SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997 |
|
02-21-10, 09:45 PM | #1 |
Machinist's Mate
Downloads: 159
Uploads: 0
|
SHV - przed premierą
Wiem, że w świetle ostatnich informacji to drażliwy temat, ale zapytam..
Co sądzicie o SHV opierając się na tych skrawkach informacji od Ubi i o wiele wiekszym wkladzie Neal'a? Jesli o mnie chodzi, staram sie trzymac optymizmu. Moim zdaniem najwazniejsza jest zmiana w kierunku poprawienia wrazen, nastroju. Regresu pod wzgledem rozgrywki sie nie spodziewam, z czasem spolecznosc napewno zrobi swoje... nie od razu powstalo SHIII jakie mamy teraz Jedynym realnym problemem jest to cale OSP.. oby zrezygnowali z niego z czasem lub chociaz zmienili "warunki". Niemalze to samo napisalem na innym forum, wybaczcie, ale jest juz pozno :P A tak tu cicho w polskojezycznym dziale, ze trzeba cos rozruszac |
02-22-10, 11:26 AM | #2 | |
XO
Downloads: 341
|
Quote:
Z tego co czytałem tu i ówdzie, historia dla Rumunów miała inny bieg i można było spotkać w beta teście Bismarcka zadokowanego obok Holsteina u wybrzeży Polski 3 września 1939 roku oraz napotkać patrol angielskich niszczycieli... Whoops! Jestem sceptykiem, bo został tydzień z ogonkiem i pewnych rzeczy nie da się zmienić. Jeśli mam płacić pełną cenę za półprodukt, to ja poczekam... może wyjdzie jak sugerują na gry online dodatek i jak zejdzie cena do 50 za oba wydawnictwa... skorzystam, o ile nie będzie problemów z DRM/OSP. Mam SHIV + UBM wraz z modami i Ubisoft mógłby się w końcu zacząć uczyć, a nie kombinować jak Bill Gates z Windowsem Sceptyk |
|
02-28-10, 10:35 AM | #3 | |
Machinist's Mate
|
Quote:
Mamy już troszkę nowych informacji z Kanady.. Najbardziej mnie martwi brak możliwości używania TDC. Nie chodzi mi już nawet o pokrętła, ale samo ręczne ustalanie kursu dla torped. Rzekomo można tylko określać prędkość, odległość itd, szczegółów nie da się zmienić. Podobnie się ma sprawa z kursem okrętu (z tego co wiadomo ani poprzez GUI ani bezpośrednio w centrali) ale to mam nadzieję załatwi jakiś wczesny patch - zbyt oczywisty brak. Ale ogólnie chyba nie jest źle, jak na premierową wersję gry z serii SH |
|
02-28-10, 01:52 PM | #4 |
Samurai Navy
Downloads: 197
Uploads: 12
|
System DRM, zewnetrzene savey, potrzebny internet do singiel player. Dla nnie juz to zabija gre. Z tym TDC to tez sknocili strasznie jezeli tak ma byc jak pisaliscie. Obecnie nie gram na manualnym celowaniu, ale czasami sobie lubilem pograc, i wyglada to inaczej. Gdzie sie podzial kalkulator torpedowy?
Z tego co ludzie pisza wynika, ze gra ma duzo bugow. Operator sonaru nie melduje o wrogich jednostkach, tak jak i wachta pokladowa. Jest prawie slepa. Nigdy nie gralem na 100% real ale to juz przesada. Mnie szkoda kasy. Nie zaplace za gre z "wkładka". [EDIT] Lubie także XXI, a go tam nie bedzie. Za to bedzie system DRM. Bez DRM i kwiatkow VII - ka by mi wystarczyla.
02-28-10, 02:45 PM | #5 | |
Machinist's Mate
|
Quote:
Owszem, DRM jest be, oby skorzystali z mozliwosci rezygnacji z miesiecznym uprzedzeniem (jest taka klauzula gdzies) Co do bugow, trzeba poczekac. Zobaczymy jak to bedzie wygladalo za kilka miesiecy. |
|
03-01-10, 03:24 AM | #6 | ||
Samurai Navy
Downloads: 197
Uploads: 12
|
Quote:
Quote:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=162462 [EDIT]Wiem. Pierwsza wersja gry, ale bugi i tak będą.
03-01-10, 01:31 PM | #7 | |
XO
|
Quote:
Przekombinowali. Ale cóż, jak się idzie po kasę, a nie po gracza, to są takie skutki |
|
03-02-10, 11:05 AM | #8 |
Mate
Downloads: 50
|
to kiedy u nas ta premiera? we czwartek?
osobiscie zrobilem juz preordera i czekam na premiere i kuriera co to znaczy ze DRM trzyma sztywno ustawienia sieci?
03-02-10, 11:36 AM | #9 |
XO
|
U nas w piątek, przesunęli datę z 4. na 5. marca.
Że sam nic nie zrobisz, jak coś spróbujesz, kończy się wywaleniem gry. Z tego co wczoraj doczytałem, wachta nie reaguje na nic, a jeden majtek jest dosłownie przyklejony do UZO, ni jak nie chce go puścić... Sonar też nie działa ponoć jak do tej pory Czyli im dalej w las, tym gra staje się mniej atrakcyjna - jak dla mnie. |
|
|