SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Get ready for a whole new level of realism!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-21, 09:54 PM   #211
Subtype Zero
Lieutenant
 
Join Date: Mar 2007
Location: 19,998 Leagues under the sea
Posts: 262
Downloads: 7
Uploads: 0
Default

Over ten years ago, I fixed a similar problem with C3 cargo ships sitting too high in the water. The fix involved increasing the values for mass and/or surface_displacement in either the .sim or .cfg files.

I'm sorry I can't be more specific, but it's been a long time! With a little trial and error, we should be able to fix the T2 in the same way.
__________________

Subtype Zero is offline   Reply With Quote
Old 02-27-21, 10:35 PM   #212
Subtype Zero
Lieutenant
 
Join Date: Mar 2007
Location: 19,998 Leagues under the sea
Posts: 262
Downloads: 7
Uploads: 0
Default

I've done some checking and I've found a few interesting things. Please note, however, that I do NOT have the values used in the LSH mod. Someone else will have to supply those values. However, I was able to compare stock SH3 with the NYGM mod, which I am using, so we can use these for comparison purposes.

In stock SH3, for the NOTM_T2 tanker:
Mass = 21880
Displacement = 10448
gc_height = 8.0 (influences roll and "bobbiness" of model on the ocean)

In NYGM:
Mass = 21880
Displacement = 7791
gc_height = 5.5

You can immediately see that both the displacement and gc_height values are lower in NYGM than in stock SH3. Next, I want to take a closer look at how the T2 looks in stock and using the NYGM mod in game. Are there any mission builders that can tell me how to build a simple mission with T2 tankers? I used to know how to do this, but I have now forgotten.
__________________


Last edited by Subtype Zero; 02-27-21 at 10:54 PM.
Subtype Zero is offline   Reply With Quote
Old 02-28-21, 02:53 AM   #213
Fifi
Navy Seal
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 5,530
Downloads: 442
Uploads: 0


Default

There are 2 types of Tanker T2:
- One called Tanker T2 (NOTM T2 in sea folder), whose draft is 9m
- One called Tanker T2 E (NTME in sea folder) whose draft is 5.5m

They are both same 3D model (it seems), but one is way above sea level (the T2 E), because draft is 5.5m...
This is very noticeable using the museum view.

Now, in game, the T2 E is very often spawned in convoys...
I suspect itís voluntary, but do not catch the purpose other than the E could mean empty!

Anyway, even if itís for the empty purpose, itís looking kind of weird ingame (only in my opinion)...but we can live with that
Fifi is online   Reply With Quote
Old 02-28-21, 07:34 AM   #214
Mister_M
Commodore
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 611
Downloads: 17
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
There are 2 types of Tanker T2:
- One called Tanker T2 (NOTM T2 in sea folder), whose draft is 9m
- One called Tanker T2 E (NTME in sea folder) whose draft is 5.5m

They are both same 3D model (it seems), but one is way above sea level (the T2 E), because draft is 5.5m...
This is very noticeable using the museum view.

Now, in game, the T2 E is very often spawned in convoys...
I suspect itís voluntary, but do not catch the purpose other than the E could mean empty!

Anyway, even if itís for the empty purpose, itís looking kind of weird ingame (only in my opinion)...but we can live with that
Yes, it's a bit weird in the middle of the Atlantic, but not in harbours. You can search for pictures of real empty tankers (or even empty freighters) on the internet, you will see by yourself how it looks.
Mister_M is offline   Reply With Quote
Old 02-28-21, 08:46 AM   #215
Mad Mardigan
Admiral
 
Mad Mardigan's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Grand Rapids, Mi.
Posts: 2,327
Downloads: 491
Uploads: 0


SHO Re: pic of a tanker riding empty...

Quote:
Originally Posted by Mister_M View Post
Yes, it's a bit weird in the middle of the Atlantic, but not in harbours. You can search for pictures of real empty tankers (or even empty freighters) on the internet, you will see by yourself how it looks.
https://www.google.com/imgres?imgurl...AAAAB0AAAAAEAU

Best pic I could find, showing a tanker (tagged as empty) riding a bit high...

Would say on the - One called Tanker T2 E (NTME in sea folder) whose draft is 5.5m

Maybe bump that up to say... 6m or 6.5m should bring it down a bit into the water & not have the props being out of the water & more in line with looking like the ship in the pic...

Hope this info helps...

M. M.

__________________
Mad Mardigan is offline   Reply With Quote
Old 02-28-21, 12:27 PM   #216
Subtype Zero
Lieutenant
 
Join Date: Mar 2007
Location: 19,998 Leagues under the sea
Posts: 262
Downloads: 7
Uploads: 0
Default

Yeah, the NTME type is not in either my vanilla SH3 or the NYGM mod. Could someone post the mass and displacement values of both the NOTM_T2 and the NTME in LSH 2020 for comparison purposes?
__________________

Subtype Zero is offline   Reply With Quote
Old 02-28-21, 03:01 PM   #217
CJMars
Seaman
 
Join Date: Feb 2021
Location: St Louis, MO
Posts: 31
Downloads: 29
Uploads: 0
Default Attack Disc Mod for LSH3

Hey all, is there an attack disc mod for LSH3? I can't seem to find one buy searching Google or Subsim (or maybe I'm just an idiot) Please help!
CJMars is offline   Reply With Quote
Old 03-15-21, 12:03 AM   #218
Urmel
LSH2020 Manager
 
Urmel's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 188
Downloads: 6
Uploads: 0
Default

Hi LSH3 friends

Some SH3 players have asked me.

Why many "old" mods (for GWX/WAC/CCOM) do NOT work for "LSH3-2020"!?

Many of the old mods (there are hundreds) would have to be re-adapted for "LSH3-2020".

This is a monumental amount of work.

The LSH3 team decides which old mods we accept for 2021 - and which we don't.

We are now working on "Full Version Edition-2021".

Write us here which "old" SH3 mods you would like to have for "LSH3-2021"!

Thanks and greetings
LSH3-Urmel
Urmel is offline   Reply With Quote
Old 03-15-21, 07:08 AM   #219
U301
Officer
 
U301's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Location: UK
Posts: 248
Downloads: 782
Uploads: 0


Default

TAM 2.01 + UCS 3.01 Kombi (CCoM 12.0 mit WS-GUI )
(In no way to decry this mod but can the meters be said in the same voice for every depth?)

Fantastic mod!
KUrtz

Last edited by U301; 03-15-21 at 09:04 AM.
U301 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-21, 05:51 PM   #220
ericlea
Samurai Navy
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 572
Downloads: 109
Uploads: 0
Default

Hi Urmel !
It's great to ask the players this question !



What we are used to seeing in other supermods and which is not yet officially in LSH :


-Crew on deck
-Uboat pennants (when at home harbour).
-Nice splash waters
-Rubiniīs underwater dust&plancton


ericlea is offline   Reply With Quote
Old 03-20-21, 05:12 AM   #221
dex
Engineer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Serbia
Posts: 208
Downloads: 198
Uploads: 0
Default Lsh 3 mod

1920*1080 resolution,please..... someone maybe know something
I have strong pc config.
dex is offline   Reply With Quote
Old 03-20-21, 09:41 AM   #222
ericlea
Samurai Navy
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 572
Downloads: 109
Uploads: 0
Default

Sure ! LSH team is making one entirely of her own.
One FULL OFFICIAL LSH Widegui 1920x1080 is in production !
it's a lot of work, we have to wait a few months but it will be worth it !


ericlea is offline   Reply With Quote
Old 03-20-21, 10:37 AM   #223
Urmel
LSH2020 Manager
 
Urmel's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 188
Downloads: 6
Uploads: 0
Default

Hello dex

The LSH3 team is working daily on the new Full-HD-GUI 1920x1080px = LSH3 Edition 2021.

CPU processor speed (GHZ), or old graphics cards are not so important.

An SSD hard disk, for all L/SH3 installation files!, and at least 8 GB Ram working memory, is important to be able to load and play quickly.

To play old SH3 supermods, without CTD, you need very precise modder knowledge.

We are working for 2021!

Greetings, Urmel



Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Urmel is offline   Reply With Quote
Old 03-20-21, 01:08 PM   #224
CapZap1970
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2007
Location: La Paz, Bolivia
Posts: 1,955
Downloads: 218
Uploads: 51
Default

Quote:
Originally Posted by Urmel View Post
Hello dex

The LSH3 team is working daily on the new Full-HD-GUI 1920x1080px = LSH3 Edition 2021.

CPU processor speed (GHZ), or old graphics cards are not so important.

An SSD hard disk, for all L/SH3 installation files!, and at least 8 GB Ram working memory, is important to be able to load and play quickly.

To play old SH3 supermods, without CTD, you need very precise modder knowledge.

We are working for 2021!

Greetings, Urmel



Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Great news, Urmel!!!
Thanks a lot for the hard work!
__________________
CapZap1970 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-21, 04:15 PM   #225
dex
Engineer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Serbia
Posts: 208
Downloads: 198
Uploads: 0
Icon14 Lsh 3 mod

Quote:
Originally Posted by ericlea View Post
Sure ! LSH team is making one entirely of her own.
One FULL OFFICIAL LSH Widegui 1920x1080 is in production !
it's a lot of work, we have to wait a few months but it will be worth it !


Thank you
dex is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.