SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2018, 05:13 AM   #1081
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by ivanov.ruslan View Post
Ok

If i understand, with MEP there is no more ships floating...
That’s why its first time i see that, because was always using MEP in GWX and NYGM
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 06:41 AM   #1082
ThePrody
not dead yet
 
ThePrody's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Romania
Posts: 115
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

i think all non-20 km environments have floating ships also .
ThePrody is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 08:30 AM   #1083
ivanov.ruslan
Ace of the Deep
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pleven,BG
Posts: 1,025
Downloads: 845
Uploads: 0
Default

I think no http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=221960
ivanov.ruslan is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 08:49 AM   #1084
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

MEP V6 is a 20km environment and i still have floating ships

ÉDIT:

SOLVED! In fact just had to activate MEP V6 alone at the end of list without any add on for visual sensors.
If activating Visual sensor for WAC 4.1 (found in MEP download) i still get floating ships...
I prefer a lot this way because floating ships are a game breaker for me.
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...

Last edited by Fifi; 11-08-2018 at 09:00 AM.
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2018, 10:26 AM   #1085
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

Well, finally got it working pretty stable, but wasn’t easy...
It is very computer memory demanding for the least
I think my rig is just enough powerful to run it... even TWOS is lighter i think!
TWOS loading times are even faster, that’s quite incredible...

Anyway, after first patrol in September 39, what could i say?
I’m just amazed
Didn’t even though SH3 could be brought at this level
Graphically speaking, best U-Boat i’ve Seen in any SH (same level as TWOS)
Spécial effects are great, even better than TWOS...(smoke, fires, sinking behaviors etc)
Sounds are almost perfect to me. Just my watch officer is speaking but nothing to be heard sometimes. I can adjust that, it’s the YES SIR missing.
Damage model when depth charged is nice too, and we can at least manage it

Now, i think there are way too much life everywhere. But that’s my own opinion.
I had to avoid ennemies for first time in a silent hunter!
Ships are spawning everywhere on my path to my patrol grid (mainly Polish)
And i’m Quite surprised to find plenty escorted Polish convoys in 1939

Anyway, WAC is magnificent and plenty of good surprises...so many little nice touch that are missing in others mega mods

PS: what is GWX detection add on mod exactly?
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...

Last edited by Fifi; 11-09-2018 at 12:35 PM.
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2018, 02:51 PM   #1086
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

No need the whole MEP V6 folder to get back ships on horizon ligne.
Just the scene.dat, this way we can keep WAC’s original colors and effects.
I even have edited MEP scene.dat to keep WAC’s waves height, harmonics etc
Now it is perfect to me

__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2018, 03:22 PM   #1087
Anvar1061
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,099
Downloads: 575
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
No need the whole MEP V6 folder to get back ships on horizon ligne.
Just the scene.dat, this way we can keep WAC’s original colors and effects.
I even have edited MEP scene.dat to keep WAC’s waves height, harmonics etc
Now it is perfect to me
Anvar1061 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 12:00 AM   #1088
Doolar
Expert Shipsinker
 
Doolar's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Baltimore,Md./ CA45
Posts: 412
Downloads: 296
Uploads: 0
Default Mod list request

Fifi, Could you be so kind as to post your most current MOD LIST. I have some recovery time coming and would like to give WAC 5.01 a try. It sounds like your set up is right on. Thanx Jerry

Sorry Fifi, I just saw your MOD LIST in post #1070.

Last edited by Doolar; 11-10-2018 at 12:24 AM.
Doolar is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 01:29 AM   #1089
Kelly621
Ensign
 
Join Date: Dec 2012
Location: North Carolina
Posts: 232
Downloads: 328
Uploads: 0
Default SH3Commander and Winter/Xmas harbor

I was looking at the WAC optional mods for Harbor Winter, Xmas Harbor and Late War Harbor thinking I could use the date function in SH3 Commander to set them up to load into WAC automatically at the correct time of the year then revert back to the default look over the other months over the course of the war.

I have another month before I get my leg out of this dam cast so have plenty of time to fool with it. Not sure what would be a good start date for the Late War Harbor mod?

Kelly621
Kelly621 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 02:40 AM   #1090
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Doolar Semler View Post
Fifi, Could you be so kind as to post your most current MOD LIST. I have some recovery time coming and would like to give WAC 5.01 a try. It sounds like your set up is right on. Thanx Jerry

Sorry Fifi, I just saw your MOD LIST in post #1070.
For stability problems i had to delete few mods of previous list.
This megamod is a memory eater and my rig is just enough powerful...i’m Playing on the edge
Also, i have to make sure nothing useless is running in my rig background before launching WAC...otherwise it’s a CTD before accessing career.
I have the H.sie 4GB patch enabled + Large Adress Aware...

WarAceCampaign 5.0
WarAceCampaign 5.0 Patch_5.01
Complete Sound for WAC5
WAC5.0 Campaign_Atlantic_Baltic
Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe
Visible Flags_moderate
WAC5.01 H.sie Supplement to V16B1_Atlantic_Baltic_Campaign
FULL MAP for Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe
MEP V6 (scene.dat)

On side note, with the MEP V6 scene.dat, no need for the No Dark Night mod anymore. Now nights are just perfect to me. Not too much dark, but lighter enough to see at least where is your bow heading at
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 04:50 AM   #1091
nik112
Weps
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 367
Downloads: 252
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
For stability problems i had to delete few mods of previous list.
This megamod is a memory eater and my rig is just enough powerful...i’m Playing on the edge
Also, i have to make sure nothing useless is running in my rig background before launching WAC...otherwise it’s a CTD before accessing career.
I have the H.sie 4GB patch enabled + Large Adress Aware...

WarAceCampaign 5.0
WarAceCampaign 5.0 Patch_5.01
Complete Sound for WAC5
WAC5.0 Campaign_Atlantic_Baltic
Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe
Visible Flags_moderate
WAC5.01 H.sie Supplement to V16B1_Atlantic_Baltic_Campaign
FULL MAP for Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe
MEP V6 (scene.dat)

On side note, with the MEP V6 scene.dat, no need for the No Dark Night mod anymore. Now nights are just perfect to me. Not too much dark, but lighter enough to see at least where is your bow heading at

Hi pal
I have 2 quests for you
1/ 4gb patch and large adress aware aren't doing same job? why you have added both?
2/ To add wac 5.0 hsie supplement..... must to have already add hsie patch? If yes then can you write links for instalation instructions?


cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 05:47 AM   #1092
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
Hi pal
I have 2 quests for you
1/ 4gb patch and large adress aware aren't doing same job? why you have added both?
2/ To add wac 5.0 hsie supplement..... must to have already add hsie patch? If yes then can you write links for instalation instructions?


cheers
Hi,

- yes, but just to make sure to get full memory if something goes wrong
Anyway they can work together, i did it plenty of time without problems. It seems they don’t interfere each other.

- yes you have to patch first. All info in the read me files inside mod, or just google it...
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 09:46 AM   #1093
Doolar
Expert Shipsinker
 
Doolar's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Baltimore,Md./ CA45
Posts: 412
Downloads: 296
Uploads: 0
Default

I know that I've got to reread the post on this thread before starting but with a few of the Mod List I've seen, I've seen no mention of SH III Commander. Is this used ?
Doolar is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 11:20 AM   #1094
Kelly621
Ensign
 
Join Date: Dec 2012
Location: North Carolina
Posts: 232
Downloads: 328
Uploads: 0
Default

Yes, SH3 Commander is used with WAC....at least by me.


Kelly621

Last edited by Kelly621; 11-10-2018 at 11:29 AM.
Kelly621 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 01:46 PM   #1095
ericlea
Engineer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 206
Downloads: 103
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Doolar Semler View Post
I know that I've got to reread the post on this thread before starting but with a few of the Mod List I've seen, I've seen no mention of SH III Commander. Is this used ?

Yes it works. you have to activate this below mod with jsgme (another jsgme installed inside SH3 Commander MODS folder not in MODS from sh3 wac repertory)

WAC5.0+Commander_light :
https://www.mediafire.com/file/kjq8m...ander_light.7z





https://www.mediafire.com/file/kjq8m...ander_light.7z
ericlea is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim