SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-23, 01:22 PM   #1006
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

I have much time Cause Im Doesnt Have anywork For this month


Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 06:35 PM   #1007
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Icon14

umm i think you busy sorry to disturb

Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 07:09 PM   #1008
VonDos
Admiral
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 2,238
Downloads: 75
Uploads: 50


Default

Quote:
Originally Posted by VonDos View Post
OK, let me know how can i help you, [...] I'll try to help you.
Waiting for your reply, mate!

Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 07:21 PM   #1009
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

Yea so I have my very old design its sverige Class coastal defence sweden ship But i doesnt know how to make it add to the game with 3ditor right ?

Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 07:58 PM   #1010
VonDos
Admiral
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 2,238
Downloads: 75
Uploads: 50


Icon14

Ok, very good.
Did you manage to import model parts and textures into dat file?
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 08:42 PM   #1011
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

still has no idea to convert that because as i know i must separate the turrets and other as i know
Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-03-23, 12:19 AM   #1012
VonDos
Admiral
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 2,238
Downloads: 75
Uploads: 50


Default

Yep, first of all you need an *.obj file for every part of the ship, in order to import them.
You'll need separated parts for main hull and superstructures, rudder, propellers, masts, funnels, lifeboats, etc, plus guns if you'll not use standard library files.
Open another ship with 3Ditor in order to see the parts you'll need

Let me know when ready for next step!
Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 03-03-23, 10:38 AM   #1013
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

how to add node with 3d because im try to add its not going into the node file
Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-03-23, 11:10 AM   #1014
VonDos
Admiral
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 2,238
Downloads: 75
Uploads: 50


Default

Quote:
Originally Posted by Tigerzhunters View Post
how to add node with 3d because im try to add its not going into the node file
After created a node, go to linked 3D model and add the material \ tga of your model (if you've created materials; if now, we will see this after).
Next step, right click on the node, and point "append new child chunk"; a menu will appear, left click on "3D Model (1\101)"
Now the "3D model container" will appear under the node. Select it, and on the right you'll find the "import" command, who will allow you to import your *.obj file.

From the import menu, after you're allowed to choose the file, i suggest you to select "Optimize texture coordinates", "collapse subobjects in a single mesh", "use materials", "load .OBJ files", and the name of your obj.
Sometimes "import vertex normals" could be usefull for a better render of the model, but not always. Try this with experiments.
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 03-04-23, 06:07 PM   #1015
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

sorry mybe like the next few days I can't be active because I'm in the hospital and have typhus idk why mybe because i exhausted doesnt sleep like 2 day for doing the coding

but mybe you can make the tutorial in youtube i will be i really appreciate it


Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-06-23, 11:52 AM   #1016
VonDos
Admiral
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 2,238
Downloads: 75
Uploads: 50


Default

Quote:
Originally Posted by Tigerzhunters View Post
sorry mybe like the next few days I can't be active because I'm in the hospital and have typhus idk why mybe because i exhausted doesnt sleep like 2 day for doing the coding

but mybe you can make the tutorial in youtube i will be i really appreciate it


Hi!
Relax, restore and take your time!
I'll wait here
No need to run, no need to delete your sleeping time.
If you release a mod in 6 days, is good.
If you release a mod in 6 months, it's good too!
In my opinion, create mod is, first of all, a fun, chill and relax question.
We have a lot of tasks and duty to do in the life, after all.

I'm not good in youtube at all, but let's meet here
Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 03-10-23, 10:48 PM   #1017
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Icon5

Im back Now I think its better if i make Bretagne Battleship already make the 3d models

Here The picture

Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-10-23, 10:51 PM   #1018
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

So the Texture Must Get separated To or not ?
Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-11-23, 12:14 AM   #1019
Tigerzhunters
Frogman
 
Join Date: Feb 2023
Location: Indonesia-Jakarta
Posts: 298
Downloads: 96
Uploads: 0


Default

Turret



Life Boat






But I dont know how much must i separated?
Tigerzhunters is offline   Reply With Quote
Old 03-11-23, 03:36 AM   #1020
VonDos
Admiral
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 2,238
Downloads: 75
Uploads: 50


Default

Quote:
Originally Posted by Tigerzhunters View Post
But I dont know how much must i separated?
Welcome back!
Nice model.

I can suggest you those parts:

- Main hull with superstructures, without details
- Details
- Portholes if 3d modeled
- Funnel 1
- Funnel 2
- Crane 1
- Crane 2
- First mast
- Second mast
- Rudder
- Propeller (you just need one if they're all identical)
- One model for every type of boat
- One model for every type of turret \ gun with only rotating parts
- One model for every type of turret \ gun with barrles \ elevating parts

Textures just need to be converted in *.tga format, i guess.



Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
kriegs marine, ocean liners, regia marina, royal hellenic navy, warships

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2024 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.