SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-23, 07:22 AM   #91
Lele007
Swabbie
 
Join Date: Oct 2022
Posts: 14
Downloads: 71
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by itadriver View Post
try not to activate ARB but I don't think it works
Alright thanks
Lele007 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-23, 11:14 PM   #92
wrestfoot7
Swabbie
 
Join Date: Mar 2023
Posts: 14
Downloads: 94
Uploads: 0
Default

your instructions dont make sense it works but not how u say to do it
wrestfoot7 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-23, 01:57 AM   #93
itadriver
Commander
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italia Venezia
Posts: 462
Downloads: 221
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by wrestfoot7 View Post
your instructions dont make sense it works but not how u say to do it
I don't understand, can you be more specific?
itadriver is offline   Reply With Quote
Old 10-12-23, 06:38 AM   #94
itadriver
Commander
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italia Venezia
Posts: 462
Downloads: 221
Uploads: 0
Default

KOMET







with double flag

itadriver is offline   Reply With Quote
Old 11-29-23, 09:09 PM   #95
marty187
Swabbie
 
Join Date: Nov 2023
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Hi, Im new to SH3. And I'm having a lot of difficulty with the Surface Mod. I have followed the instructions to the best of my ability with the 2.6 Surface Mod. However it fails to update the map, which I didn't think was an issue at first. But then I boot up the campaign. (The German Campaign). I'm able to change my ship and crew and all that in the menu. But when I boot up the actual campaign... My game crashes. I tried everything but I have given up. What can I do to fix this? Is there a discord server or something where I can ask others or you how I can properly play the mod?

TLDR: Mod isn't working for me. Please help.
marty187 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-23, 11:24 AM   #96
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: On a tilted, overheated, overpopulated spinning mudball on Collision course with Andromeda Galaxy
Posts: 27,576
Downloads: 22
Uploads: 0


Default Welcome aboard!

marty187!
__________________

"Only two things are infinite; The Universe and human squirrelyness; and I'm not too sure about the Universe"
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 12-01-23, 02:12 AM   #97
itadriver
Commander
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italia Venezia
Posts: 462
Downloads: 221
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by marty187 View Post
Hi, Im new to SH3. And I'm having a lot of difficulty with the Surface Mod. I have followed the instructions to the best of my ability with the 2.6 Surface Mod. However it fails to update the map, which I didn't think was an issue at first. But then I boot up the campaign. (The German Campaign). I'm able to change my ship and crew and all that in the menu. But when I boot up the actual campaign... My game crashes. I tried everything but I have given up. What can I do to fix this? Is there a discord server or something where I can ask others or you how I can properly play the mod?

TLDR: Mod isn't working for me. Please help.
If the game works but doesn't load the campaign, the problem may be memory related.
Have you applied the 4GB patch?
keep in mind that it takes an average of 10 minutes to load the campaign (with a medium/low PC)
itadriver is offline   Reply With Quote
Old 12-01-23, 05:37 PM   #98
marty187
Swabbie
 
Join Date: Nov 2023
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Hi! I appreciate the response! I found the patch and it works! Though the map's a bit wonky. Im not sure how to describe it but it's an issue. But it shows two maps at once like a VR view. And nothing is very accurate. Do you have a potential fix for it?

Last edited by marty187; 12-01-23 at 07:06 PM. Reason: Fixed a previous issue but encountered a new one
marty187 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-23, 09:16 PM   #99
marty187
Swabbie
 
Join Date: Nov 2023
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default



To add on. I already tried the "Map Patch" in the mod's 5_ARB file. This is the result. So I'm not even sure if it worked in the first place.

Note: If it helps, I have no additional mods downloaded yet. This one is the only one I got

Last edited by marty187; 12-01-23 at 10:14 PM.
marty187 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-23, 03:09 AM   #100
itadriver
Commander
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italia Venezia
Posts: 462
Downloads: 221
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by marty187 View Post


To add on. I already tried the "Map Patch" in the mod's 5_ARB file. This is the result. So I'm not even sure if it worked in the first place.

Note: If it helps, I have no additional mods downloaded yet. This one is the only one I got
Optimized ARB WideGui 1920x1080 =

INSTALLATION :

1- copy your original sh3.exe (save a copy) and paste it in "Full Map and Chrono Patch" folder.

2-run "FullMapAndChronoPatch.bat"

3-copy now this patched sh3.exe and paste it into the MOD "5_ARB_res_1920x1080 - 2.7"

4- activate the mod with jsgme.

(thanks to Ericlea)
itadriver is offline   Reply With Quote
Old 12-04-23, 04:58 PM   #101
marty187
Swabbie
 
Join Date: Nov 2023
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by itadriver View Post
Optimized ARB WideGui 1920x1080 =

INSTALLATION :

1- copy your original sh3.exe (save a copy) and paste it in "Full Map and Chrono Patch" folder.

2-run "FullMapAndChronoPatch.bat"

3-copy now this patched sh3.exe and paste it into the MOD "5_ARB_res_1920x1080 - 2.7"

4- activate the mod with jsgme.

(thanks to Ericlea)
I appreciate that, but those are the instructions I tried over and over again. And each time it "failed" to apply the patch. No matter what I did. I uninstalled and reinstalled multiple times but to no effect.
marty187 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-23, 07:40 AM   #102
itadriver
Commander
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italia Venezia
Posts: 462
Downloads: 221
Uploads: 0
Default

PENGUIN





Vondos
itadriver is offline   Reply With Quote
Old 12-12-23, 08:53 AM   #103
Mister_M
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 769
Downloads: 25
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by itadriver View Post
PENGUIN
What is that window-like pattern? Hydrophone?
Mister_M is offline   Reply With Quote
Old 12-12-23, 09:03 AM   #104
itadriver
Commander
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italia Venezia
Posts: 462
Downloads: 221
Uploads: 0
Default

Torpedoes
itadriver is offline   Reply With Quote
Old 12-13-23, 12:26 PM   #105
Mister_M
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 769
Downloads: 25
Uploads: 0


Default

Ah yes, I was misled by the underwater light "caustic" effect. So, it's the same configuration as the type XXI u-boat: 6x forward torp-tubes...
Mister_M is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2024 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.