SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-20-2019, 11:16 AM   #7186
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 16,164
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome aboard!

Capt. Charlie!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:26 PM   #7187
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 5,606
Downloads: 292
Uploads: 2


Default

Do not use previous Saved games in GWX, or any other mod or mod change for that matter... The "default" Save folder is in your "My Documents" folder, and is most likely named SH3, unless you've used MultiSH3 to change it. If you want to save the Saved game info for re-use later, when you restore to the previous mod state, you copy and paste that folder elsewhere. But before you play GWX, you need to delete either the whole SH3 folder, or its contents. As an example:
"C:\Users \UserName \Documents \SH3"

Also, you should not have SH3 installed in a Program Files folder, even if you have the Steam version. You should use a folder of your own naming that is outside of the Windows "protected" structure, such as "C:\Ubisoft \SilentHunter3" or similar, so that Windows does not interfere with applying mods.

Welcome to SubSim Capt. Charlie!
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 07:56 AM   #7188
Capt. Charlie
Swabbie
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Thanks guys!

Another dumb question, can I simply cut and paste the SH folder from the usual Steam location since Steam won't let me install anywhere but the Program Files or D drive which I don't have enough space? Will it let me create another drive and install there? Guess I'll just try and see lol.
Capt. Charlie is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 09:17 AM   #7189
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 5,606
Downloads: 292
Uploads: 2


Default

Moving Steam games can get complicated. See their Support Knowledge Base article Moving a Steam Installation and Games for more information. The short story is that creating a new Steam Library folder is easiest, but if you only have a C:\ drive for computing, and the D:\ drive is the system restore and back-up, then you are left with either re-installing your entire Steam Library (which is the next easiest if it is a small library), or doing the 'move' as they describe in that article. No matter which way you go, it will take a while. When I re-did the Steam install on the old laptop, it took most of a day to do the copying, pasting and syncing that was required. Once I had things moved and was logged back into Steam though and syncing, I could walk away from the computer and let it do its thing... that process is basically going to re-install all of the games in your Library, is what it does when you move them... I ended up with "C:\Games \Steam \SteamApss \common \SilentHunter3" when I was finished. Notice also that I removed the spaces in the name "Silent Hunter 3"? I did that for a couple of the mods that require that for their installer routines.
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 11:22 AM   #7190
Capt. Charlie
Swabbie
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
Moving Steam games can get complicated. See their Support Knowledge Base article Moving a Steam Installation and Games for more information. The short story is that creating a new Steam Library folder is easiest, but if you only have a C:\ drive for computing, and the D:\ drive is the system restore and back-up, then you are left with either re-installing your entire Steam Library (which is the next easiest if it is a small library), or doing the 'move' as they describe in that article. No matter which way you go, it will take a while. When I re-did the Steam install on the old laptop, it took most of a day to do the copying, pasting and syncing that was required. Once I had things moved and was logged back into Steam though and syncing, I could walk away from the computer and let it do its thing... that process is basically going to re-install all of the games in your Library, is what it does when you move them... I ended up with "C:\Games \Steam \SteamApss \common \SilentHunter3" when I was finished. Notice also that I removed the spaces in the name "Silent Hunter 3"? I did that for a couple of the mods that require that for their installer routines.
I just created another drive "E" and installed it there, installed GWX and it seems to be working!

I've only done one patrol so far, well one after I figured out you have to turn off the Indian Ocean and Black Sea mods to have any ships in the Atlantic lol. Not totally sure how to feel about the mod yet. I like the visuals and control buttons etc. I'm not a big fan of having to ID ships, I know that's more realistic but seems tedious to me. Also, I get radio messages in German, not a fan of my sub icon on the nav map or that big circle thingy. Ship type names are also in German, but I'm watching a youtuber now play with GWX and his ships are showing up in English?
Capt. Charlie is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 08:55 PM   #7191
ivanov.ruslan
Ace of the Deep
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pleven,BG
Posts: 1,165
Downloads: 853
Uploads: 0
Default

if i understand correctly, just change the English language from the game settings and everything should be OK!
ivanov.ruslan is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2019, 09:46 AM   #7192
Capt. Charlie
Swabbie
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ivanov.ruslan View Post
if i understand correctly, just change the English language from the game settings and everything should be OK!
I had read that the French Fix mod was a likely culprit and it seemed to be the cause.
Capt. Charlie is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2019, 10:01 AM   #7193
Capt. Charlie
Swabbie
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

About ready to give up with GWX. It was working reasonably well, only a very few CTD's, but today I started up on a save during a mission, played 30 minutes or so, the CTD. Loaded the game again, and it CTD's after starting the mission for just a couple of minutes playing.
Capt. Charlie is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 11:12 AM   #7194
Kurt Dagger
Swabbie
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 8
Downloads: 1
Uploads: 0
Default The problem of the lack of enemy aircraft

Installed this mod all is well, but for some reason there is practically no enemy aircraft for 41 years, but even off the coast of Britain there is no aviation. Please tell me how to fix this?
Kurt Dagger is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 12:50 PM   #7195
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 16,164
Downloads: 18
Uploads: 0


Icon2 Welcome aboard!

Kurt Dagger!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 02:24 PM   #7196
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 2,423
Downloads: 51
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Kurt Dagger View Post
Installed this mod all is well, but for some reason there is practically no enemy aircraft for 41 years, but even off the coast of Britain there is no aviation. Please tell me how to fix this?
I'm thinking you enabled the Black Sea or Mediterranean mods?
__________________
privateer, Madox58, Jeff-Groves? Same crazy person.
Doing the same crazy stuff. Now you know.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 02:32 PM   #7197
Kurt Dagger
Swabbie
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 8
Downloads: 1
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff-Groves View Post
I'm thinking you enabled the Black Sea or Mediterranean mods?
No, I did not include these mods
Kurt Dagger is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 02:34 PM   #7198
Kurt Dagger
Swabbie
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 8
Downloads: 1
Uploads: 0
Default

Back in 42, I sometimes observed this picture: If you were spotted by destroyers, then aviation appears in the area. But there is no separate air travel (
Kurt Dagger is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 02:38 PM   #7199
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,188
Downloads: 352
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Kurt Dagger View Post
Installed this mod all is well, but for some reason there is practically no enemy aircraft for 41 years, but even off the coast of Britain there is no aviation. Please tell me how to fix this?
Are you running highter time compression than 512x because if so. You won't encounter aircraft. you must play at 512x time compression maximum if you want to meet aircraft.
__________________
Niume is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 02:42 PM   #7200
Kurt Dagger
Swabbie
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 8
Downloads: 1
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Niume View Post
Are you running highter time compression than 512x because if so. You won't encounter aircraft. you must play at 512x time compression maximum if you want to meet aircraft.
Yes, I really used time compression above 512. Thank you very much, did not know about this feature of the mod)
Kurt Dagger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2020 Subsim