SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Get ready for a whole new level of realism!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2014, 04:08 PM   #1
SilentHunts
Mate
 
Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Posts: 60
Downloads: 211
Uploads: 0
Default NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith Mod Problem

Hi members and admins and moderators of Subsim! I am having an issue with Silent Hunter 5 and the NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith Mod.
I can get the mod up and loading just fine but when I play Silent Hunter 5 and load up a save game from port, a lot of dials pop up and this user chart thing that won't go away.
The Fuel, Battery, Compressed Air and O2 Level meter is not working right and is placed right on top of the speed. The course selector is not working either as it is not even in where it is supposed to be.
Is there something wrong that I am doing? I really don't want to be playing this game with a horrible UI but with TheDarkWraith's NewUI. I can post in a list of all my mods right here:

Accurate German Flags
Dynamic Environment SH5 Basemod (normal ) V2.1
Equipment_Upgrades_Fix_v1_4_byTheBeast
FX_Update_0_0_22_ByTheDarkWraith
NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith
NewUIs_TDC_7_4_2_New_radio_messages_German
NewUIs_TDC_7_4_2_No_Snorkel_Exhaust_Smoke
NewUIs_TDC_7_4_2_RadCapTools_0_2_alpha
Reworked Morale and Abilities v.1.1
sobers water splash anim SH5
SteelViking's Interior Mod V1.2
SteelViking's Interior Mod V1.2.2 Patch

Those are all the mods I am currently using. I have none of them enabled atm for reasons being of this problem with NewUIs Mod By TheDarkWraith

I have the disc version of the game but I lost that somewhere but I did have it in my Uplay Library so I downloaded from Uplay.

If you need my specs for whatever reason here they are:

AMD APU-A10 rated at ~3.7GHZ
1TB Hard Disk Drive with 655gb left
Windows 8.1 Home Premium
8GB Ram
AMD Radeon HD 8570 with 2gb ddr3 ram

I also have some screenshots here of what the problem is:



Hope you guys can help!
SilentHunts is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 04:14 PM   #2
wayzovmurdah
Swabbie
 
Join Date: Oct 2014
Location: London
Posts: 9
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

What game version are you running? 1.15?
This mod works with 1.20.
If you run 1.15 patch your game first and try again.
wayzovmurdah is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 04:19 PM   #3
SilentHunts
Mate
 
Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Posts: 60
Downloads: 211
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by wayzovmurdah View Post
What game version are you running? 1.15?
This mod works with 1.20.
If you run 1.15 patch your game first and try again.
Hi wayzovmurdah! I have already been updated to the latest version which says 1.20. I don't think that it is what my version is.
SilentHunts is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 04:22 PM   #4
wayzovmurdah
Swabbie
 
Join Date: Oct 2014
Location: London
Posts: 9
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Ok. I had identical issue when I installed this UI on 1.15. Started working like a charm after patching to 1.20.
I also run 7.5.0 of UI that came with Wolfs Of Steel mega mod. Maybe try out newer version?
wayzovmurdah is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 04:28 PM   #5
SilentHunts
Mate
 
Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Posts: 60
Downloads: 211
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by wayzovmurdah View Post
Ok. I had identical issue when I installed this UI on 1.15. Started working like a charm after patching to 1.20.
I also run 7.5.0 of UI that came with Wolfs Of Steel mega mod. Maybe try out newer version?
I've already tried 7.5.0. Still no luck with it.
SilentHunts is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 04:30 PM   #6
SilentHunts
Mate
 
Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Posts: 60
Downloads: 211
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by wayzovmurdah View Post
Ok. I had identical issue when I installed this UI on 1.15. Started working like a charm after patching to 1.20.
I also run 7.5.0 of UI that came with Wolfs Of Steel mega mod. Maybe try out newer version?
Oh wow. I just realized that my version is 1.15! Oh I am dumb. Thanks a lot wayzovmurdah! Now the question is how do I update it?
SilentHunts is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 04:38 PM   #7
wayzovmurdah
Swabbie
 
Join Date: Oct 2014
Location: London
Posts: 9
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

C:\Ubisoft\Silent Hunter 5\Support\GameUpdater
wayzovmurdah is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 05:08 PM   #8
SilentHunts
Mate
 
Join Date: Jun 2012
Location: Canada
Posts: 60
Downloads: 211
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by wayzovmurdah View Post
C:\Ubisoft\Silent Hunter 5\Support\GameUpdater
Thanks a lot friend! You saved me life!
SilentHunts is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 02:34 AM   #9
wayzovmurdah
Swabbie
 
Join Date: Oct 2014
Location: London
Posts: 9
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

You welcome!
I also hit a wall a few weeks back. We logically think that when we buy a game directly from developer we get the latest game version. So when we read in an old posts about patch we don`t think that it`s directed also to us.
I believe that a lot of mod issues over here are caused by the same issue.
Ubi shame on you! No excuses.
Further to avoid going into new troubles with your own mod soup and have more time for playing I recommend you an awesome mega mod by vdr1981 called the Wolfs of Steel
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703
It uses TDW`s ui and have all that you may need for a good, stable and realistic game play. Installation is relatively easy if you follow instructions step by step.

Last edited by wayzovmurdah; 12-07-2014 at 02:47 AM.
wayzovmurdah is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
broken , fix , mod

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.