SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2009, 04:03 PM   #1
VikingGrandad
Commerce Raider
 
Join Date: Jul 2005
Location: AM93
Posts: 90
Downloads: 66
Uploads: 0
Default [REL] GWX3 Cfg files for SH3 Commander - easy installer [v 1.2]

WHAT IS IT?
An easy-to-use installer for the Cfg files needed to run JScones' new SH3 Commander (version 3.2) with GWX3.


WHY?

Shortly after the release of GWX3, the GWX team made a handy Cfg files installer for what was then the final version of SH3 Commander...

...Then came the surprise announcement of the all-new SH3 Commander 3.2!

Because one of the files in the previous Cfg installer does not work with SH3 Commander 3.2, a more complicated installation process was needed. (this process still applies if you run GWX 2.1, as detailed in JScones' installation instructions).

So I've made an easy-to-use installer that puts the required GWX3 Cfg files for SH3 Commander 3.2 in the right place, saving the hassle or confusion of having to install to a temporary folder, remove one of the files, then manually install the remaining files into SH3 Commander's Cfg folder.


IMPORTANT NOTES:
  • You only need to use this installer if you want to run SH3 Commander 3.2 with GWX3.
  • This installer does not install SH3 Commander, just the special files (configuration files, or "Cfg files") that SH3 Commander 3.2 needs to work with GWX 3.0. You must install SH3 Commander 3.2 first!
  • If you've already followed JScones' original instructions for the previous Cfg files installer, you don't need to run this installer! (but if you ever need to re-install SH3 Commander 3.2 to run with GWX3, then this installer will save you time).
  • DO NOT use this installer if you're using any other version of SH3 Commander, any other version of GWX or any other supermod such as NYGM.
  • If you have more than one installation of SH3 Commander, make sure that the path presented in the 'Select Destination Location' screen is the installation you want to add the GWX3 Cfg files to.

INSTALLATION INSTRUCTIONS
:
  1. Download 'GWX3_SH3Cdr3.2Files_v1.2.exe' from my Filefront page and save it to your desktop (or wherever you want)
  2. Double-click on "GWX3_SH3Cdr3.2Files_v1.2.exe"
  3. Follow the simple step-by-step instructions to install the files
  4. You're done!

TECHIE INFO:

The installer does the following:

1. Puts the following files into the Cfg directory
in your SH3 Commander directory
  • Menu variable_de.txt
  • Menu variable_en.txt
  • Menu variable_fr.txt
  • Randomised events.cfg
  • Ship displacements.cfg
  • U-boat availability.cfg

2.
Puts 'GWX3 files readme.txt' into your SH3 Commander directory

That's all!


Big thanks to: Privateer, Jimbuna, bigboywooly, irish1958, Alex and JScones


Any questions, let me know.
__________________


Last edited by VikingGrandad; 11-11-2009 at 04:39 PM. Reason: Download link changed to Subsim downloads page
VikingGrandad is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 04:30 PM   #2
Contact
Keelhauled
 
Join Date: Jul 2007
Location: Banned for trolling
Posts: 1,331
Downloads: 24
Uploads: 0
Default

Got it, thanks
Contact is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 04:50 PM   #3
Madox58
Navy Seal
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles
Posts: 9,578
Downloads: 72
Uploads: 12
Default

Glad you took care of it Mate.
My system has been screwed for over a week now.
And could not take care of it.
Madox58 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 04:56 PM   #4
harzfeld
Electrician's Mate
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 135
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Curious, can commander 3.2 overwrite commander 3.0? I am currently running 3.0 I think, but wondering if I can easily install 3.2 like that without reinstall GWX3.0 & SH3? Can it overwrite any previous versions of commander?
harzfeld is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 05:22 PM   #5
bigboywooly
Rear Admiral
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 10,082
Downloads: 20
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by harzfeld
Curious, can commander 3.2 overwrite commander 3.0? I am currently running 3.0 I think, but wondering if I can easily install 3.2 like that without reinstall GWX3.0 & SH3? Can it overwrite any previous versions of commander?
Yes AFAIK you can use the update button
Failing that running the new 3.2 will overwrite the old 3 install
Just remember to readd any necessary cfgs after - such as GWX , posted above lol or for NYGM
bigboywooly is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 12:23 AM   #6
JScones
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,512
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by harzfeld
Curious, can commander 3.2 overwrite commander 3.0? I am currently running 3.0 I think, but wondering if I can easily install 3.2 like that without reinstall GWX3.0 & SH3? Can it overwrite any previous versions of commander?
Your questions are answered in the installer, assuming you read the "!!PLEASE READ BEFORE CONTINUING!!" screen.

I have posted the full contents of this screen in my release thread (post #3).

@VG: I'll update my first post shortly.

BTW, just a suggestion, you guys making these GWX for SH3Cmdr file installers would make it MUCH easier for users if you didn't assume where they installed SH3Cmdr. It'd be much better to grab the *actual* path from the Registry and default to it.
__________________
Download the JSGME Generic Mod Enabler
JScones is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 09:07 AM   #7
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 122,012
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Nice piece of kit VG

Just one small point/observation......it weren't me that built the CFG files installer
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is online   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 06:51 AM   #8
VikingGrandad
Commerce Raider
 
Join Date: Jul 2005
Location: AM93
Posts: 90
Downloads: 66
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by JScones
@VG: I'll update my first post shortly.
Thanks for doing that

(just a very small point though, the link you added jumps to an anchor point further down this thread, rather than the first post...)

Quote:
Originally Posted by JScones
BTW, just a suggestion, you guys making these GWX for SH3Cmdr file installers would make it MUCH easier for users if you didn't assume where they installed SH3Cmdr. It'd be much better to grab the *actual* path from the Registry and default to it.
Good idea. I'll see if I can figure out how to do that.


Quote:
Originally Posted by jimbuna
Nice piece of kit VG

Just one small point/observation......it weren't me that built the CFG files installer
@Jimbuna - noted!

Sorry, I assumed you'd made the installer as you posted the release thread...

I've updated my first post accordingly - and to reflect JScones' revised SH3 Commander installation instructions.

I've also clarified that my installer does not install SH3 Commander, following a misunderstanding by someone in the Ubi forum.


Thanks guys!
__________________

VikingGrandad is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 06:42 AM   #9
VikingGrandad
Commerce Raider
 
Join Date: Jul 2005
Location: AM93
Posts: 90
Downloads: 66
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by privateer
Glad you took care of it Mate.
My system has been screwed for over a week now.
And could not take care of it.
My pleasure, Privateer.

I hope you get your rig fixed soon!
__________________

VikingGrandad is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2009, 11:31 PM   #10
IVO
Adm. Ivo Aston
 
IVO's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 88
Downloads: 96
Uploads: 0
Default What i did

I have a clean original copy of v1.4 and a different copy of sh3 that is in a folder in programs title GWX3.0 so when I got sh3 Commander I just changed the path in it to access my GWX3.0 folder like this
C:\Program Files\GWX.30\SilenthunterIII
instead of its Default path with was
C:\ProgramFiles\Ubisoft\SilenthunterIII

So the GWX3.0 path I put in the sh3commander was just me renaming a clean copy of SH3 v1.4 Ubisoft folder named "ubisoft" in programs files
So if I use SH3 commander its path I set to GWX folder and if I load SH3 disc normally and the little start screen pops up it will go to the original clean copy. So then i can play online and all the mods are in the other copy.

Ivo Aston
Oberleutnant z.S. U 706

Last edited by IVO; 11-10-2009 at 11:57 PM.
IVO is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 03:17 PM   #11
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 518
Downloads: 256
Uploads: 0
Default

I have SH3 Commander 3.2 set to run SH3 v1.4.

I would like to set up SH3 Commander to also run GWX 3.0 under another installation.

Could somwbody tell me to do this or point me to a thread that tells me how to do multiple SH3 commander installs.

Thanks.
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 07:25 AM   #12
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 122,012
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

You have two choices:

Insert your game disc and use the repair option to create a further SH3 installation modded up to GWX and named thus.

Install Multi SH3 into your programme folder of GWX and run the game once to create a GWX folder in C\MyDocs.

I'm presuming you've already gotten that far.

You can go to the SH3 options and add the new GWX filepath direct into SH3 Commander in the General Settings section or you can use the method I prefer and install a further copy of SH3 Commander and rename the desktop icon GWX and the program file SH3 Commander-GWX, set the file path to your GWX installation and you should be good to go.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is online   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 08:42 AM   #13
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 518
Downloads: 256
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by jimbuna View Post
You have two choices:

Insert your game disc and use the repair option to create a further SH3 installation modded up to GWX and named thus.

Install Multi SH3 into your programme folder of GWX and run the game once to create a GWX folder in C\MyDocs.

I'm presuming you've already gotten that far.

You can go to the SH3 options and add the new GWX filepath direct into SH3 Commander in the General Settings section or you can use the method I prefer and install a further copy of SH3 Commander and rename the desktop icon GWX and the program file SH3 Commander-GWX, set the file path to your GWX installation and you should be good to go.
Here is what I have done thus far.

Several weeks back, I had a trojan infect my 'puter, so I had to reformat my HD. After several hours of re-installing everything, I finally installed SH3 and patched it to v1.4.

In the My Documents folder, I created a folder named "Virgin SH3" where I copied the Ubisoft, Silent Hunter 3 file from "Program Files".

I renamed it GWX 3.0. Then I proceeded to make another copy of SH3 in the same folder and left it named SH3.

I copied the renamed GWX 3.0 folder to the Ubisoft folder and installed GWX 3.0 Gold on this version.

So what I have is both SH3 v1.4 stock version, plus a few small mods, and GWX 3.0.

Now I have SH3 Commander 3.2 set up to run off of SH3.

GWX 3.0 is not on SH3 Commander.

Would SH3 Commander 3.2 work on GWX 3.0 if I only d/l the cfg files and install them to GWX?

Or do I have to go another route?
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 09:19 AM   #14
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 122,012
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Quote:
Originally Posted by Sandman_28054 View Post
Here is what I have done thus far.

Several weeks back, I had a trojan infect my 'puter, so I had to reformat my HD. After several hours of re-installing everything, I finally installed SH3 and patched it to v1.4.

In the My Documents folder, I created a folder named "Virgin SH3" where I copied the Ubisoft, Silent Hunter 3 file from "Program Files".

I renamed it GWX 3.0. Then I proceeded to make another copy of SH3 in the same folder and left it named SH3.

I copied the renamed GWX 3.0 folder to the Ubisoft folder and installed GWX 3.0 Gold on this version.

So what I have is both SH3 v1.4 stock version, plus a few small mods, and GWX 3.0.

Now I have SH3 Commander 3.2 set up to run off of SH3.

GWX 3.0 is not on SH3 Commander.

Would SH3 Commander 3.2 work on GWX 3.0 if I only d/l the cfg files and install them to GWX?

Or do I have to go another route?
It should do provided you tell Commander what file path to take.

However, I still prefer the other option...installing a separate Commander.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is online   Reply With Quote
Old 08-08-2016, 03:44 AM   #15
BL!TZKR!EG
•[MEXiCO U-BOOT]•
 
Join Date: Mar 2013
Location: Ensenada/Condesa, Delegación Cuauhtémoc, Hipódromo 06100 Ciudad de MEXiCO, Distrito Federal
Posts: 3,012
Downloads: 40
Uploads: 78


Default

Quote:
Originally Posted by VikingGrandad View Post
Because one of the files in the previous Cfg installer does not work with SH3 Commander 3.2, a more complicated installation process was needed. (this process still applies if you run GWX 2.1, as detailed in JScones' installation instructions). Any questions, let me know.
Hm. I am doing some experiments and that link does not point me to the info I seek.

What was that one file that did no longer work?
__________________
:lurk:

Lieblings-U-Boote: U-107 (IXB), U-156 (IXC), U-530 (IXC/40), U-995 (VIIC/41), U-256 (U-Flak)
» HONOR, AMISTAD Y RESPETO! «
» SUPPORT THE
[S3A] AND GET MEDIAFIRE «
» - S3F - S3G - TS3 «
BL!TZKR!EG is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim