SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter III
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2020, 08:59 AM   #1
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default Silent Hunter 3 grey wolves expansion crashes

I'm able to play Silent Hunter 3 with no mods installed just fine on my pc but when i have the grey wolves expansion mod installed the game crashes when loading the game world after starting a new career and starting a new patrol.
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 09:08 AM   #2
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,933
Downloads: 413
Uploads: 0


Default

Make sure to install the 4GB patch to allow more RAM memory...
__________________
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 09:09 AM   #3
blackswan40
Wolfpack-BdU Staff
 
blackswan40's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: IN THE STEEL SHARKS VIRTUAL OCEAN
Posts: 618
Downloads: 475
Uploads: 26


Default

Hi eriste Welcome to Subsim when you installed GWX did you also install the 4Gig Patch and if you are using the Commander Mod did you install the Commander Mod Config

4Gig Patch Link

https://www.subsim.com/radioroom/dow...o=file&id=2888

Commander Mod Link

https://www.subsim.com/radioroom/dow...o=file&id=1873

Commander Mod Config Download Link

http://www.thegreywolves.com/downloads/
__________________

Last edited by blackswan40; 04-27-2020 at 09:21 AM.
blackswan40 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 02:47 PM   #4
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Is there a 4GB patch for the steam version?

Never mind I found it.

Last edited by eriste; 04-27-2020 at 03:11 PM.
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 03:29 PM   #5
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

I've also tried activating a mod called Thomsen's Sound Pack V3.2cg but JSGME freezes when ever i try to activate it.
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 03:42 PM   #6
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 17,732
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome aboard!

eriste!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 11:56 PM   #7
andycts
Seaman
 
Join Date: Jun 2010
Location: South Yorkshire,UK
Posts: 32
Downloads: 232
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by eriste View Post
I'm able to play Silent Hunter 3 with no mods installed just fine on my pc but when i have the grey wolves expansion mod installed the game crashes when loading the game world after starting a new career and starting a new patrol.
eriste
as well as 4 gig patch,if using windows 10 set compatability to win 7 and run as admin.
thomsens sound pack takes a while to install,be patient
__________________
TMO 2.5
OTC for TMO 2.5
OTC realistic scopes
ISE v3 TMO&RFB
LST TMO v2
TDW ship plane fire damage
Websters real lifeboat fix
TMO different smoke
andycts is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2020, 07:44 AM   #8
3catcircus
Navy Dude
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 174
Downloads: 233
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by eriste View Post
I've also tried activating a mod called Thomsen's Sound Pack V3.2cg but JSGME freezes when ever i try to activate it.
It's not frozen. It just takes a really long time because it is backing up and writing pretty much every audio file used in SH3.
3catcircus is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2020, 10:59 PM   #9
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Also how do you get the TDC dials in the attack periscope view, is it a mod and if so what mod is it?
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 02:17 AM   #10
blackswan40
Wolfpack-BdU Staff
 
blackswan40's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: IN THE STEEL SHARKS VIRTUAL OCEAN
Posts: 618
Downloads: 475
Uploads: 26


Default

Hi eriste try Onelifecris OLC GUI 1.2.7 with all four tdc dials Periscope screen includes full easy to follow instructions Jsgme Compatable.

https://www.subsim.com/radioroom/dow...o=file&id=1616



__________________

Last edited by blackswan40; 04-29-2020 at 02:43 AM.
blackswan40 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 03:17 AM   #11
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Thank you Very much, I tried installing the ARB WideGui 1920x1080 V3 mod but it caused my game to crash before even getting to the game's menu screen.
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 03:34 AM   #12
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

For some reason when i try enabling the GUI mod i get a warning saying "commands_en.cfg has already been altered by the Thomsen's Sound Pack V3.2cg mod. en_menu.txt has already been altered by the Thomsen's Sound Pack V3.2cg mod. Enabling this mod may have adverse effects on your game, are you sure you wish to enable this mod?"
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 03:58 AM   #13
blackswan40
Wolfpack-BdU Staff
 
blackswan40's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: IN THE STEEL SHARKS VIRTUAL OCEAN
Posts: 618
Downloads: 475
Uploads: 26


Default

Hi eriste I also get warnings like that when enabling other Mods and theres no problems i would try it.
then if theres issues with the sound pack and the Olc Mod try activating them the other way round if you still have issues ie not just a popup warning but messing your game up you will have compromise which mod you must have and which Mod you can live without
its trial and error mod A ok with mods B C D but wont work with Mods E F G.
__________________
blackswan40 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 05:10 AM   #14
eriste
Swabbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 11
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

It looks like the GUI mod you suggested gets rid of the notepad that has you measure a ship's distance from your u-boat, the speed of the ship and at what angle the ship is in relation with your u-boat.
eriste is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 07:08 AM   #15
ivanov.ruslan
Ace of the Deep
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pleven,BG
Posts: 1,216
Downloads: 872
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by eriste View Post
get a warning saying "commands_en.cfg has already been altered

"5) Thomsen, when I enable your sound pack I lose some functionalities on the keyboard, like the binoculars and other stuff.

It's very easy to fix this. Just follow these steps:

1) Disable my mod, go to my mod's folder and delete both folders "MENU" and "CFG"
2) Enable my mod back on.
3) Go to sh3/data/menu and open en_menu.txt and change the line #1052 to:

1052=System check, diesel engine start

4) Open the sh3/data/cfg/commands_en.cfg and edit it with the notepad, in line #341:

[Cmd341]
Name=WP_Target_nearest_ship
Ctxt=1
MnID=0x3F140002
Str=1052
Key0=0x53,Cc,"CTRL S"
Key1=0x53,c,"CTRL S"

Just copy and paste this over there. So there you go, you have the CTRL+S system start at the beggining of your patrol working with any version of commands_en.cfg and en_menu.txt, so by all means this will make V3 compatible with anything."
ivanov.ruslan is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2020 Subsim