SUBSIM Radio Room Forums
Glue, paint, razors...what could go wrong?


SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific > SH4 U-Boat Missions Add On
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2009, 06:09 AM   #1
bigbear948
Swabbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default XVIII "Walter boats"

I've got the u boat addon but can't select the XVIII u boat only the IX D2 in the capaign menu, i've tried all bases and years 1943, 1944, penang, Singapore, batavia and Surabaya but still can't find it.

Do you have to sink a certain amount of tonnage before you unlock it or something ?





bigbear948 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 06:57 AM   #2
ReFaN
Grey Wolf
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 832
Downloads: 101
Uploads: 0
Default

Theres a tonnage requirement, dont know how much. Havent played the Uboat addon too much.
__________________



Liverpool is my relegion, Anfield is my church. True believers never walk alone.
ReFaN is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 09:47 AM   #3
Truckerich
Watch
 
Join Date: Oct 2006
Location: New Mexico(USA)
Posts: 30
Downloads: 2062
Uploads: 0
Turbo Power

With the Turbine activated your sub reachs speeds to 28 knots.(very cool)

Start U-Boat Missions

Campaign: Into the East (1943)
Listed just under the IX-02 U-Boat


Quote:
Originally Posted by bigbear948 View Post
I've got the u boat addon but can't select the XVIII u boat only the IX D2 in the capaign menu, i've tried all bases and years 1943, 1944, penang, Singapore, batavia and Surabaya but still can't find it.

Do you have to sink a certain amount of tonnage before you unlock it or something ?




Truckerich is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 11:11 AM   #4
bigbear948
Swabbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

But its not listed under the IX D2 anywhere in the u boat campaign start menu.

So do you have to sink a certain amount of tonnage to unlock it ?
bigbear948 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 01:36 PM   #5
ETR3(SS)
Ocean Warrior
 
Join Date: Dec 2007
Location: Between test depth and periscope depth
Posts: 3,019
Downloads: 175
Uploads: 16


Default

I've heard an arbitrary number of 30k Renown somewhere. But if you really want it there's a mod that makes it available from the start.
__________________


USS Kentucky SSBN 737 (G)
Comms Div 2003-2006
Qualified 19 November 03

Yes I was really on a submarine.
ETR3(SS) is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 01:58 PM   #6
Raptor1
Navy Seal
 
Join Date: Jul 2007
Location: Stavka
Posts: 8,215
Downloads: 12
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by ETR3(SS) View Post
I've heard an arbitrary number of 30k Renown somewhere. But if you really want it there's a mod that makes it available from the start.
Yup, IIRC you will be offered it as soon as you hit 30k Renown.
__________________
Current Eastern Front status: Probable Victory
Raptor1 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 03:56 PM   #7
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,235
Downloads: 263
Uploads: 55


Default

there is a mod to allow starting a career with the walther, its found here: http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1320
__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix
Webster is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2009, 04:11 AM   #8
bigbear948
Swabbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default Mod

Thanks for the mod link but how do you install it ? Do you replace the normal career start file with this ?

Is this a notepad file ?
bigbear948 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2009, 02:51 PM   #9
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,235
Downloads: 263
Uploads: 55


Default

Quote:
Originally Posted by bigbear948 View Post
Thanks for the mod link but how do you install it ? Do you replace the normal career start file with this ?

Is this a notepad file ?

jsgme ready means you just have to put it in jsgme and activate it
__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix
Webster is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 01:56 AM   #10
pierre1995
Bilge Rat
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Downloads: 1
Uploads: 0
Default

once you download from the link, go to the silent hunter 4 folder then go data, upcdataGe, then UPCC campaign data and then extract the folder here (using winrar), once done that go into the folder you extracted and go through the subfolders until you find the actual file (career start upc) , cut that and paste it in the UPCC campaing data and when it asks you if you want to replace the file click yes.
And you have your walter.
pierre1995 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 09:04 AM   #11
Horatio Nelson
Seaman
 
Join Date: Aug 2009
Location: Arnhem
Posts: 32
Downloads: 4
Uploads: 0
Default do you want to play multiplayer game, in Hamachi?

Servername =Swordfish at Sea
Password = 123
__________________
Horatio Nelson is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.