SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 Fleet Boat Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2007, 04:47 AM   #46
Captain Deckwash
Captain Deckwash
 
Captain Deckwash's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: UK
Posts: 160
Downloads: 356
Uploads: 0
KillerSub_01?

There is no 'KillerSub_01" mod as such guys? In my zip download there is only a 'Data' file with a 'Submarine' and a 'Library' file within it? The ZIP file is called 'KillerSub_01'....you can't mean to put the ZIP into the MOD folder can you buddy?
__________________
No Pain - No Gain


Captain Deckwash is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 06:09 AM   #47
GakunGak
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2006
Location: Serbia and Montenegro
Posts: 1,315
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by POOPEYE
There is no 'KillerSub_01" mod as such guys? In my zip download there is only a 'Data' file with a 'Submarine' and a 'Library' file within it? The ZIP file is called 'KillerSub_01'....you can't mean to put the ZIP into the MOD folder can you buddy?
Not exactlly...
You have to EXTRACT:
1. DATA folder to the SH4 installation directory and overwrite
O R
2. Extract KillerSub_01 [just above DATA in zip] and put it into MODS folder.

Your choice....
GakunGak is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 06:18 AM   #48
MaxT.dk
Rough night at Langtrees brothel
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 480
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by POOPEYE
There is no 'KillerSub_01" mod as such guys? In my zip download there is only a 'Data' file with a 'Submarine' and a 'Library' file within it? The ZIP file is called 'KillerSub_01'....you can't mean to put the ZIP into the MOD folder can you buddy?
Extract KillerSub_01 zip file to a folder called KillerSub_01... That folder will have the Data folder etc in it... Move KillerSub_01 folder to MOD folder and activate the mod. Done
__________________

http://maxt.dk/archives/2007/03/22/s...nter-4-cheats/
Get KillerSub MOD and bring the Hell back to Earth! The FUN way to play SH4! Now with Rail Guns!
MaxT.dk is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 06:21 AM   #49
GakunGak
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2006
Location: Serbia and Montenegro
Posts: 1,315
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by MaxT.dk
Quote:
Originally Posted by POOPEYE
There is no 'KillerSub_01" mod as such guys? In my zip download there is only a 'Data' file with a 'Submarine' and a 'Library' file within it? The ZIP file is called 'KillerSub_01'....you can't mean to put the ZIP into the MOD folder can you buddy?
Extract KillerSub_01 zip file to a folder called KillerSub_01... That folder will have the Data folder etc in it... Move KillerSub_01 folder to MOD folder and activate the mod. Done
You forgot to tell him where the MOD folder is....
GakunGak is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 06:48 AM   #50
MaxT.dk
Rough night at Langtrees brothel
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 480
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by GakunGak
You forgot to tell him where the MOD folder is....
He alredy knows that... Otherwise he wouldn't post this:
Quote:
Originally Posted by POOPEYE
The same with the just "dropping" the MOD into SH4 folder... If he wanted that, I'm sure he would do it already by now... But he wanted to do it the "right" way, so why post on how you do it the "wrong" way?

Your posts doesn't really help, GakunGak...
__________________

http://maxt.dk/archives/2007/03/22/s...nter-4-cheats/
Get KillerSub MOD and bring the Hell back to Earth! The FUN way to play SH4! Now with Rail Guns!
MaxT.dk is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 07:01 AM   #51
GakunGak
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2006
Location: Serbia and Montenegro
Posts: 1,315
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I agree 100%, but this is how I do.
As for the wrong method, I gave him 2 choices to choose, which his appears to be the second.
So, in fact, I was not that wrong.... Maybe just a litle...
GakunGak is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 03:53 PM   #52
Captain Deckwash
Captain Deckwash
 
Captain Deckwash's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: UK
Posts: 160
Downloads: 356
Uploads: 0
Default HMMmmmm!

Well MAX, you really ought to clearly state in the 'readme', to extracrt this MOD into a file named 'KillerSub-01" first of all and THEN to put it in the MOD directory. I would never have found this out in a month of Sundays, if'n ye hadn't told me. The MOD works fine now and the ammo is great, BUT when I try to take over the range of the deck gun with my mouse wheel, the whole game sets SOLID!

I can only get out by switching off at the mains. The AA gun is fine, It is the deck gun that is the problem! Anyone got any ideas here?
__________________
No Pain - No Gain


Captain Deckwash is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 04:04 PM   #53
MaxT.dk
Rough night at Langtrees brothel
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 480
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Solid? What do you mean?

Also installing any mod for SH4 is done in the same way.... Even GakunGak have figured it out
__________________

http://maxt.dk/archives/2007/03/22/s...nter-4-cheats/
Get KillerSub MOD and bring the Hell back to Earth! The FUN way to play SH4! Now with Rail Guns!
MaxT.dk is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 04:36 PM   #54
GakunGak
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2006
Location: Serbia and Montenegro
Posts: 1,315
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by MaxT.dk
Solid? What do you mean?

Also installing any mod for SH4 is done in the same way.... Even GakunGak have figured it out
He means the game freezes when deck gun elevation is high and when you try to fire, I confirm this too...

Underlined and bold: what do you mean by that? I don't use any mod enabler, I just install and overwrite directlly in the SH4 folder... Saves me the trouble....
GakunGak is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 04:39 PM   #55
MaxT.dk
Rough night at Langtrees brothel
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 480
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by GakunGak
Quote:
Originally Posted by MaxT.dk
Solid? What do you mean?

Also installing any mod for SH4 is done in the same way.... Even GakunGak have figured it out
He means the game freezes when deck gun elevation is high and when you try to fire, I confirm this too...

Underlined and bold: what do you mean by that? I don't use any mod enabler, I just install and overwrite directlly in the SH4 folder... Saves me the trouble....
1) Hmm, weird... Never had same problem... Could any of you make a video capture of that?

2) Oh... right... :rotfl: Sorry
__________________

http://maxt.dk/archives/2007/03/22/s...nter-4-cheats/
Get KillerSub MOD and bring the Hell back to Earth! The FUN way to play SH4! Now with Rail Guns!
MaxT.dk is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 04:43 PM   #56
GakunGak
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2006
Location: Serbia and Montenegro
Posts: 1,315
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Impossible for me to do, as power electricity here during storms are fatal, I'm writing this on my laptop....
Will try something tomorow and if possible, I'll "fraps" it...
GakunGak is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 08:03 PM   #57
CaptainHaplo
Silent Hunter
 
CaptainHaplo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4,402
Downloads: 14
Uploads: 0
Default

Gakun - I strongly suggest using JSGME - I currently use RFB and a couple of other mods - and whenever a new version comes in or I want to tweak something in the original format it helps. But hey - each to their own.
__________________
Good Hunting!

Captain Haplo
CaptainHaplo is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 05:28 AM   #58
GakunGak
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2006
Location: Serbia and Montenegro
Posts: 1,315
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Many thnx for the suggestion, but I use JSGME for Sub Command/DW, as for this I wanna have some fun!
GakunGak is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 07:15 AM   #59
Captain Deckwash
Captain Deckwash
 
Captain Deckwash's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: UK
Posts: 160
Downloads: 356
Uploads: 0
Default MODS

Well guys, I have found that with most MODs, all you have to do is unzip them straight into the MOD directory, (which one has to make of course). :hmm:

This is what I did with KillerSub, which is why I ended up with the 'Data' folder in JSGME. Unziping ito a file you have to make yourself is news to me mates. Anyway it is done now and works fine, but when I move to the deck gun...things are OK whilst I am in the 'first option' there. When I try to move to the 'second option', which is getting the rage finder up (using the mouse wheel), my screen freezes solid. I am just stuck and nothing will move anywhere! The music keeps playing over and over like a worn record player and I just have to switch off at the mains and reboot to get anywhere at all. If one of you have experienced something simular...sounds like a bug to me lads! :hmm: Can we solve this at all, otherwise I can't use MAX's excellent mod and I want to 'kick some ass' out there!
__________________
No Pain - No Gain


Captain Deckwash is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 08:03 AM   #60
CaptainHaplo
Silent Hunter
 
CaptainHaplo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4,402
Downloads: 14
Uploads: 0
Default

My thoughts here are the shell speed. Remember - with this mod - shell speed was increased so you dont need the range scale. In fact - if you used them - you would likely miss as Max made the gun a "railgun". What may be happening - and this is just theory - is that the range scale calculates distance based on vertical traverse - and with this mod all ranges are the same.

That could cause the game to lock when you go to zoomed views.

Max, to test this - try dropping the speed back and see if that fixes it. Just my attempt to help.
__________________
Good Hunting!

Captain Haplo
CaptainHaplo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim