SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2017, 05:51 PM   #16
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 1,699
Downloads: 24
Uploads: 0


Default

That never comes up for me.

Can you DL it and send it to me?
__________________
My doctor told me to start killing people.
Well not in those exact words.
He said I had to reduce the stress in my life.
Same thing.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 06:42 PM   #17
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,349
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
When I add the newly imported Goliath tugboat in a mission, SH3 is stuck on the launching screen, and I have to kill the program to go out. Could you say me what's wrong ? Here is the imported unit :

https://www.mediafire.com/file/y6qia...0tug%20boat.7z
Hi Kendras!
That's amazing, i also was working on this little model :P
At moment, i'm just mapping textures (early wip phase):



Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 06:46 PM   #18
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
To download a model, click on the large square with a arrow and text "CKAHATb YDALEHHO", then in the next window wait for a few seconds until you have a new square with a arrow again with text "CKAHATb FAUL" and click on it to download.
I use the button with the Union Jack on ... then reading becomes easier.
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 06:57 PM   #19
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff-Groves View Post
That never comes up for me.

Can you DL it and send it to me?

Hmmm, it's a Russian webside. Is that probably a problem?

The Langley model is nice but it is one with oddly shaped gun models.

http://www.mediafire.com/file/oykwt5...ley_1939%21.7z
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 07:04 PM   #20
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by VonDos View Post
Hi Kendras!
That's amazing, i also was working on this little model :P
At moment, i'm just mapping textures (early wip phase):



Best regards,
Vd
In case you want a working model of the Hotchkiss 6-pounder, I did once a model of the 3-pounder. Since very similar, it might not take much to create the 6-pounder, too.
Otherwise, remove them and replace it by more modern devices
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 07:32 PM   #21
gap
Navy Seal
 
Join Date: Jan 2011
Location: CJ8937
Posts: 7,093
Downloads: 682
Uploads: 9


Default

Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
I have a question about Wings3D : would it be possible to resize several objects while keeping their relative position to each others, without being forced to do 3 different actions : combine them, resize and separate them again ?

And also : would it be possible to resize a model, while keeping centered on the origin (0) point ?
Easy:
select all the objects you want to scale;
right click in the geometry window to make the contextual menu to pop up;
click on "scale uniform"using the right or middle mouse button;
select the point that you want your objects to be scaled from (it can be a single vertex, or an edge, a face or a group of faces/edges/faces, in which case Wings will calculate the scaling point as the median of the selected elements);
right click to confirm;
scale as usual (by dragging the mouse; tab button for numerical input)

Do you still need help with the Goliah unit?
__________________
_____________________
|May the Force be with you!|
...\/
gap is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 07:44 PM   #22
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,349
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
In case you want a working model of the Hotchkiss 6-pounder, I did once a model of the 3-pounder. Since very similar, it might not take much to create the 6-pounder, too.
Otherwise, remove them and replace it by more modern devices
If you want, 6-pounder could be an interesting addition, not only for this unit =) Can you create them please?

Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 07:46 PM   #23
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 1,699
Downloads: 24
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
Hmmm, it's a Russian webside. Is that probably a problem?

The Langley model is nice but it is one with oddly shaped gun models.

http://www.mediafire.com/file/oykwt5...ley_1939%21.7z
I don't care about most of that model.
It is a base for the USS Cyclops though.
__________________
My doctor told me to start killing people.
Well not in those exact words.
He said I had to reduce the stress in my life.
Same thing.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 12:13 AM   #24
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
gear

Quote:
Originally Posted by gap View Post
Easy:
select all the objects you want to scale;
right click in the geometry window to make the contextual menu to pop up;
click on "scale uniform"using the right or middle mouse button;
select the point that you want your objects to be scaled from (it can be a single vertex, or an edge, a face or a group of faces/edges/faces, in which case Wings will calculate the scaling point as the median of the selected elements);
right click to confirm;
scale as usual (by dragging the mouse; tab button for numerical input)
Thank you. I've found another way to do it : select all sub-objects, choose vertices selection, right click and select absolute values for scaling. Then, I can choose 0 for every X Y Z for the center of rescaling.

Quote:
Originally Posted by gap View Post
Do you still need help with the Goliah unit?
Yes, I don't understand why SH3 is stuck when I launch a mission containing the new boat. Maybe it's the number "6" in the 3D model preview of S3D, I don't know what number to choose (0, 1, 6 ????) ...

Else, I have converted the russian destroyer Gremyashchy, but it doesn't appear in the list of sea units of the mission editor ... I have no luck today.

Preview :

 


I wonder if I can share this work with public, there may be copyrights.

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
The model of the 45ft fast motorboat is prefectly correct; the one on the right picture is a 45ft motor/diesel picket boat. [...] The 45ft fast motor boat and picket boat shared the same hull. So, creating a model of the picket boat based on the motorboat model is possible ;-)
The hulls of both ships don't seem identical. I will delete these boats from KGV, until you feel OK to model them. :-)
Kendras is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 03:34 PM   #25
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
The hulls of both ships don't seem identical. I will delete these boats from KGV, until you feel OK to model them. :-)
Do we mean the same things? The of boat/ship is the body that sits in the water ... the parts on top of it the superstructure. The hulls of the 45ft fast motor boat and 45ft motor picket boat had slightly different bows but the rest was pretty much same. The superstructures, however, were much different.

I am not planing to model a British capitol ship and so I won't model any of the respective boats. So, you either stay with the 45ft fast motor boat or with the generic SH5 boats
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 03:36 PM   #26
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff-Groves View Post
I don't care about most of that model.
It is a base for the USS Cyclops though.
Right, Langley = Jupiter
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 07:12 PM   #27
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 1,699
Downloads: 24
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
Right, Langley = Jupiter
Yep. Sister to the Cyclops.
Interesting damage model on it. Would be great to have that in SH4/5
Oh! Thanks for the DL link!
__________________
My doctor told me to start killing people.
Well not in those exact words.
He said I had to reduce the stress in my life.
Same thing.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 10:56 PM   #28
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
Icon9

Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
When I add the newly imported Goliath tugboat in a mission, SH3 is stuck on the launching screen, and I have to kill the program to go out.
So, I have the same problem for the Gremyashchy !
Kendras is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 05:43 AM   #29
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff-Groves View Post
Interesting damage model on it. Would be great to have that in SH4/5
Yes, nice damage models. Despite very few flaws, the WoW models are of remarkably high quality.

Quote:
Originally Posted by Jeff-Groves View Post
Oh! Thanks for the DL link!
You're welcome
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 05:45 AM   #30
the_frog
Commander
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 444
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
So, I have the same problem for the Gremyashchy !
Have you tried using small texture files?
the_frog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim