SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2008, 07:27 AM   #61
AVGWarhawk
Lucky Jack
 
AVGWarhawk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: In a 1954 Buick.
Posts: 26,213
Downloads: 87
Uploads: 0


Default

Cowboy,

Do you have the most updated DX9 files?
AVGWarhawk is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 07:36 AM   #62
AVGWarhawk
Lucky Jack
 
AVGWarhawk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: In a 1954 Buick.
Posts: 26,213
Downloads: 87
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Laffertytig
i currently have over 40 processes running on my task manager. does anyone have any info on how i can optimise my system somewhat?

What I do is click the start menu and then click RUN. A small box will open. Type in msconfig and enter. A page will pop up that will show all you computers innards on it. The last tab is system start up page. Click on that. You will see a list of programs that are started when you turn you rig on. Run down the list and uncheck programs you really do not need running when you start your computer. Things like MSN messenger, printer programs, yahoo messenger, MS office, etc. If you do not know what one of the programs is, you can do a search in google of what the program is on the list. Once you find out, you can shut it off if it is a program you really do not need when you start the computer. Basically I have my start up programs set for antivirus and Nvidia control panel. Once you have deselected these programs for the start up, it will prompt a reboot. You will notice the your computer will reboot much faster as it is not loading these programs anymore at start up. You will notice you 40 some process will diminish quite a bit.
AVGWarhawk is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 05:15 PM   #63
java`s revenge
Ace of the Deep
 
Join Date: Jan 2007
Location: at periscope depth
Posts: 1,204
Downloads: 97
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Elder-Pirate
Guess I don't much understand all that goes on here but here is some results of my Model T type computer.
I run an old Asus A7N8X Deluxe REV 2.0 MB, AMD Athlon XP 3200+ CPU, three 1 GB sticks of RAM ( 184-pin DIMM 128MX64 DDR PC3200 Unbuffered ) by "Crucial Tech", Seagate Baracuda 120 GB 8MB Cache Serial ATA HD, Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1 speaker system, WIN XP Home w/SP2, 550 watt power supply and a good ole Nvidia 7800 GS OC 256mb AGP 8X video card.

My AA is set at 4X, rest is application controled.



Results of the 84.21 ( recomended by BFG nvidia mfg. ) drivers are not to bad a sunset IMHO.



So why all the fuss about big bad video cards and top notch Nvidia drivers?

I have the same configuration as you have only i do have a nvidia 6800gt 256mb card.

Thanks for letting everybody see that the older systems still can run shiv with the row mods great!!!

__________________
java`s revenge is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 05:48 PM   #64
alexoscar
Gunner
 
Join Date: Apr 2005
Location: Valencia, Spain
Posts: 94
Downloads: 72
Uploads: 0
Default

Thanks for this post mate. These ones are much apreciated for me. Some advices can improve our game a lot.

Regards.
alexoscar is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 06:27 PM   #65
alexoscar
Gunner
 
Join Date: Apr 2005
Location: Valencia, Spain
Posts: 94
Downloads: 72
Uploads: 0
Default

Maybe this topic should be fixed as sticky...
alexoscar is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 10:02 PM   #66
Rockin Robbins
Ubuntu Linux for the Win!
 
Join Date: Mar 2007
Location: DeLand, FL
Posts: 8,774
Downloads: 129
Uploads: 53


I'll second that

Quote:
Originally Posted by alexoscar
Maybe this topic should be fixed as sticky...
Any buried thread that resurfaces like this more than once has enduring value.
Rockin Robbins is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 10:16 PM   #67
ATR-42
Commodore
 
Join Date: Mar 2007
Location: Jersey Shore
Posts: 602
Downloads: 18
Uploads: 5
Default

Quote:
Originally Posted by ustahl

"Manage 3D settings" > Global Settings (or game specific Program Settings):
Anisotropic filtering: 2x
Antialiasing - Gamma correction: Off
Antialiasing - Mode: Override any application setting
Antialiasing - Setting: 4x
Antialiasing - Transparency: Supersampling
Conformant texture clamp: Use hardware
Error reporting: Off
Extension limit: Off
Force mipmaps: None
Multi-display/mixed_GPU acceleration: Single display performance mode
Stereo - Display mode: Use vertical interlace monitor
Texture filtering - Anisotropic sample optimization: Off (greyed out)
Texture filtering - Negative LOD bias: Clamp
Texture filtering - Quality: High quality
Texture filtering - Trilinear optimization: Off (greyed out)
Threaded optimization: Auto
Triple buffering: On
Vertical sync: Force on
I wanted to say thanks for this post and thanks for this thead. I used all the above settings with one exception... Anisotropic filtering: 2x Antialiasing - Setting: 4x. everything else as is above, and i put it on both global and SH4 profile. it made a WORLD of difference for me.

i was getting FPS jumpies on exterior it would rapidly flux from 55-60, once i made the above changes with 4x AA it made an amazing difference in picture quality and smoothness.

Thank you!!





8800 GT > 24" wide screen
__________________


Last edited by ATR-42; 03-07-2008 at 10:52 PM.
ATR-42 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 09:10 AM   #68
AVGWarhawk
Lucky Jack
 
AVGWarhawk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: In a 1954 Buick.
Posts: 26,213
Downloads: 87
Uploads: 0


Default

A sticky of this might be nice, yes.... being that I have refered to this thread numerous times with my new Nvidia card, I think I will sticky. Besides.....I can
__________________
“You're painfully alive in a drugged and dying culture.”
― Richard Yates, Revolutionary Road
AVGWarhawk is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 09:27 AM   #69
DrBeast
The Old Man
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere Out In Space
Posts: 1,434
Downloads: 36
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Rockin Robbins
Quote:
Originally Posted by alexoscar
Maybe this topic should be fixed as sticky...
Any buried thread that resurfaces like this more than once has enduring value.
Quote:
Originally Posted by AVGWarhawk
A sticky of this might be nice, yes.... being that I have refered to this thread numerous times with my new Nvidia card, I think I will sticky. Besides.....I can
Ask and ye shall receive
__________________



Let the Beast inside you free!
DrBeast is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2008, 03:51 PM   #70
ustahl
Watch Officer
 
Join Date: Apr 2005
Location: Oulu, Finland
Posts: 339
Downloads: 156
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by napdev
Hey guys, I got a MSI GF 8800GTS 640MB.

I changed some settings in my nvidia control panel and then when I started the game and got to the loading screen the screen just turned pitch black.

I figured out exactly what setting it was that did it and but I dont remeber wich it was now. So I could tweak some settings without the screen turning black.

Well the problem is that right now I cant see the loading screen at all, no matter how I change the nvidia settings, I've even reinstalled the game but it didnt help.

Someone got any idea how I could fix this?
If you made a clean reinstall of the game, maybe something of your "wrong" Control Panel settings is still causing the problem. I would try resetting the default values in the nVidia Control Panel. If doing that is a problem, I would uninstall the video driver (& use Driver Cleaner to eradicate all remnants) and make a clean reinstall of the driver (the newest 169.21 is fine). Then, with both the reinstalled game at stock settings and the video driver at default values you should be back in square one, everything working again. Then work your way up again towards more sophisticated settings in small enough steps easy to be remembered and reversed, if necessary.
__________________
Cheers
Uffe
ustahl is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 12:31 PM   #71
steelbill
Nub
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 8
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Cowboy 98 wrote: hi,i got nvidia 7600 gs,i updated to the latest driver,i d/l the enhancer and put the settings suggested for sh3/4 .when i started the game,this is how it look,also im running all the reflections of the water mods.any suggestions on how to fix this?

Cowboy-- I have the exact same card and the exact same streaky clouds. I tried a few other set ups with nhancer and on the card software--- no luck yet. I am running a few basic mods--like the run silent run deep sound files...I dont think thats the problem. We're missing a video setting somewhere.......steelbill
steelbill is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 02:58 PM   #72
Meridian
Frogman
 
Join Date: Apr 2005
Location: Kent, UK
Posts: 294
Downloads: 580
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by cowboys98
hi,i got nvidia 7600 gs,i updated to the latest driver,i d/l the enhancer and put the settings suggested for sh3/4 .when i started the game,this is how it look,also im running all the reflections of the water mods.any suggestions on how to fix this?

Its caused by the Anti-Aliasing Compatibility Option on the Compatibilty tab of NHancer. "EA Startegy Games"

Did the same thing with me.

Turn it off and try again.

I'm running a 7900GTX, just for the record.
__________________
SH3 Album SH4 Album

SABERTOOTH P67, Intel Core i7 2600K, GeForce GTX 660 Ti 2048mb, 16.0GB Dual-Channel DDR3, 8xWD 2TB, Creative X-Fi Fatal1ty.
Meridian is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 06:19 PM   #73
steelbill
Nub
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 8
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

That did it. Mr Bledso, you have the con.
steelbill is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 07:04 PM   #74
AVGWarhawk
Lucky Jack
 
AVGWarhawk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: In a 1954 Buick.
Posts: 26,213
Downloads: 87
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by steelbill
That did it. Mr Bledso, you have the con.
Glad it is sorted Steelbill! Now, with your new found knowledge, please pass it on to anyone who shows up with the same ills as you experienced

Thanks in advance.
__________________
“You're painfully alive in a drugged and dying culture.”
― Richard Yates, Revolutionary Road
AVGWarhawk is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 07:11 PM   #75
ReallyDedPoet
Canadian Wolf
 
ReallyDedPoet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The one and only East Coast
Posts: 10,483
Downloads: 891
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by napdev
It was a custom profile in nhancer, I thought it would be removed if I uninstalled nhacner. Anyways I just installed nhancer again and fixed it It was the anistropic filtering 16x, I just moved it down to 4x and its working great
Welcome to SUBSIM napdev


RDP
ReallyDedPoet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim