SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2019, 02:41 PM   #1
JuanLiquid
Torpedoman
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 111
Downloads: 55
Uploads: 0
Default Crew only see ships at 8000Km / MEP6

I'm using V16 patch + MEP6, I noticed crew is only able to see ships at 8Km of distance as maximum, however the ship is clearly visible at 10Km/12Km. Is there any file I can modify to increase this range?
JuanLiquid is online   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 03:35 PM   #2
Anvar1061
The Old Man
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,467
Downloads: 638
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by JuanLiquid View Post
I'm using V16 patch + MEP6, I noticed crew is only able to see ships at 8Km of distance as maximum, however the ship is clearly visible at 10Km/12Km. Is there any file I can modify to increase this range?
data/Library/Sensors.dat

https://www.subsim.com/radioroom/sho...27&postcount=2
Anvar1061 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 10:07 PM   #3
John Pancoast
Seasoned Skipper
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 695
Downloads: 272
Uploads: 0
Default

Also are you using one of the mega-mods and if so, did you install the sensor file for MEP 6 with it ?
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair
John Pancoast is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 01:25 PM   #4
JuanLiquid
Torpedoman
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 111
Downloads: 55
Uploads: 0
Default

Hi, I'm not using any mega-mods. I prefer keep my installation as light as possible.

I was thinking that the problem would be solved using the "stock" AI_sensors.dat included with MEP6 installation, but it only modifies the conditions an enemy ship sees you.

I'm looking for a software to edit the .dat files, how could I do?
JuanLiquid is online   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 01:53 PM   #5
John Pancoast
Seasoned Skipper
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 695
Downloads: 272
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by JuanLiquid View Post
Hi, I'm not using any mega-mods. I prefer keep my installation as light as possible.

I was thinking that the problem would be solved using the "stock" AI_sensors.dat included with MEP6 installation, but it only modifies the conditions an enemy ship sees you.

I'm looking for a software to edit the .dat files, how could I do?
http://s3d.skwas.com/downloads.aspx
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair
John Pancoast is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2019, 05:05 AM   #6
JuanLiquid
Torpedoman
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 111
Downloads: 55
Uploads: 0
Icon14

Thank you!
JuanLiquid is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim