SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2010, 09:31 AM   #796
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 21,564
Downloads: 171
Uploads: 0


Default

Good stuff, looks great!!
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 09:34 AM   #797
ReallyDedPoet
Canadian Wolf
 
ReallyDedPoet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The one and only East Coast
Posts: 10,495
Downloads: 891
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by rob zombie View Post
I got a little confused, is the 3.6 enviroment mod only enough or do I need to download more enviroment mods to get the full effect?
For this one, WClear's, just 3.6.
__________________

Back in the Day



ReallyDedPoet is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 09:46 AM   #798
rob zombie
Seaman
 
Join Date: Aug 2009
Location: Holland
Posts: 37
Downloads: 137
Uploads: 0
Default

Reallydedpoet thanks for your answer.
rob zombie is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 12:54 PM   #799
DavyJonesFootlocker
The Old Man
 
Join Date: Dec 2007
Location: Stink Drunk in Trinidad
Posts: 1,572
Downloads: 138
Uploads: 0
Default

Great job! Now no more CTDs.
__________________
"Silence means death. Stand on your feet. Inner fear your worst enemy."- Sepultura.
My Silent Hunter 5 mantra is this......"Torpedo missed, sir!"
A P-400 is a P-40 with a Zero after it.
A proud member of the Wikipedia Haters Club
DavyJonesFootlocker is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 01:54 PM   #800
ReallyDedPoet
Canadian Wolf
 
ReallyDedPoet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The one and only East Coast
Posts: 10,495
Downloads: 891
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by rob zombie View Post
Reallydedpoet thanks for your answer.
__________________

Back in the Day



ReallyDedPoet is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 03:27 PM   #801
Barso
Stowaway
 
Posts: n/a
Downloads:
Uploads:
Default

I have an issue in Kiel, the clouds appear black when looking at the sun.
  Reply With Quote
Old 09-04-2010, 06:30 PM   #802
DavyJonesFootlocker
The Old Man
 
Join Date: Dec 2007
Location: Stink Drunk in Trinidad
Posts: 1,572
Downloads: 138
Uploads: 0
Default

OK scratch that I still got a CTD. I deleted the climatezone files.
__________________
"Silence means death. Stand on your feet. Inner fear your worst enemy."- Sepultura.
My Silent Hunter 5 mantra is this......"Torpedo missed, sir!"
A P-400 is a P-40 with a Zero after it.
A proud member of the Wikipedia Haters Club
DavyJonesFootlocker is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 06:48 PM   #803
BowfinSS287
Planesman
 
Join Date: Apr 2007
Location: Canada
Posts: 185
Downloads: 223
Uploads: 0
Default

i just upgraded from version 3.0 to version 3.6...woot
your new wind sound is off the hook....now i feel cold
standing on the bridge and when a storm rolls in its a
whole new experience. simply outstanding
BowfinSS287 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 09:27 PM   #804
TheBeast
The Old Man
 
Join Date: Jan 2010
Location: Paradise, CA
Posts: 1,533
Downloads: 519
Uploads: 23


Default

I just did a clean SH5 Install. Upgraded to 1.2 patch and loaded only this Environmental MOD. I get random CTD when crossing environmental climate zones.
The ClimateZones.tga is using a 32 bit color Pallete and should be using a Web Color Pallete so Image Color Matching (ICM) is not part of the color formula. ICM can vary depeding on Monitor Type/Mfg causing a variation in color that does not match the colors defined in the ClimateZones.cfg. The ClimateZones.cfg defines the colors in a Web Color Pallete format.
Web Color Pallete has nothing to do with ICM and supports 256 colors. This is more then enough colors to define the climate zones.

I watched closely and noted the position of every CTD. When I located these positions in the ClimateZones.tga I found that each CTD occured at a climate zone transition.

NOTE: All CTD occured at 1024+ TC

Display Adapter: NVidia GeForce 465 GTX 1.5 Gig
System Memory: 4 Gig
CPU: Intel Q9450 Quad Core
OS: Vista Home Premium 32 Bit
__________________
Fear me! I am, TheBeastBelow

SHIV-MediaFire | SHV-MediaFire
TheBeast is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 10:19 PM   #805
W_clear
Ace of the Deep
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,111
Downloads: 106
Uploads: 0
Default

Produced according to real moon photo。Download on one First Floor

W_clear is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 01:47 AM   #806
Fearless
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2007
Location: Adelaide, Australia
Posts: 908
Downloads: 209
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by TheBeast View Post
I just did a clean SH5 Install. Upgraded to 1.2 patch and loaded only this Environmental MOD. I get random CTD when crossing environmental climate zones.
The ClimateZones.tga is using a 32 bit color Pallete and should be using a Web Color Pallete so Image Color Matching (ICM) is not part of the color formula. ICM can vary depeding on Monitor Type/Mfg causing a variation in color that does not match the colors defined in the ClimateZones.cfg. The ClimateZones.cfg defines the colors in a Web Color Pallete format.
Web Color Pallete has nothing to do with ICM and supports 256 colors. This is more then enough colors to define the climate zones.

I watched closely and noted the position of every CTD. When I located these positions in the ClimateZones.tga I found that each CTD occured at a climate zone transition.

NOTE: All CTD occured at 1024+ TC

Display Adapter: NVidia GeForce 465 GTX 1.5 Gig
System Memory: 4 Gig
CPU: Intel Q9450 Quad Core
OS: Vista Home Premium 32 Bit
The main locality where I get CTDs, is near Norway (Bergen) as well as on transition to Narvik (NNW of Norway) where I'm about to enter The polar region and at 1024 TC
__________________
Fearless

Comp Specs:
Lenovo i7; 8gb ram; 500gb hdd; internal graphics at 2gb; Win7
Fearless is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 04:18 AM   #807
TheBeast
The Old Man
 
Join Date: Jan 2010
Location: Paradise, CA
Posts: 1,533
Downloads: 519
Uploads: 23


Default ClimateZones.tga

I have been trying to make a ClimateZones.tga using the 256 Color Web Pallete but I keep getting a 1 or 2 pixel line of blending between each zone. The blended color is not defined and can cause a CTD.
Tried it in Paint.Net, Photo Shop Elements 5.0 and GIMP. Not sure what I am doing wrong. The color change from one zone to the next must be absolute with no blending.
__________________
Fear me! I am, TheBeastBelow

SHIV-MediaFire | SHV-MediaFire
TheBeast is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 08:19 AM   #808
DavyJonesFootlocker
The Old Man
 
Join Date: Dec 2007
Location: Stink Drunk in Trinidad
Posts: 1,572
Downloads: 138
Uploads: 0
Default

@W.Clear you should address this problem. It seems the only thing wrong with an otherwise great mod.
__________________
"Silence means death. Stand on your feet. Inner fear your worst enemy."- Sepultura.
My Silent Hunter 5 mantra is this......"Torpedo missed, sir!"
A P-400 is a P-40 with a Zero after it.
A proud member of the Wikipedia Haters Club
DavyJonesFootlocker is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 05:10 AM   #809
rob zombie
Seaman
 
Join Date: Aug 2009
Location: Holland
Posts: 37
Downloads: 137
Uploads: 0
Default

Another damn nice looking mod got only 1 complaint above water it looks good no great ehhh I mean AMAZING, but when i go underwater with camera it looks like there is more light under water then above water.

Is there a way that I can make underwater look like Sh5EnvModGold mod?

I dunno how to mod but maybe you know if there are some files that i need to delete and then add the mod with JSGME so I have the underwater look of Sh5EnvModGold but the above waterlook of [REL] Environmental MOD for Silent Hunter 5 (W_clear)
__________________
Display Adapter: 2x Asus GTX 460 in SLI mode
System Memory: OCZ 4 Gigabyte 800 Mhz 5-4-4-15 Gamer Memory Kit
CPU: Intel Q9550 Quad Core (2,83GHz, 12MB L2 Cache, 1333 FSB)
Motherboard: ASUS P5N-D NForce 750i SLI
OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit
rob zombie is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 07:40 AM   #810
Capt Jack Harkness
Samurai Navy
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 565
Downloads: 206
Uploads: 1
Default

Try Steel Viking's underwater mod: http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=173150
Capt Jack Harkness is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim