SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2015, 11:47 AM   #1
finchOU
Captain
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 537
Downloads: 74
Uploads: 0
Default Mission says my new base is Lorient (when starting from Wilhelmshaven).

Date is pre 6/20/40. I set out on patrol from Wilhelmshaven north around Great Briton and take some heavy A/C damage (hadn't reconfigured my crash dive time yet which delayed me on the surface). Around this time the Axis take France and the Biscay, but my home port has not "switched" to Lorient like the mission dictated. Well....not knowing that "refit" did not mean "repair" I sailed to Brest (as the closes base) to try and repair my boat and continue my patrol while anticipating the base change to Lorient.

My obvious problem now is i need repairs but i'm on the wrong side of Ocean from Wilhelmshaven (my current base on the map) and it's about 6/26/40. Will my base auto shift at XXX date or is there a bug that is preventing this (shouldn't it have happened with the capture of French ports?)?

Would not want to sail around Briton again only for the base to finally shift to France (and not i'm not going through the channel).
__________________
Intel i7-2700K-3.50GHz, 16 GB RAM, 2 xGTX 560,2GB,SLI,2 TB HD
The Wolves of Steel 1.06
The Wolves of Steel 1.06 Update 05c
finchOU is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 12:13 PM   #2
Bera
A-ganger
 
Join Date: Jan 2007
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 78
Downloads: 80
Uploads: 0


Default

Hi!

You should read Peter´s tutorials: http://www.subsim.com/radioroom/show...3&postcount=64

As you can see, your base will shift to Lorient on a few days (July 1st 1940), so hang out for a while and all the Biscay Bay´s ports will turn blue!

Happy hunting!
Bera is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 01:34 PM   #3
finchOU
Captain
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 537
Downloads: 74
Uploads: 0
Default

Thanks for the quick reply.....I guess I'll hang out for a bit then proceed to Lorient.
__________________
Intel i7-2700K-3.50GHz, 16 GB RAM, 2 xGTX 560,2GB,SLI,2 TB HD
The Wolves of Steel 1.06
The Wolves of Steel 1.06 Update 05c
finchOU is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 03:01 PM   #4
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 7,155
Downloads: 907
Uploads: 0


Default

Hi finchOU

Keep a look out on your navigation map for your blue sub base icon.
It should appear in Lorient on 1st July.

I would expect you will also receive a radio message confirming this.

Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 01:16 PM   #5
CharlieA
Bilge Rat
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Exclamation Cant get to Lorient.

Hello, I have completed my first campaign and the Germans took France. So i began by sinking 50k ton of ships east of England where I must sink 100k so when i went back to the island above Wilemshaven to refit, I decided to go to Lorient and when I come to the smaal long shaped island near Lorient my game freeze and then exit by itself (crash). I had no problem before this. I tried to do another mission and then go to Lorient, but it stil crashes on the same place does not matter on which side on the island I enter the port. I have restarted my computer. I tried to go to Lorient like 10 times and everytime I did everything diffrent. So please help
CharlieA is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 01:24 PM   #6
finchOU
Captain
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 537
Downloads: 74
Uploads: 0
Default

What Time Compression are you using? Did you save with in 200 km of the port?

If you use too high of a TC setting ...depending on your computer...it could crash as it tries to render the shore line and port.

Saving (exit and restart) 200 km or so from shore helps your computer deal with the rendering problem....but still take it slow on TC...I'd say no more than 64 with in 50 km.....
__________________
Intel i7-2700K-3.50GHz, 16 GB RAM, 2 xGTX 560,2GB,SLI,2 TB HD
The Wolves of Steel 1.06
The Wolves of Steel 1.06 Update 05c
finchOU is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 03:13 AM   #7
CharlieA
Bilge Rat
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Icon5 To Lorient

I am going to try uninstall the game and then re-installing the game, mabye it will work then. When I start playing SH5 this morning I tryed again and it let me enter the port, but it as soon as i reach my final way point the game crashes. I tried time comperssion x64, x1024 and x32
CharlieA is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 03:47 AM   #8
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 12,642
Downloads: 18
Uploads: 0


Default Welcome aboard

CharlieA!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 04:21 AM   #9
finchOU
Captain
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 537
Downloads: 74
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by CharlieA View Post
I am going to try uninstall the game and then re-installing the game, mabye it will work then. When I start playing SH5 this morning I tryed again and it let me enter the port, but it as soon as i reach my final way point the game crashes. I tried time comperssion x64, x1024 and x32
That's way too fast a time compression to get into port. I'm assuming the game is allowing it because you have "Travel Mode" selected (one of the highlighted squares in the upper right corner of the game). Deselect Travel Mode or just make sure you don't go more than x8 or x16 once in the harbor.
I don't think you have to reinstall......I just think you are rushing the port entry a bit maybe. I could be wrong...
__________________
Intel i7-2700K-3.50GHz, 16 GB RAM, 2 xGTX 560,2GB,SLI,2 TB HD
The Wolves of Steel 1.06
The Wolves of Steel 1.06 Update 05c
finchOU is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 06:51 AM   #10
CharlieA
Bilge Rat
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Icon14 To Lorient

I can get into Lorient. What I have done is: I have reinstall the game twice. The first time when I reinstalled it I could not load a game not even start a new campaign then the game crashes. The second time everything worked I could go into Lorient, but I did it at a time compression of x32. I am still porting while I am moving. What i mean by that is, while I am moving and the black anker apears where I kust choose between refit, stop at port or pospose I select stop at port while the sub is moving. I am entered the port twice. I also saw that my Graphic Driver Version does not meet the requirements so I am updating that too. So if you have a problem with the game just reinstall it. It works. Thanks all for your advice.
CharlieA is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 08:38 AM   #11
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 122,450
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Welcome to SubSim Charlie
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 11:26 AM   #12
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 7,155
Downloads: 907
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community >CharlieA
New To Silent Hunter <> Need Help <> Click On My Thread Links.
Subsim <> How To Donate <> See The Benefits <> Support The Community
Treat Yourself To The Wolves Of Steel Mega Mod <> SH5 The Dawn Of A New Beginning
The Wolves Of Steel Frequently Asked Questions (FAQ’s) & Game Tips (Please Look Here First Before Posting A Question)

Post #24 Shaefer’ Season 2 Let's Play Silent Hunter 5 YouTube 23 Videos

In the Happy Time campaign you will not be able to end a patrol/dock in Lorient until 1st July 1940.
This is indicated by your base icon moving from Wilhelmshaven to Lorient.
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2017, 09:08 AM   #13
Sauroketh
Swabbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: Ἀτλαντὶς
Posts: 20
Downloads: 33
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
...blue sub base icon... should appear in Lorient on 1st July.
...
Peter
Thank you all, gentlemen, - I thought I was stuck once again.

TWoS is that much enigmatic.
As much uncleasr and indefinite as that war at sea could surprise... or rather slowly torment you with. Always full of expectaions of some new stalemate situations.

But now I can catch a breath, thank you.
Sauroketh is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim