SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2018, 02:06 PM   #16
rik007
Samurai Navy
 
Join Date: Jan 2002
Location: Holland
Posts: 551
Downloads: 80
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
But if we increase AA more than X4 we loose the nice sun, isn’t it correct in SH3? (As in SH4 BTW)

With your mod, if we increase AA over X4, do we keep the sun halo?
This issue is not related to the game but to Nvidia cards. So I expect you will get a flat sun. But I know that some guys in this forum succeeded in activating AA over X4 for Nvidia cards by tweaking it so you have to try that. Unfortunately I do not have a Nvidia card so I cannot do that.

Maybe somebody on these site has setting to make the Nvidia cards work with AA >4X ? If so please post it....!

Last edited by rik007; 11-06-2018 at 02:18 PM.
rik007 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 02:34 PM   #17
ThePrody
not dead yet
 
ThePrody's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Romania
Posts: 115
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

i managed to get rid of the flat sun ( kind of, in the mornings and evenings is still pretty small but at least its not a white dot anymore) by disabling the gamma correction with the nvidia inspector , however increasing the antialiasing above 4x brings back the small white dot sun .
ThePrody is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 02:58 PM   #18
Fifi
Admiral
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,229
Downloads: 293
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by rik007 View Post

Maybe somebody on these site has setting to make the Nvidia cards work with AA >4X ? If so please post it....!
Yes please, for Nvidia card i’m Very interested to boost AA over X4 without loosing the nice sun!
We can dream
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 05:12 PM   #19
bigboywooly
Rear Admiral
 
Join Date: Apr 2006
Location: Swindon, England
Posts: 10,109
Downloads: 30
Uploads: 0
Icon14

Added this in my GWX install today. Very nice. Night's are much darker too
__________________


My mediafire page http://www.mediafire.com/?11eoq19bq9r41
bigboywooly is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2018, 03:31 PM   #20
ThePrody
not dead yet
 
ThePrody's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Romania
Posts: 115
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

@rik007 , if you have time, please check out this mod :
http://www.mediafire.com/file/q252fn...D0%BAm.%29.rar
I found it from a Russian forum, it's a very nice SH5 water mod for SH3 (a 16 km one) and the sun has no issues, it is always big and bright .
As it is right now, for me, the sun from your mod looks too small in the morning and evenings ( see that screenshot from Fifi ) and it causes all kind of issues when it is behind a cloud ( it starts to look like a square and flickers ) .
Is there a way to "import" a sun from a mod to another ? If that would be possible , maybe it will fix the problems for those of us with nvidia cards that have similar issues .
I love the colors from your mod and i would love to use it as my main env mod.
ThePrody is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 02:31 AM   #21
rik007
Samurai Navy
 
Join Date: Jan 2002
Location: Holland
Posts: 551
Downloads: 80
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ThePrody View Post
@rik007 , if you have time, please check out this mod :
http://www.mediafire.com/file/q252fn...D0%BAm.%29.rar
I found it from a Russian forum, it's a very nice SH5 water mod for SH3 (a 16 km one) and the sun has no issues, it is always big and bright .
As it is right now, for me, the sun from your mod looks too small in the morning and evenings ( see that screenshot from Fifi ) and it causes all kind of issues when it is behind a cloud ( it starts to look like a square and flickers ) .
Is there a way to "import" a sun from a mod to another ? If that would be possible , maybe it will fix the problems for those of us with nvidia cards that have similar issues .
I love the colors from your mod and i would love to use it as my main env mod.
Hi Prody, I will check. I assume you do have a nvidia card? So you can check once a new version is available?

And yes, the mods can be changed. Sometimes with the silent 3d editor, sometimes with just copying the files.
rik007 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 04:55 AM   #22
ThePrody
not dead yet
 
ThePrody's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Romania
Posts: 115
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

Yes, i have a nvidia card, i can check the new versions.
I tried to import the sun_b.tga node ( with the other two files it contains) from the scene.dat of one mod to the other but it didnt achieved anything .
ThePrody is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 09:41 PM   #23
Anvar1061
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,099
Downloads: 575
Uploads: 0
Default

I don't like these angles on the horizon. Will you be able to fix it?
Anvar1061 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2018, 05:40 AM   #24
rik007
Samurai Navy
 
Join Date: Jan 2002
Location: Holland
Posts: 551
Downloads: 80
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Anvar1061 View Post
I don't like these angles on the horizon. Will you be able to fix it?
Ok, I will fix that.
rik007 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2018, 03:53 PM   #25
Fubar2Niner
Silent Hunter
 
Fubar2Niner's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: London. UK
Posts: 4,244
Downloads: 252
Uploads: 0


wolf_howl15

@Rik

Hats off mate great water, however some probs. An Nvidia user and there are terrible artefacts with the moon, flashing, distortion, disappearing etc. I tried to get a screenie but it's impossible. If it helps I'll try get a fraps movie or some such. Our luck when I reload sh3 the bloody weather will change

Bye the bye, better mention, I'm running GWX. Nvidia latest drivers on a 1080ti.

Using my .nip file, can up if need be. Keep it up mate, the sea is the best I seen, just need to iron out the artifacts.

Best regards.

Fubar2Niner
__________________


My Mediafire account:
http://www.mediafire.com/?pq6fesgls2il0
Fubar2Niner is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2018, 04:40 PM   #26
rik007
Samurai Navy
 
Join Date: Jan 2002
Location: Holland
Posts: 551
Downloads: 80
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fubar2Niner View Post
@Rik

Hats off mate great water, however some probs. An Nvidia user and there are terrible artefacts with the moon, flashing, distortion, disappearing etc. I tried to get a screenie but it's impossible. If it helps I'll try get a fraps movie or some such. Our luck when I reload sh3 the bloody weather will change

Bye the bye, better mention, I'm running GWX. Nvidia latest drivers on a 1080ti.

Using my .nip file, can up if need be. Keep it up mate, the sea is the best I seen, just need to iron out the artifacts.

Best regards.

Fubar2Niner
Thank you Fubar. I have no Nvidia card so unfortunately I cannot test it myself. ThePrody is my happy tester . Not sure what causes it, so it is not so easy. It is an old game and maybe I'm overstretching it a bit.
rik007 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2018, 06:12 PM   #27
ThePrody
not dead yet
 
ThePrody's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Romania
Posts: 115
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

@Fubar2Niner

Don't worry, i sent Rik a couple of movies with similar problems . I guess we need more feedback from people with Nvidia cards, i also have a gaming notebook from 2012 with nvidia video card, i tried the mod on that one and it works perfect, no issues whatsoever, while the newer one ( its from 2015 ) has all the problems you mentioned .
ThePrody is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2018, 03:28 PM   #28
Fubar2Niner
Silent Hunter
 
Fubar2Niner's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: London. UK
Posts: 4,244
Downloads: 252
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by ThePrody View Post
@Fubar2Niner

Don't worry, i sent Rik a couple of movies with similar problems . I guess we need more feedback from people with Nvidia cards, i also have a gaming notebook from 2012 with nvidia video card, i tried the mod on that one and it works perfect, no issues whatsoever, while the newer one ( its from 2015 ) has all the problems you mentioned .
Thanks for the heads up mate, with luck, between us, we'll crack this

Best regards.

Fubar
__________________


My Mediafire account:
http://www.mediafire.com/?pq6fesgls2il0
Fubar2Niner is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2018, 01:32 AM   #29
Anvar1061
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,099
Downloads: 575
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by rik007 View Post
Ok, I will fix that.
I probably would like 16 km visibility.
Anvar1061 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2018, 04:56 AM   #30
ThePrody
not dead yet
 
ThePrody's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Romania
Posts: 115
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

why ? 20 km is definitely more realistic, bridge crew could see up to 20 km .
ThePrody is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim