‚ysk inteligencji podpowiedziaÅ‚ mi bym napisaÅ‚ Tasmanowi rozpaczliwÄ… wiadomość na gg. Na moje szczęście podobny przebÅ‚ysk pojawiÅ‚ siÄ™ w szarych komórkach Tasmana dziÄ™ki czemu staÅ‚em siÄ™ jednym z wybraÅ„ców goszczÄ…cych na Polish Run (a dużo ich nie ma...). Na mojÄ… proÅ›bÄ™, Tasman odpaliÅ‚ mojÄ… misjÄ™ "Szare Wilki". Noc jak smoÅ‚a, lekka mgÅ‚a ogranicza widoczność na 4000m, a spokojne morze umożliwia w miarÄ™ skuteczne tropienie subów przez DD-co przyczyniÅ‚o siÄ™ do eksterminacji Bahra ![]() Od razu na poczÄ…tku misji dostajemy komunikat od BDU o konwoju brytyjskim pÅ‚ynÄ…cym kursem północno-wschodnim, prÄ™dkość nie znana. Po zanurzeniu pod wodÄ™ wszyscy mamy już kontakty: szybkie i wolne Å›ruby-wiÄ™c jest eskorta... Bahr szybko ustala, że jest przed konwojem, Tasman z prawej flanki lekko z tyÅ‚u, ja mam konwój na poÅ‚udniu. Pierwszy wkracza Tasman-już po paru minutach dostrzega on eskortÄ™. Co chwila widzimy jego komunikaty o kolejnych kontaktach. Jego hytre i bezczelne adoracje zostajÄ… jednak szybko dostrzeżone przez eskortÄ™ broniÄ…cÄ… swoich kobiet, która rusza przegonić intruza. ÅšmiaÅ‚y plan ataku na powierzchni schowaÅ‚ siÄ™ do przemoczonych gaci zmiany wachtowej okrÄ™tu Tasmana. ResztÄ™ misji zmuszony jest przesiedzieć pod wodÄ…, grajÄ…c z DD w podwodengo pokera odpierajÄ…c kolejne, wÅ›ciekÅ‚e ataki DD. Po parunastu minutach dostajemu nastÄ™pny komunikat od BDU mówiÄ…cy o przechwyceniu przez wywiad niemiecki depeszy admiralicji brytyjskiej. Jest w niej mowa o wypÅ‚yniÄ™ciu przed paroma dniami kolejnych DD dla wsparcia konwoju. Nie mija nawet 10 min, kiedy prawie że wpadam na pÄ™dzÄ…ce niszczyciele-obiecane wsparcie... Pierwszy z nich to Hunt pod PolskÄ… banderÄ…, drugi to brytyjski V&W. Wyłączam silniki i dryfujÄ™ na powierzchni scalajÄ…c siÄ™ tym samym z nocnÄ… mgłą. Poczekamy aż gadziny przejdÄ… bokiem. Dla jeszcze nie doÅ›wiadczonego Bahra zabawa w tej misji szybko koÅ„czy siÄ™ na ponad 50m obrzucanego cukierkami przez Dziadka Mroza hehehe. W tym czasie dochodzÄ™ do konwoju, a później do orgazmu ![]() i "lewa" (hehehe) zbliżaÅ‚y siÄ™ do nieswiadomego DD. Prawa szÅ‚a wg namiaru standardowego, Lewa-z lekkim wyprzedzeniem na dziób niszczyciela gdyby ten chciaÅ‚ nagle przyspieszyć... Potężna eksplozja w samym Å›ródokrÄ™ciu Å‚amie gada na pół. Niestety nie wiedzieć czemu okrÄ™t ten nie figurowaÅ‚ w tabelce koÅ„cowej (?!). Szybkie wynurzenie i szarża na powierzchni. W okularze Uzo widzÄ™ już spory fragment konwoju. Dalej akcja potoczyÅ‚a siÄ™ juz bÅ‚yskawicznie. ZostajÄ™ zauważony przez eskortÄ™, zanurzajÄ…c siÄ™ pod wodÄ…, niemalże rzutem na taÅ›mÄ™ odpalam 2 torpedy z 1500m do mercha C3. "Obserwator" Bahr mówi mi o dwóch trafieniach, sam sÅ‚yszÄ™ dwie gÅ‚uche eksplozje. Niestety, merch mimo poważnych uszkodzeÅ„ wciąż idzie do przodu. SchodzÄ™ na 150m, ping sonaru, bomby w wodzie. Całą mocÄ… silników ruszam tylko wtedy gdy sÅ‚yszÄ™ komunikat o bombach. WyÅ‚aczam zanim eksplozje ustanÄ…. Taktyka ta szybko procentuje i po zaledwie 3 atakach gubiÄ™ wÅ›ciekÅ‚e DD. 30 min przed koÅ„cem misji udaje mi siÄ™ wynurzyć i goniÄ™ konwój. Pod osÅ‚onÄ… nocy wchodzÄ™ od tyÅ‚u prawie w sam Å›rodek konwoju. Z lewej burty widzÄ™ DD, pÅ‚ynie kursem równolegÅ‚ym, ale mnie nie widzi. Prawa strona jest pusta-dziÄ™ki Tasmanowi :-) Wybieram tÅ‚uÅ›ciutkiego mercha C2 i zbliżam siÄ™ do niego na 1000m, odpalam dwie torpedy. Efekt jest piÄ™kny i natychmiastowy. W takiej chwili, jeszcze jakiÅ› czas temu zapaliÅ‚bym sobie fajeczke mistrza i powiedziaÅ‚ : "To byÅ‚a dla mnie dobra misja". Ale, że siÄ™ ograniczam w paleniu hehehe... POLISH RUN MISJA 9 Misja Whiskeya, DAS BOOT 07.12.1941, godz. 23.00 Host – Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu Bahr1, VIIC, zatopiony, 1 zatopienie BR DD J Class 1690 t Tasman1395, przeżyÅ‚, 2 zatopienia Little Flower, frachtowiec C3, 8272 t Skienfiord, tankowiec T3, 11643 t Whiskey, przeżyÅ‚, bez zatopienia Atlantyk, zachmurzenie Å›rednie, wiatr sÅ‚aby, lekka mgÅ‚a. Kolejna ciemna wojenna noc. ZaczÄ™liÅ›my w poÅ‚ożeniu nawodnym. Peryskop, zwrot i już idÄ™ w kierunku konwoju. Po paru minutach oficer wachtowy zgÅ‚asza obecność DD. W ciemnoÅ›ciach widzÄ™ kontury niszczycieli. SchodzÄ™ na 40 m wynurzam siÄ™ na peryskopowÄ… i widzÄ™ potężny konwój. Oj bÄ™dzie siÄ™ dziaÅ‚o myÅ›lÄ™. Ponad czterdzieÅ›ci statków... jest w czym wybierać. Jednostka do zwalczania okrÄ™tów podwodnych przesÅ‚ania mi widok, paraduje przed moim dziobem, odpalam rybkÄ™ i czekam na efekt... czekam i nic, pudÅ‚o, odbijam na prawo, konwój to jednak lepsza zdobycz. WidzÄ™ merchanta. PodchodzÄ™ na 1200m odpalam rybki i czekam. Raz trafiony, dwa trafiony. Torpeda z magnetycznym zapÅ‚onem jedna i druga u celu. Frachtowiec zwalnia, nabiera na rufie wody, ale nie tonie. Nie bÄ™dzie tak Å‚atwo. Odpalam kolejne cygarko, trafiony nie zatopiony. Inaczej siÄ™ graÅ‚o w statki! W miÄ™dzy czasie dwa wÄ™gorze rufowe postanawiajÄ… zapoznać z burtÄ… tankowca. Idealnie wystrzelone nie znajdujÄ… celu. MyÅ›lÄ™, że niewybuchy w koÅ„cu mamy poczÄ…tek wojny nasze torpedki wymagajÄ… udoskonalenia, napisze o tym raport do BDU, nie ja pierwszy myÅ›lÄ™. Zanim nastÄ™pna rybka powala wÅ›ciekÅ‚ego merchanta odbiÅ‚em siÄ™ od innego zmieniajÄ…c kurs! Ale w koÅ„cu mam go z gÅ‚owy. Dead. Na peryskopowej spokojnie czekam na doÅ‚adowanie, prÄ™dkość 0, spokojnie jestem w samym Å›rodku konwoju. Atak na statek pasażerski pomijam, dwa wÄ™gorze – efekt zero, wielutne pudÅ‚a, czyli zero-dwa. Namierzam tankowca, typ T3, raz i dwa u celu, ale idzie dalej nabierajÄ…c wody. Dobije go z broni pokÅ‚adowej myÅ›lÄ™. WychodzÄ™ na powierzchniÄ™, kropiÄ™ w lustro wody. Może ze dwa razy odpaliÅ‚em, pojawiajÄ… siÄ™ niszczyciele, prujÄ… jak szalone w mojÄ… stronÄ™, nie ma litoÅ›ci, oko za oko, zÄ…b za zÄ…b, dostaje trochÄ™ po garach alarm, peryskopowa. Silent run 3k, ustawiam siÄ™ dziobem do zaatakowanego wczeÅ›niej tankowca, niszczyciele robiÄ… zwrot, coraz mniej czasu, ustawiam dane z szybkoÅ›ciÄ… ponad dźwiÄ™kowÄ… odpalam, alarm!. Czekam w głębinach na komunikaty. Torpeda trafiÅ‚a cel! W tym czasie odpieram pierwsze ataki okrÄ™tów dozoru. Czekam na dalsze raporty. Jest wreszcie! Jednostka zostaÅ‚a zniszczona! A ja na 160 m bawiÄ™ siÄ™ w kotka i myszkÄ™ z wÅ›ciekle atakujÄ…cymi niszczycielami... 596 makes the contact and lead then U-94 scores a kill in the dark 124 sinking 4 in 2 approaches 406 suffers failure on launch POLISH RUN MISJA 10 Misja Z WolfPackLeague, Feb_103C Recovery Host: Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu. Pikadore, przeżyÅ‚, 2 zatopienia Orkney Bay, frachtowiec Liberty, 7298t Cherrywood, transportowiec, 8057t Rico32_600, przeżyÅ‚, bez zatopieÅ„ Tasman1395, zatopiony, 2 zatopienia Robby James, frachtowiec C2, 6218t Esso Tobi, maÅ‚y tankowiec, 4292 U-997 (Germany), zatopiony, bez zatopieÅ„ Winter5061970, rozłączony, bez zatopieÅ„ Tym razem Western Approaches. Komunikat jest prosty: po silnym sztormie duży, wrogi konwój jeszcze siÄ™ nie przegrupowaÅ‚. Znaleźć wrogie jednostki i zatopić. A wiÄ™c znów silny wiatr i wysoka fala... Po niecaÅ‚ej godzinie podchodzenia do konwoju namierzyli mnie. Trzy ataki odparte. Ale nie chcÄ™ siedzieć jak mysz, powoli z głębokoÅ›ci 140m wychodzÄ™ na peryskopowÄ…. Zauważyli mnie. Odpalam w kierunku mercha, tankowca i dwóch z czterech niszczycieli. Jednak jeden z DD postanowiÅ‚ wysÅ‚ać mnie na Å›wiÄ™ta daleko, bardzo daleko. Dużo ryzykowaÅ‚em wychodzÄ…c na peryskop i dostaÅ‚em po garach, ale dwie rybki znalazÅ‚y drogÄ™ do celu... Pikadore (Majama), Rico, U-997 a także Winter (szkoda że disconnect nastapiÅ‚) walczyli dzielnie. MajÄ… chÅ‚opaki talent hehehe. Aczkolwiek pudÅ‚a, kiedy merch jest unieruchomiony nie powinny siÄ™ zdarzać. Rico i Majama trafiali jednak w innych nieprawdopodobnych sytuacjach hehehe. TrochÄ™ zabrakÅ‚o im szczęścia lecz wynik i tak jest bardzo dobry. Medale czekajÄ… w knajpie 8-) . Ale trzeba je kupić na wÅ‚asny koszt hehehe. Mam nadziejÄ™, że ponownie spotkamy siÄ™ na wspólnym patrolu. POLISH RUN MISJA 11 Misja z WPL, April_21c, Daylight Mission Host: Tasman1395 Ustawienia: 100% realizmu. brosss, zatopiony, bez zatopieÅ„ majama_PL, przeżyÅ‚, 2 zatopienia Merc14, frachtowiec C3, 8213t HMS Cosham J Class, 1690t rico32_600, przeżyÅ‚, bez zatopieÅ„ Tasman1395, przeżyÅ‚, bez zatopienia Winter5061970, zatopiony, bez zatopieÅ„ Å»aÅ‚ujÄ™ tylko, że wywaliÅ‚o nas z pierwszej misji i Geronimo nie dołączyÅ‚ ponownie. Ale warto byÅ‚o czekać do koÅ„ca. Emocje gwarantowanie. ByÅ‚o super. Ale jeszcze zagramy Arctic Hunters hehehe. Misja byÅ‚a bardzo emocjonujÄ…ca, szare wzburzone morze i powietrze tez szare i mgliste. Nasza grupa 5 ubotów byla rozstawiona jakby w kólko i jedyne szumy slyszalne byly od tej strony gdzie byl Rico, wiec obralismy ten kierunek, a Rico robil za nasz zwiad ze dwa kilometry z przodu. Wrog byl wyraznie daleko, wiec szlismy po powierzchni. Ja bylem na prawym skraju naszego skrzydla. Lecialem cala predkoscia. NiezÅ‚e emocje byle podczas tego podejscia, wymienialiÅ›my sie namiarami i odkryciami, caly czas wytezajÄ…c oczy wbite we mgÅ‚e i czekajÄ…c w napieciu co sie z niej wynurzy i gdzie. Gdy sie zblizylismy do konwoju chlopaki z lewego skrzydla nadawali o widoku niszczycieli i schowali sie pod powierzchnie, Rico zrobil to samo juz wczesniej, a ja postanowilem isc dalej do przodu az cos tez zobacze. Wysunalem sie do przodu z prawej, bo na powierzchni mialem wieksza predkosc. Planowalem szukac swojej szansy z boku konwoju gdy po drugiej stronie zaatakuje Bross z Winterem. Mialem szczescie ktorego oni nie mieli, bo spotkalem konwoj zupelnie bez eskorty, ktora wlasnie byla u nich Najblizej byl C3, za nim tankowiec T3 a w drugim szeregu byl wielki cien z dwoma kominami - pancernik typu King George. WymierzyÅ‚em do C3 pierwsza torpede, trafilem dobrze w srodek. Nie tonal wiec poslalem druga, ktora trafila bardziej w dziób. Czekalem czy zatonie oszczedzajac torpedy bo mialem ochote na tankowca je zostawic. C3 plonÄ…Å‚ i zwalniaÅ‚. Wtedy z drugiej strony konwoju ktos tez trafil jakiegos merchanta, potem widzialem eksplozje przy burcie pancernika i slyszalem odglosy bomb glebinowych. Mój C3 nie tonal jakos, za to eksplodowala pod nim czyjas torpeda (potem sie wydaÅ‚o że to Rico tez do niego celowal). Bylem 700 metrow od plonacego C3 i czekalem czy zatonie, ale on jakos nie chcial. Zblizal sie upatrzony tankowiec, mialem juz ustalone namiary do ataku i wylonily sie tez dwie sylwetki okretow eskorty. Wystrzelilem nastepna torpede kontaktowa do C3 i ostatniÄ… z przednich torped jako magnetycznÄ… do tankowca. Nie czekaÅ‚em co sie stanie tylko zarzadzilem zanurzenie i uciekalem wolno w bok. Zaraz dotarÅ‚o do mnie echo eksplozji ktora przelamaÅ‚a C3, trafienia tankowca sie nie doczekaÅ‚em, zrobil zwrot. Zaraz miaÅ‚em nad glowa conajmniej dwa eskortowce, na szczescie sztorm pomagal mi sie ukryc. Bardzo wolno odchodzilem ciagle nasluchujac, caly czas byly blisko. Nagle uslyszalem charakterystyczny dzwiek wystrzeliwanej torpedy. Wkurzylem sie momentalnie i spytalem oficera kto kazal strzelac? Ale w tym samym momencie uswiadomilem sobie ze jestesmy za gleboko do strzalu (50m) wiec moze jakas awaria? "To nie my strzelamy kapitanie" - padÅ‚a odpowiedz. "Okret podwodny tuz nad nami !" - krzyknal sonarzysta, po czym sam sprawdzilem prze peryskop obserwacyjny, to byl Rico ktory tak samo cicho jak ja próbowal obejsc eskorte z tej strony. Zarzadzilem odejscie aby uniknac kolizji. Wrog ciagle byl blisko, ale duze cele odplynely troche dalej. Torpedy mielismy zaladowane ponownie wiec wyszedlem na peryskopowa aby sie rozejrzec. I tu sie zdziwiÅ‚em: wrogi niszczyciel kilkaset metrow ode mnie w namiarze 300 stopni, stoi i nasluchuje gdzie jestesmy. Cwaniak, mial wylaczone silniki i nie wylapalem go sonarem, bo bym sie nie wynurzal. Uratowaly mnie sztormowe fale ktore dobrze maskuja peryskop i fakt ze akurat byl tyÅ‚em dom mnie. Szybko uznalem go za latwo cel, zidentyfikowalem dokladnie jako destroyer klasy J i wystrzelilem torpede, odleglosc 700, predkosc 0, AoB 160. Schowalem peryskop i juz robilem unik gdy wybuchÅ‚o. Radosc na okrecie i gratulacje od Rica (na ktorego prawdopodobnie ten destroyer sie czaiÅ‚) poprawiÅ‚y mi humor. Nie byÅ‚o bliskiego niebezpieczenstwa ale miedzy mna i konwojem chodzily fregaty i niszczyciele. Powoli szedlem do nich, ale czas misji juz sie konczyl, wiec wystrzelilem 4 torpedy z daleka ktore nic nikomu nie zrobily. Eskorta chodziÅ‚a licznym stadem, naliczyÅ‚em na koncu misji 10 sztuk idacych wokól konwoju. Nestety nie zdazyÅ‚em podejsc blizej pancernika, a tez chetnie bym mu dolozyÅ‚. POLISH RUN 12 Wytyczne misji :zatopic lotniskowiec Host:Tasma1395 Ustawienia:100% realizmu. Winters, zatopiony, bez zatopieÅ„ majama_pl, zatopiony, bez zatopieÅ„ Tasman1395, zatopiony, 1 zatopienie niszczyciel klasy Tribal HMS HAYLING, 1850t rico32_600, przeżyÅ‚, 1 zatopienie lotniskowiec klasy ILLSTRIOUS , HMS ILLUSTRIOUS, 23000t cel misji byÅ‚ jasny-zatopic lotniskowiec, walka z DD to ostatecznosć pogoda jak zwykle do bani, wysoko fala- plus tej pogody: maÅ‚a widocznosc peryskopu moje poÅ‚ożenie byÅ‚o z lewej strony lotniskowca, przy czym byÅ‚em sam Tasman, Majama i Winters byli po prawej stronie razem moje poÅ‚ożenie byÅ‚o zbyt oddalone od kursu celu wiÄ™c po wynurzeniu musiaÅ‚em odbic w lewo o 90 stopni, inaczej nie dogoniÅ‚ bym lotniskowca eskorta byÅ‚a liczna-12 sztuk, po 6 na prawej i lewej stronie celu w tym jeden lekki krążownik jako pierwszy atak przeprowadziÅ‚ Winters, jego torpedy chybiÅ‚y po czy zostaÅ‚ dopadniÄ™ty przez eskortÄ™ i zatopiony jako pierwszy reszt też nie miaÅ‚a szczÄ™scia- przez to że byli koÅ‚o siebie i atak Wintersa sprowadziÅ‚ na nich niszczyciele, musieli siÄ™ salwowac ucieczkÄ… pod wodÄ™ co do mojego ataku, to też nie miaÅ‚em Å‚atwo z mojej strony pÅ‚yneÅ‚o 6 eskortowców nie mogÅ‚em spokojnie namierzyc bo baÅ‚em siÄ™ że mnie wykryjÄ… Å‚apaÅ‚em odlegÅ‚osc i predkosc 4 razy dopiero za 5 razem udaÅ‚o siÄ™ mi okreslic prÄ™dkosc na 8w po czy musiaÅ‚em sie schowac pod wodÄ™ na 25m obok mnie pÅ‚yneÅ‚a eskorta jakies 200-250m baÅ‚em siÄ™ że mi siÄ™ nie uda ale wyczekaÅ‚em- w miÄ™dzy czasie ustawiÅ‚em rÄ™cznie odlegÅ‚osc do celu na 1300m kÄ…t 0, prÄ™dkosc 8, zalaÅ‚em 4 wyrzutnie, i po 5 minutach sie podniosÅ‚em na peryskopowÄ…, cel miaÅ‚em prawie przed sobÄ… na ponad 1000m, ustaliÅ‚em tylko jego kurs i pal na efekty nie czekaÅ‚em tylko odbiÅ‚em w prawo i na 25 m, cicho wiaÅ‚em wiedzÄ…c że cel poda namiar na mojÄ… pozycjÄ™ trafienie byÅ‚o w sam srodek -strzaÅ‚ ustawiÅ‚em na bardziej skupiony a zapalnik kontaktowy po 3-4 minutach daÅ‚em na peryskop i posÅ‚aÅ‚em mu torpedÄ™ z tylnej wyrzutni na kÄ…t 270 predkosc 1w -zatonoÅ‚ dopiero po jakis 5 minutach nastÄ™pnie odbiÅ‚em w lewo i poszÅ‚em na 100m- eskorta byÅ‚a blisko z daleka tylko sÅ‚yszaÅ‚em jak kogoÅ› okÅ‚adajÄ… bombami potem siÄ™ okazaÅ‚o żę to Tasmana i Majame tak okÅ‚adali na przemian aż zatopili ich tylko tasmanowi udaÅ‚o siÄ™ jeszcze zanim poszedÅ‚ na wieczny spoczynek cos zatopic. POLISH RUN 13 Misja - Jan_102C Atlantic Bash Host - Geronimo Gracze - Tasman - zatopiÅ‚ 2Frachtowce C2 - 12700BRT /2 - Zatopiony przez 2korwety PL_David - zatopiÅ‚ MaÅ‚y Tankowiec oraz na spoÅ‚ke z Geronimo Frachtowiec C2 - 12500BRT /2 SD_Geronimo - 1MaÅ‚y tankowiec ![]() majama_PL - Bez zatopienia / 0 rico32_600 - 1MaÅ‚y statek handowy i Tankowiec T3 . - 14000BRT /2 [ Dodano: 2006-04-18, 03:20 ] Pozycja nasza znajdowaÅ‚a sie na czele konwoju . Po 30min podejÅ›cia nastÄ…piÅ‚ atak . Eskorta zwabiona przez Majama pozosttawiÅ‚a konwoj bez opieki co wpeÅ‚ni wykozystaliÅ›my . Tasman zostaÅ‚ zatopiony po 1,5h przez 2Korwety . Ja po wystrzeleniu 3torped do T3 ucieszony ze go zatopiÅ‚em (A zrobiÅ‚ to david :-P ) zaczoÅ‚em pÅ‚ynąć na drógÄ… strone konwoju . W Peryskopie zobaczyÅ‚em palÄ…cy sie malutki tankowiec(uszkodzona wczesniej przez rico) oraz korwete . Po przeÅ‚adowaniu torped zatopiÅ‚em go i schowaÅ‚em sie . 15min przed koÅ„cem dopÅ‚yneÅ‚y do mnie 4korwety które pastwiÅ‚y sie nademnÄ… na wszystkie sposoby . Z 90% InteglalnoÅ›cia dotrwaÅ‚em do koÅ„ca . :snajper: POLISH RUN 14 Misja z WPL Dec_104C Arctic Hunter Host: Tasman1395 Ustawienia 100% realizmu SD_Geronimo_PL, zatopiony, 2 zatopienia HSM Hunter, niszczyciel HuntII, 1050t Esso Sabastian, tankowiec T3, 11398 majama_PL, przeżyÅ‚, bez zatopienia Rico1578, rozłączony, 1 zatopienie Ernest Riles, maÅ‚y tankowiec, 4208t Tasman1395, przeżyÅ‚, 3 zatopienia Lemper, frachtowiec C3, 8003t Michellen, frachtowiec C2, 6403t Las Vegas, liniowiec pasażerski, 24487t, jednostka neutrealna Jak widać udaÅ‚o mi siÄ™ zatopić jednostkÄ™ neutrealnÄ…. Adolf jednak wybaczyÅ‚ mi, powiedziaÅ‚: "w trzynastu misjach zatopiÅ‚eÅ› tyle, że nie mogÄ™ odebrać tobie poÅ‚owy tonażu z powodu jakiegoÅ› statku pasażerskiego", odpowiadam "ależ majn filer tam byÅ‚ szpital", "szpital?, tym lepsza robota, tak trzymaj tasman, aÅ‚fwidercejn". POLISH RUN 15 Norweskie Fiordy, 05.09.1940 Host Geronimo, ustawienia 100% real David, zatopiony, bez ztopieÅ„ Geronimo, przeżyÅ‚, bez zatopieÅ„ Majama, KIA, rozłączony, 2 zatopienia Small Princes, maÅ‚y statek handlowy, 2033t Woodbridge, maÅ‚y statek handlowy, 2393t Rico, KIA, rozłączony Tasman, przeżyÅ‚, 3 zatopienia Mossac Transporter, transportowiec, 7990t BR Troop Transporter1, transportowiec, 8006t VooDoo Star, liniowiec pasażerski, 24732t Wolf, KIA, rozłączony, 1 zatopienie Empire Stelwart, frachtowiec C2, 6366t POLISH RUN MISJA 16 Misja:Royal Supplies-misja majamy Host: Majama Ustawienia 100% realizmu eddiemann, przeżyÅ‚, zatopien 1-T2 tanker 8482t majama, przeżyÅ‚, zatopieÅ„ 1-niszczyciel Hunt II 1050t Rico, zatopiony, ztopieÅ„ 1-T3 tanker 9932t MISIEK44, zatopiony, bez zatopieÅ„ oczywiscie byÅ‚y też trafienia z efektem uszkodzenia jednostek ale jak wiemy to siÄ™ nie liczy ![]() sorry pomyÅ‚ka w kolejnosci byÅ‚a :mrgreen: POLISH RUN MISJA 17 Misja:generowana losowo Host:Cpt.McClane Ustawienia:100% realizmu Rico, przeżyÅ‚, zatopien- 2 : T3 tanker: 9932t i C2 Cargo: 5811t Cpt.McClane, przeżyÅ‚, zatopien- 4 zaliczone, dwie Flowel Corvette-razem: 1900t i dwa Armed Trawler-razem:1060t majama, zatopiony, zatopieÅ„-1 :Small Merchant: 2472t Misiek44, zatopiony(rozłączyÅ‚o go) zatopieÅ„-1: Coastal Merchant: 2754t eddiemann, przażyÅ‚, zatopieÅ„ 0 To byÅ‚a dosć ciekawa misja ale zarazem cziężka eskorta caÅ‚y czas nas atakowaÅ‚a, musielismy siÄ™ chowac pod konwój aby uciec im majama miaÅ‚ pecha, i polegÅ‚ , eddiemann-zarazem pechowiec i szczesciaż dostaÅ‚ torpedÄ… od McClana ale mu siÄ™ udaÅ‚o wynurzyć- razem z nim atakowaÅ‚em stojÄ…cego C2 , ale jego torpeda nie trafiÅ‚a, moja tak byÅ‚ też smieszny epizod, McClane wynurzyÅ‚ siÄ™ i zatopiÅ‚ z dziaÅ‚a korwete i trawlera, w sumie dzieki niemu eddieman uratowaÅ‚ siÄ™ bo gdyby nie on to pewnie by zatonoÅ‚ po trafieniu torpedÄ… byÅ‚ też jakiÅ› błąd gry, nie zaliczyÅ‚o zatopienia McClanowi niszczyciela POLISH RUN MISJA 18 Misja: misja z wpl may_101A Orkney's Host: Tasman Ustawienia: 100% realizmu Tasman, przeżyÅ‚, 1 zatopienie- Coastal Marchant; tonaż: 2000t kash, przeżyÅ‚, brak zatopieÅ„ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Seaman
|
![]()
Polish Run misja 19
Raport z misji o której nikt nie napisał, a graliśmy ją 1 maja 2006 po północy Misja generowana, duże fale, duzy konwój, eskorta duża i na najwyzszym poziomie, rok 1942, mgła lekka opadów brak, host: McClane majama_PL: przeżył, 3 zatopienia, 16808t (small merchant 2402t, troop transport 8006t, C2 cargo 6397t) Cpt.McClane: poległ, 5 zatopień, 11584t (2xHunt 1 DD 1000t, Clemson DD 1190t, Coastal Merch 1995t, C2 cargo 6399t) Rico1578: przeżył, 3 zatopienia, 19614t (small merch 2402t, T2 tanker 10817t, C2 cargo 6395t) Tasman1395: poległ, 2 zatopienia, 17261t (T2 tanker 10818t, C2 cargo 6398t) Misja bardzo ciekawa, konwój poniósł spore starty. ale my wszyscy bylismy za to pokiereszowani i dwóch juz wiecej sie nie wynurzyło. Duże fale pozwoliły zgubic eskorte i dokonac drugiego podejscia, które dobiło uszkodzone jednostki z pierwszego podejścia. W sumie wszystkim dobrze poszło, a najlepiej wypadł ponownie Rico, ktory zatopił najwiecej i jeszcze uszkodził niszczyciela który zabił naszego kolege. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Watch
![]() Join Date: May 2005
Downloads: 24
|
![]()
ten Rico1578- rico32 i rico32_600 to ja tak dla scisłosci
a teraz to chciał bym się przywitać- Witajcie Panowie Koledzy miłosnicy SH3 ![]() i oczywiscie zapraszamy do Polish Run na wspólne łowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Seaman
|
![]()
MISJA POLISH RUN 21
typ okretow XXI, załoga nowicjusze, rok 1944, duza mgła i deszcze Tasman1395: KIA, 1 zatopienie (US DE Evarts 1192t) Rico1578: KIA, bez zatopien Majama_PL: KIA, bez zatopień Misja byla cieżka, każdy z nas trafil tankowce z konwoju strzelając na sluch z hydrofonu, ale one widac byly puste bo żaden nie zatonął a w sumie az siedem z nich płoneło. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gunner
|
![]()
Typowa rzeź niewinątek. Następnym razem w takim przypadku będę odpalał FATy jeden za drugim, trafień było sporo ale efekt mizerny.
Dawno tak heroicznie nie walczyłem. Zaczeło się od tego, iż w deszczu na pełnej szybkości wpadłem na tankowca. Uszkodzone akumulatory i predkość max 6w. A potem jeż był w ogródku... załoga dzielanie walczyła z naprawami, inegralność kadłuba powoli spadała i roztrzaskało mnie na 100m głębokości. Pierwsze doświadczenia na nowym typie łodzi zdobyliśmy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Seaman
|
![]()
Skopiuje go tutaj zeby dane nie zagineły:
POLISH RUN MISJA 20 Misja generowana, lipiec 1941 rok, typ okrętu VIIB Host: Tasman1395 Bahr1, rozłączony, nie liczony grallmn, zatopiony, bez zatopień JAWSORION, zatopiony, bez zatopień kimanu-101, zatopiony, bez zatopień majama_PL, przeżył, 2 zatopienia BR Coastal Merchant1, 2371 t BR Armed Trawler2, 530 t Rico1578, przeżył, 2 zatopienia BR Tanker T3, 10904 t BR C2 Cargo 1, 5393 t Tasman1395, przeżył, 2 zatopienia BR Armed Trawler1, 530t BR DD Clemson1, 1190t Na początku był chaos a później koncert zaczął grallmn. Brak dyscypliny na okręcie i pijaństwo załogi to pewnie przyczyny wypuszczenia z luk torpedowych "dzikich rybek". Drogo go to kosztowało. Namierzony, zatopiony. Ale w Polish Run to i Napoleon Bonaparte poległ. Next is Jawsorion, chluba Bostonu hehehe, stary Jaw zawsze opowiadał: to w Boston były Ameryki początki. A po tobie szczątki. No i kimanu.... Reszta jakoś trzyma fason. Warunki pogodowe sprzyjały eskorcie. Jasno i cicho, morze w stanie umiarkowanym. DD i trawlery atakują. Mało czasu na oddanie precyzyjnego strzału. Każdy orze jak może. Misja ciekawa trzymająca w napięcie do końca. Eskorta groźna. Jak się wynurzyłeś na peryskopową to szybko trzebałyło się uwiajać aby coś ustrzelić. Kilka pudeł. Merch trafiony i nie zatopiony a DD to przypadkiem gdzieś w oddali. -Babciu, dlaczego kapitan Tasman leży na schodach naszego paryskiego domu publicznego z rozbitą butelką piwa w dodatku? -Kapitan Tasman włąśnie wrócił z długiego patrolu wnusiu. -Aha... a czy kapitan Tasman zna Kapitana Klipera...? Szkoda, że Bahra rozłączyło. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gunner
|
![]()
POLISH RUN MISJA 22
Feb_32C Atlantic Battle Station 04 kwiecień 1942, 04.15, typ VIIC Ustawienia 100% realizmu; Host: Tasman1395 kash1212, KIA, bez zatopień majama_PL, przeżył, 2 zatopienia HMS Budweiser, niszczyciel Class C, 1375t HMS Your Lucky Bag, Illustrious Fleet Carrier, 23000t MISIEK44, KIA, bez zatopień PL_Andrzej, KIA, 1 zatopienie HSM Leader, Dido Light Crusier, 5600t Rico1578, KIA, bez zatopień Tasman1397, przeżył, 2 zatopienia SSM SUNY Maritime, C2 Cargo, 5609t BR Rebel, C2 Cargo, 5426t Mimo nocy pogoda sprzyjała eskorcie. Wilczki Tasmana nie odpuszczały, walczyły dzielnie. Rozwaliłem jednego C2 trzema torpedami, potem długo ktyłem się pod innym merchem aby eskorta mnie nie wyczaiła a na sam koniec załatwiłem drugiego C2. Najważniejsze w tej misji było pozostac cichym. Predkość nie więcej niz 3k, i jak najrzadziej używać peryskop. Kilwater nawet noca pozostawia widoczne ślady. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Watch
![]() Join Date: May 2005
Downloads: 24
|
![]()
Tasman zapomniałeś dodać że nas 3 zatopiły samoloty
mnie odrazu na samym początku misji nawet nie wiedziałem co się stało , dopiero gdy wyszłem na obserwatora wszystko sie wyjasniło konwój był bardzo łatwym celem, a okrety wojenne jeszcze bardziej pierwszy raz z takim atakiem samolotów się spotkałem, pierwszy zrzut bomb i było po imprezie- zero szans- tak jak dwaj pozostali co zgineli po mnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Seaman
|
![]()
Polish Run 23
North Africa 1942, duza mgła i szarówki przy sporym wietrze, a w tej paskudnej pogodzie na przeciw konwoju wyruszyli czterej dzielni kapitanowie: Tasman1395: przeżył, 2 zatopienia, 2940t (J Class Destroyer 1690t, Black Swan Frigate 1250t) grallmn: przezył, 1 zatopienie, 2203t (Landing ship tank) majama_PL: zginął na morzu chwały, bez zatopień i gościnnie jedna przybłeda zza oceanu ![]() Misja była bardzo ciekawa, ale trudno powiedziec co tak dokładnie było w konwoju, bo ngła wszystko zakrywała. A ja osobiście zacząłem atak od rozjechania przez niszczyciel i nie czekajac jeszcze godziny do końca podziekowałem i poszedłem spać. A tak chciałem wreszcie sprawdzic swoje domysły co do celowania w oparciu o sam hydrofon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gunner
|
![]()
w misji 23 namierzałem mercha i staranował mnie niszczyciel, dziwne że go nie widziałem, oberwałem tak że peryskopy poszły w rozsypkę, ślepy schowałem się na 120m, bomby spadały blisko ale oszczędziło mnie, odczekałen na 5 minut przed końcem misji, szasując balast wyrzedłem na powierzchnię, seria ślepych strzałów byle przed siebie i 2 niszczyciele zatopione, torpedy TV dały rady...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gunner
|
![]()
POLISH RUN 24
----------------- Uczestnicy (5): majama_PL Tasman1395 Tal-RashPL kimanu-101 JAWSORION Misja z WPL Feb_100c The Hand-Off, VIIC !942 rok Pogoda niestety trafiła się średnia a dla mnie początkującego to fatalna. Widoczność 1500-2000m. Zbliżenie się do konwoju zajęło nam jakieś 20 minut. Pierwszym agresorem okazałem się ja gdyż nie potrafię manualnie celować poszedłem na twardziela/idiotę. Na wynurzeniu i całej naprzód wypuściłem salwę do C2. Trafiłem go i zatrzymałem. Niszczyciel Celsmon zaszedł mnie od tyłu z bardzo małej odległości (450m) więc dostał TV która go zatopiła. Niestety, co oczywiste po spotkaniu kilkuminutowym na wynurzeniu z Celsmonem mój okręt został zdewastowany. Zatonąłem jako pierwszy. C2 zatonął po mojej śmierci i mi go nie zaliczyło :/ Gdy sobie tonąłem Tasman i Majama rozpoczęli atak. Na dno szła wroga flota... Majama miał najlepszą pozycję gdyż podszedł do konwoju z zupełnie odwrotnej strony niż ja. W okolice gdzie zatopiłem Celsmona porwały się wszystkie statki eskorty i znalazły polującego tasmana i kimanu. JAWSORION próbował zatopić C2 ale Tasman był szybszy. Obcokrajowiec najwidoczniej obraził się za to i wyszedł z gry... Majama wykorzystywał doskonałą pozycję i celnie trafił dwa C3. Eskorta rozjuszyła się zatopieniem kolejnego C2 i Tasman z kimanu zostali osaczeni. Kimanu okazał wiele sprytu i ukrył się pod małym tankowcem. Tasman nie miał dogodnej pozycji na ucieczkę przed szarżującą eskortą składającą się z 2 niszczycieli i trzech fregat. W tym czasie majama przeładowywał torpedy... Po chwili ataków kimanu nas opuścił bez słowa. W sumie to nie wiemy dlaczego. Na polu bitwy został Tasman z dwoma niszczycielami i trzema fregatami oraz oddalony od Niego majama który spokojnie przeładowywał torpedy. Tass musiał co chwilę manewrować. Każde uruchomienie śrub wiazało się z włączeniem pingowania przez wroga... Tasman wykonał nie zawsze skuteczną ale doskonałą metodę obrony... Czyli atak. Szybka peryskopową i TV z wyrzutni sternej w kierunku fregaty... Nazwany przez Nas luj pasiasty poszedł na dno w minutę. Po przeładowaniu torped majama zaatakował C2 ale torpeda niestety okazała się niewybuchem. Następnie puścił trzy ślepe torpedy "na słuch" niestety chybiły... Więc się wynurzył i ruszył w pogoń za C2 który przyjął niewypał. W tym czasie Tasman unikał ataków przez bomby głębinowe. Jego okręt był troche poturbowany ale dawał radę. Wynurzył się na peryskopową i przycedził fregacie z TV. Szła na Niego pełną parą razem z drugą która niestety celną serią bomb głębinowych uszkodziła poważnie okręt Tasmana który zaczął bardzo ostro uciekać w głębiny. Szasowanie balastu zatrzymało okręt na 200 metrach który już zaczynał się wynurzać i nagle trach... Ciśnienie wody okazało się zbyt duże na pokiereszowany kadłub... Gdy Tass topił fregatę majama chybił do C2 którego dogonił na wynurzeniu sam obrywając z działa następnie zatopił małego merchanta... Tak wyglądał 24 Polish Run... Dziękuję za grę a wszystkich serdecznie zapraszam. Screen końcowy: http://sxq.risp.pl/PR24.JPG Przepraszam jeśli coś pomieszałem ale była to moja druga gra i nie byłem przygotowany na pisanie raportu więc moja pamięć przez ostatnie 5 minut ostro pracowała... Tonaż: majama_PL - 5/0 - 23887/0 Tonaż ostateczny: 23887 Tasman1395 - 2/2 - 11054/2500 Tonaż ostateczny: 13554 Tal-RashPL - 0/1 - 0/1190 Tonaż ostateczny: 1190 kimanu-101 - Opuścił miejsce bitwy JAWSORION - Opuścił miejsce bitwy X/X (Ilość zatopień/Tonaż HANDLOWE/WOJENNE) KSYWA Osoby pogrubione przeżyły... Raport sporządził Tal-Rash |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|