SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Get ready for a whole new level of realism!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-08-14, 07:41 AM   #16
THE_MASK
Ace of the deep .
 
THE_MASK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9,222
Downloads: 901
Uploads: 73


Default

Quote:
Originally Posted by Dragon81 View Post
@ sober: are you sure that this is the cause?
I can't remember exactly but I think I did not change anything in the patcher till I started the campagne.
Its the only thing I can think of atm . I am starting a new campaign to check . Give us a day or so . I just sank a polish ship in the first mission and the tonnage bar filled half way . I started a new campaign .

Last edited by THE_MASK; 09-08-14 at 08:26 AM.
THE_MASK is offline   Reply With Quote
Old 09-08-14, 09:24 AM   #17
Balu0
A-ganger
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 79
Downloads: 151
Uploads: 0
Default

Since I reinstalled everything and started a new capaign my bar is filling up too.
Balu0 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-14, 02:16 PM   #18
Distortion
Walrus
 
Distortion's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

I had a reinstall a couple days ago, with the TWOS and the dragon add-on. Offline mode. On the British coast I discovered a large convoy with Large steamers (war supplies). I sunk 1 ship, the date shows 00-00-0000, and the bar did not fill. I checked before and after. I was in the 80 km zone.







Sorry for the large pics.
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 09-08-14, 02:30 PM   #19
Distortion
Walrus
 
Distortion's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

Oh and for the record, I have a legal game. I see some old posts with the same problem. I play in offline mode, I thought DRM has vanished from SH5?
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 09-08-14, 04:25 PM   #20
THE_MASK
Ace of the deep .
 
THE_MASK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9,222
Downloads: 901
Uploads: 73


Default

Quote:
Originally Posted by Distortion View Post
Oh and for the record, I have a legal game. I see some old posts with the same problem. I play in offline mode, I thought DRM has vanished from SH5?
What was the flag of the ship you sunk ? There is definitely something wrong with the date showing zero . It must be a mod but which one .
THE_MASK is offline   Reply With Quote
Old 09-08-14, 05:32 PM   #21
Santini
Medic
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 168
Downloads: 389
Uploads: 1
Default

Quote:
Originally Posted by sober View Post
What was the flag of the ship you sunk ? There is definitely something wrong with the date showing zero . It must be a mod but which one .
Well, I myself went back to a nodded game that had worked without a hitch about 6 or 7 months ago and am having the issue. It has gotta be DRM not liking something
Santini is offline   Reply With Quote
Old 09-08-14, 06:16 PM   #22
Balu0
A-ganger
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 79
Downloads: 151
Uploads: 0
Default

OK just realized I did 1 more thing after I reinstalled (my bars are filling now)

I killed a ship in on-line mode (actually I just forgot to turn it off). Since then I play off-line again. But can someone with this problem try to go on-line and see what is happening then ?
Balu0 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 12:48 PM   #23
Distortion
Walrus
 
Distortion's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 77
Downloads: 194
Uploads: 0
Default

Here is a post of vdr1981, maker of The Wolves of Steel mod. He and Trevally believes its not a big issue. Its also possible to edit a savegame file.
__________________


"Ashes to ashes, dust unto dust,
it may not run, but shine it must,
it may not work, but it will not rust."
Distortion is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 03:25 PM   #24
Santini
Medic
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 168
Downloads: 389
Uploads: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Distortion View Post
Here is a post of vdr1981, maker of The Wolves of Steel mod. He and Trevally believes its not a big issue. Its also possible to edit a savegame file.
Forgive me if I'm being dense, but how does reducing tonnage requirements alleviate tonnage not registering at all?

0 of 7,000 is the same as 0 of 70,000
Santini is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 04:57 PM   #25
THE_MASK
Ace of the deep .
 
THE_MASK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9,222
Downloads: 901
Uploads: 73


Default

Quote:
Originally Posted by Santini View Post
Well, I myself went back to a nodded game that had worked without a hitch about 6 or 7 months ago and am having the issue. It has gotta be DRM not liking something
It has to be a mod or something in the exe patcher . You say its not mods because they worked before . It must be something in the patcher then . My Ubisoft game launcher program is over 300mb in size . Its a terrible piece of work . Its trying to control my computer patch by patch .
THE_MASK is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 05:25 PM   #26
Santini
Medic
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 168
Downloads: 389
Uploads: 1
Default

Quote:
Originally Posted by sober View Post
It has to be a mod or something in the exe patcher . You say its not mods because they worked before . It must be something in the patcher then . My Ubisoft game launcher program is over 300mb in size . Its a terrible piece of work . Its trying to control my computer patch by patch .
I wonder if this has been reported at the official forums yet. Will check
Santini is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 05:30 PM   #27
cg256
Bilge Rat
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Downloads: 59
Uploads: 0
Default

I just wanted to chime in and say I've had this problem as well. Fresh install, Wolves of Steel, and all my sinks have the 0 day bug.

Before I go back to my lurking status, I just wanted to thank the community and its modders. You've made this game worth it.
cg256 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 05:32 PM   #28
Balu0
A-ganger
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 79
Downloads: 151
Uploads: 0
Default

Ok... for the 3rd time. I fixed it! I just don't know how, so plz try the following:
1.) Make sure OH2.5 is the last mod you enable
2.) go online and kill a ship
3.) save realod while online
4.) check if the tonnage registered or not

If yes there here is your fix. (you can go offline now it will work)

I suspect that the new launcher needs to "re verfy" your copy to work properly.
Balu0 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-14, 06:37 PM   #29
THE_MASK
Ace of the deep .
 
THE_MASK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9,222
Downloads: 901
Uploads: 73


Default

Quote:
Originally Posted by Balu0 View Post
Ok... for the 3rd time. I fixed it! I just don't know how, so plz try the following:
1.) Make sure OH2.5 is the last mod you enable
2.) go online and kill a ship
3.) save realod while online
4.) check if the tonnage registered or not

If yes there here is your fix. (you can go offline now it will work)

I suspect that the new launcher needs to "re verfy" your copy to work properly.
I guess you are correct . Just go online once to verify your install after applying patches and game mods .
THE_MASK is offline   Reply With Quote
Old 09-10-14, 08:59 PM   #30
Santini
Medic
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 168
Downloads: 389
Uploads: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Balu0 View Post
Ok... for the 3rd time. I fixed it! I just don't know how, so plz try the following:
1.) Make sure OH2.5 is the last mod you enable
2.) go online and kill a ship
3.) save realod while online
4.) check if the tonnage registered or not

If yes there here is your fix. (you can go offline now it will work)

I suspect that the new launcher needs to "re verfy" your copy to work properly.


Tried it, no such luck

Maybe it's time to go back to GWX, sigh
Santini is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.