SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-17-2019, 04:37 PM   #1
Spidergecko
Swabbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Downloads: 31
Uploads: 0
Icon9 Can't dive cause of what?!?

Hello Sailors.


I have a big Problem with the Wolves of Steel Mod.
If i will make the RAOBF-Training, everything with my Submarine is fine.
Diving without problems.


But if i start a new campaign, i leave Memel Harbour with Autopilot.
Now everytime i try to dive, the stern of the ship is hanging through.
The consequence is, that if i am diving in sight tube depth, my ship's bow looking out of the Water.


Is it my fault? Or is it a bug? I tried to regulate the rudders, but it doesnt help. If i stay still, the ship can dive to 150m. But as soon as i start my engines to 2-3 knots, the ship always pop up. If i am on speed, the ship only dives 25m, not deeper.
It seems like it has to much weight at the stern and too much air in the bow


I didn't find anything at google or at forum search. Maybe someone can help me :-/


PS: I already started a new campaign but its the same error. But in Training Mode (RAOBF-Training) everything is normal?!


I've seen that my boat is trying to stabilize oneself, but it wont work. Bow of my ship dancing down, and up, and down, and up and i always hear that sound of pressing air in the water ballast tank, even though im standing still with 0 knots and i am 10m deep :-(






Last edited by Spidergecko; 05-17-2019 at 04:49 PM.
Spidergecko is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2019, 05:37 PM   #2
XenonSurf
Ace of the Deep
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, Italy
Posts: 1,171
Downloads: 56
Uploads: 0
Default

I think it can have to do with manual command of dive planes. When you are finished commanding them manually, reput them in auto mode.


That's just an idea, I don't know if it's because of that. Do you use any external mods? You should not with WoS.
XenonSurf is online   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 03:39 AM   #3
Spidergecko
Swabbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Downloads: 31
Uploads: 0
Default

Hello :-)

Dive Planes standing on Auto. I just tried to change to manual cause of that error. But it doesnt have any effect :-(

I only have the TWOS Addon newest Version installed. Nothing else :-/

I wonder cause in Training Mode (RAOBF PRACTICE) everything works fine :-/
Spidergecko is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 03:44 AM   #4
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,219
Downloads: 541
Uploads: 13


Default

JSGME screenshot? What TWoS addon?

Last edited by vdr1981; 05-18-2019 at 04:05 AM.
vdr1981 is online   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 04:11 AM   #5
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 8,717
Downloads: 993
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > Spidergecko
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
SH3 – 4 - 5 Tutorials > Downloads > Other Useful Information > See Links in My Signature Below
THEBERBSTER is online   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 09:48 AM   #6
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 14,576
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome back!

Spidergecko!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 12:33 PM   #7
Spidergecko
Swabbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Downloads: 31
Uploads: 0
Default

Here is my JSGME Screenshot. I only had activated the environment 15 and the german Language-Patch. But with all deactivated i have the same bug.


If i am running at 11-12 knots, i can dive fine, but as the ship deactivate the diesel-engines and i running slower (6-7 knots) the bow of my ship starting to going up!
And even if i am diving at snorkel depth the full command bridge looks out of the water -.-

I wonder the bug doesn't exist at Practice-Mode in historical campaigns ..
There everything goes fine.
I have all realism activated, except the external Cam View...but i think that isn't the reason?!


Im driving at 12 knots, diving to snorkel deepth, if i am under water, changing to e-engines, boat slows down to 7 knots and dives up, till diesel engines activating. Then it dives again, till the e-engines starting and so it goes on and on ...


Hmm...this it how it looks if i stay still at 0 knots and diving manually to 20 meters. The ship is staying this way under water.

Last edited by Spidergecko; 05-18-2019 at 12:56 PM.
Spidergecko is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 01:19 PM   #8
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,219
Downloads: 541
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Spidergecko View Post
I only had activated the environment 15 and the german Language-Patch. But with all deactivated i have the same bug.
I really don't think so. ENV 15 is not compatible with TWoS regardless of what it's author says and that is your problem...
vdr1981 is online   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 02:12 PM   #9
Spidergecko
Swabbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Downloads: 31
Uploads: 0
Default

Euhh...i think you're right. I deinstalled the game and reinstalled it includes the TWOS addon and without the environment 15 everything works fine now!


Wow thank you very much for your help :-)
Spidergecko is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 03:50 PM   #10
Sjizzle
Count Dracula
 
Sjizzle's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: 46°13′N, 24°47′E
Posts: 1,818
Downloads: 401
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Spidergecko View Post
Euhh...i think you're right. I deinstalled the game and reinstalled it includes the TWOS addon and without the environment 15 everything works fine now!


Wow thank you very much for your help :-)
no offence but if u have read the documentation u could avoid this useless install and unistall...
Sjizzle is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 10:52 AM   #11
Sledgehammer427
Ocean Warrior
 
Sledgehammer427's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Drinking coffee and staring at trees in Massachusetts
Posts: 2,877
Downloads: 203
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Sjizzle View Post
no offence but if u have read the documentation u could avoid this useless install and unistall...
The roads to the same destination can be longer for others. Let's just be happy he got his game working
__________________
Cold Waters Voice Crew - Fire Control Officer
You can find me complaining about my team on World of Warships
Download SH427's SH4 mods here
Download SH427's SH3 skins here
Sledgehammer427 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim