SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific > SH4 ATO Mods
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-23-2021, 01:53 PM   #1066
KaleunMarco
Admiral
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 2,149
Downloads: 339
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by nionios View Post
I was at periscope depth when I hit and the depth was 100 meters approximately.
ok, then you have a small margin within which to work. as i indicated in my previous post, i would either penetrate the minefield by going deep and patrolling between the coast and the mine field or sit east of the minefield and ignore the objective and sink as many ships as i could.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
Fortiter et stabilis et fidelis, semper


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 32 GB Ram running Win10
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2021, 03:46 PM   #1067
nionios
Machinist's Mate
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 125
Downloads: 64
Uploads: 0
Default

Screenshot (4).jpg




Now I'm based on Kiel and on my 9th patrol on 11 July 1940 I was assigned to a recon mission to the port of Perth-Fremantle in western Australia. How it could be logical? It sounds ridiculous. And what about the fuel? I'm on a type IIb boat.
Another weird issue is that the mission objectives for that patrol are written in French.

Last edited by nionios; 05-24-2021 at 04:18 PM.
nionios is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2021, 04:23 PM   #1068
KaleunMarco
Admiral
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 2,149
Downloads: 339
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by nionios View Post
Attachment 4447




Now I'm based on Kiel and on my 9th patrol on 11 July 1940 I was assigned to a recon mission to the port of Perth-Fremantle in western Australia. How it could be logical? It sounds ridiculous. And what about the fuel? I'm on a type IIb boat.
Another weird issue is that the mission objectives for that patrol are written in French.
you have found a hole in the logic. have to look at the recent history in this forum for the "fix".
if i get the time i will look but you should too.

the french-orders-thing you either have to live with or go and edit/translate the files yourself, which is what i did.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
Fortiter et stabilis et fidelis, semper


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 32 GB Ram running Win10
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2021, 05:15 AM   #1069
DeathOrGlory
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Hi all,

Just wondering if anyone knows what the blue rings are on the world map? I have map contacts on but everything else is off, running on full realism. Enemy convoys are usually grey squares on the map and give a radio report.

I wonder if I should both chasing these down?
DeathOrGlory is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2021, 05:50 AM   #1070
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 4,755
Downloads: 425
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by DeathOrGlory View Post
Hi all,

Just wondering if anyone knows what the blue rings are on the world map? I have map contacts on but everything else is off, running on full realism. Enemy convoys are usually grey squares on the map and give a radio report.

I wonder if I should both chasing these down?
Submarine.
Either German or Allies, but blue should be German.
__________________
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2021, 07:36 AM   #1071
nionios
Machinist's Mate
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 125
Downloads: 64
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by KaleunMarco View Post
you have found a hole in the logic. have to look at the recent history in this forum for the "fix".
if i get the time i will look but you should too.

the french-orders-thing you either have to live with or go and edit/translate the files yourself, which is what i did.

Thanks for the quick reply. I've found the fix at post #1031 but you say something about unsuccessful patch to the hole so I conclude that it's not effective 100% ?
As far as translation is concerned, no problem, I know a little French.
nionios is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2021, 05:57 PM   #1072
Tomek4494
Watch
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
Downloads: 85
Uploads: 0
Default

How to measure range to target? I recognize target, click proper button and use stadimeter but values in TDC don't change - always default 500 m.


EDIT. OK, i watched several videos on YT and i saw that I have to use additional special instruments to determine range to target. That's nice, more realism.

Last edited by Tomek4494; 05-30-2021 at 06:53 AM.
Tomek4494 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2021, 07:40 AM   #1073
KaleunMarco
Admiral
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 2,149
Downloads: 339
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Tomek4494 View Post
How to measure range to target? I recognize target, click proper button and use stadimeter but values in TDC don't change - always default 500 m.


EDIT. OK, i watched several videos on YT and i saw that I have to use additional special instruments to determine range to target. That's nice, more realism.
one of the scopes has an automatic stadimeter, i forget which one. if you use that one, you get distance-to-target.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
Fortiter et stabilis et fidelis, semper


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 32 GB Ram running Win10
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2021, 03:50 PM   #1074
Sea Terrier
Nub
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
Downloads: 268
Uploads: 0
Default Question about gray ship contact markers

Hello, I've read this entire forum in the hope of an answer to my question, but no luck, so here goes:

In OM Dark Waters all ship contacts - both sides - are gray. I'm having a tough time noticing them at all on the map. Is there a way to restore the original game's coloured ship marker icons? I tried making a mod that included the original game icons but that crashed DW badly (lost career, had to reinstall).

Any ideas would be appreciated, and thanks for the great work updating Lurker's mod!
Sea Terrier is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 08:52 AM   #1075
KaleunMarco
Admiral
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 2,149
Downloads: 339
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Sea Terrier View Post
Hello, I've read this entire forum in the hope of an answer to my question, but no luck, so here goes:

In OM Dark Waters all ship contacts - both sides - are gray. I'm having a tough time noticing them at all on the map. Is there a way to restore the original game's coloured ship marker icons? I tried making a mod that included the original game icons but that crashed DW badly (lost career, had to reinstall).

Any ideas would be appreciated, and thanks for the great work updating Lurker's mod!
i suggest that you d/l this mod and use ONLY the \data\menu items and toss the remainder.
make yourself a mini-mod and put the \data\menu folder-files in there and apply it after the Dark Waters mods.
Good Luck, Herr Kaleun.

https://www.subsim.com/radioroom/dow...o=file&id=1820
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
Fortiter et stabilis et fidelis, semper


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 32 GB Ram running Win10
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 02:28 PM   #1076
Sea Terrier
Nub
 
Join Date: May 2017
Posts: 2
Downloads: 268
Uploads: 0
Default

KaleunMarco, thank you very much for the helpful response. What you suggested does exactly what I was looking for. Very much appreciated.
Sea Terrier is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2021, 01:31 AM   #1077
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 21,738
Downloads: 18
Uploads: 0


Default Welcome aboard!

Sea Terrier! after a 4 year silent run!
__________________
"Only two things are infinite; The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe"
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2021, 04:31 AM   #1078
nionios
Machinist's Mate
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 125
Downloads: 64
Uploads: 0
Default

I've started patrols with a type IIc in 1939. I'm now on my 10th patrol with the same boat.Is there any chance of being offered a new boat?
nionios is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2021, 09:30 AM   #1079
El Whacko
Junior Nutjob
 
El Whacko's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: The cold reaches of Indiana
Posts: 2,208
Downloads: 414
Uploads: 3
Default

The system is if you perform at a certain patrol rating (good or above iirc) in at least three patrols, you get a new boat.

The reason you may not be getting a new boat is that you are underperforming and thus do not get a new boat
__________________
E-2 (SA-T) In the United States Naval Sea Cadet Corps
Awaiting RT...

CHART YOUR COURSE
El Whacko is online   Reply With Quote
Old 06-18-2021, 11:25 AM   #1080
KaleunMarco
Admiral
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 2,149
Downloads: 339
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by nionios View Post
I've started patrols with a type IIc in 1939. I'm now on my 10th patrol with the same boat.Is there any chance of being offered a new boat?
in addition to what El Whacko replied, let me point out that Dark Waters does not follow the SH4-US Pacific method of upgrading your boat on a regular basis.

DW will typically allow you to play with one boat in one Flotilla until one of several things happens:
  • you reach the end of the base availability and there are no additional boats available at that base.
  • your boat availability expires and there are no additional boats in your Flotilla.
  • the Flotilla has other boats available and your boat's availability has expired and your performance rates an upgrade, then you will get command of the new boat.
  • there are other scenarios but i cannot remember the others.

so, the suggestion is that you play with the boat you are assigned until DW either upgrades you, retires you, or you wish to move on.

if you wish to move on, then start a new career with a different boat in whichever base and date range that you desire. DW has an unbelievable number of boat vs base vs theatre vs date options.

i hope this helps. Good Luck, Herr Kaleun!

__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
Fortiter et stabilis et fidelis, semper


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 32 GB Ram running Win10
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2021 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.