SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Sub/Naval + Other Games > Classic Subsims
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2011, 03:34 PM   #1
killerzone22
Watch
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
Downloads: 27
Uploads: 0
Default Persicope issues in Silent Hunter 2

Hello all, I don't know if this was already answered or not so sry if this is like double-posting.

I am new to this forum so please excuse if I accidentally break any rules atm. I recently installed SH2 again on my computer and got it to work but i am having issues with the main game. I got Pacific Aces installed, and I am able to do pretty much anything in the game. The mouse is extremely sensitive though, don't know how to fix it atm. The issue I am having is with the periscope.

What it looks like is a tiny hole in the socket that makes it almost extremely impossible to look at anything on the surface when at surface or periscope depth. I tried a few things but none have worked. When i use to play this, the view of the periscope was so much bigger and not a tiny hole as if i was trying to look through it from like 5 ft away.

If anyone knows a fix for this and can provide one, I be much obliged.
killerzone22 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2011, 04:10 PM   #2
Sailor Steve
Too old for his own good.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,332
Downloads: 745
Uploads: 249


Default

WELCOME ABOARD!

And no, you're not doing anything wrong. It's been a long time since I've played SH2, but did you try clicking on the little hole?
__________________
“Never do anything you can't take back.”
—Rocky Russo
Sailor Steve is online   Reply With Quote
Old 11-25-2011, 09:11 PM   #3
Marinenachrichtendienst
Captain
 
Join Date: Dec 2006
Location: Norway
Posts: 525
Downloads: 259
Uploads: 0
Default Welcome aboard !

Welcome killerzone22
__________________
"Soldaten sterben nie, sie verblassen nur weg".






Marinenachrichtendienst is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2011, 09:12 PM   #4
killerzone22
Watch
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

Yes I have. I tried to click on the hole both left and right mouse-clicks. Nothing, All i can see if i tried is small bits of water and the periscope does move but its ridiculously hard to see anything through it like ships and the other stuff.
killerzone22 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2011, 09:56 PM   #5
Sailor Steve
Too old for his own good.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,332
Downloads: 745
Uploads: 249


Default

I know there's a simple answer, but for the life of me I just can't think of it. Hang tight and be patient; sooner or later one of the Pacific Aces team will see this. They always do.
__________________
“Never do anything you can't take back.”
—Rocky Russo
Sailor Steve is online   Reply With Quote
Old 11-26-2011, 12:59 AM   #6
Gerald
SUBSIM Newsman
 
Join Date: May 2008
Location: Close to sea
Posts: 24,091
Downloads: 548
Uploads: 0
@ Killerzone22! Welcome to SubSim,
__________________
Nothing in life is to be feard,it is only to be understood.

Marie Curie





Gerald is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2011, 03:20 AM   #7
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,298
Downloads: 109
Uploads: 2


Default

Can you post a screenshot? That would help a lot diagnosing the problem

P.D. I'll be out till late sunday evening or monday morning, so I won¡t be able to answer soon, but I will take a look at it as soon as you can post the screenshot
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2011, 11:02 AM   #8
killerzone22
Watch
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

I'll post 2 so you can see it raised and lowered. Mostly likely you only need 1 but just incase.

that's the periscope lowered





That's the periscope raised.


killerzone22 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2011, 01:41 PM   #9
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,298
Downloads: 109
Uploads: 2


Default

Ah I remember now ...

Well it actually should take you to the bigger screen once you click there, in the small eyepiece. But if it doesn't, then the periscope text file is not correctly installed. I remember there was an optional periscope mod, with a different style, did you use that and see if it works?
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2011, 06:37 PM   #10
killerzone22
Watch
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

Can you point me towards it? I have the Subsim super CD but for whatever reason, i can't tell which one is the periscope mod?

Or if possible, provide a fix for the periscope file?
killerzone22 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 07:52 AM   #11
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,298
Downloads: 109
Uploads: 2


Default

Hmmmm I can't find it in my files, but I'm pretty sure that if you mouse-click on the periscope you currently have, in the eyepiece or around it, it will take you to the bigger periscope screen. Doesn't that work for you?

I think I remember now that it was the "lite" free version which had the normal periscope, but I do not have it and have no idea if it is still hosted somewhere.
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 02:38 PM   #12
aanker
Pacific Thunder
 
aanker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Yellow Sea
Posts: 1,896
Downloads: 236
Uploads: 14


Default

Maybe I misunderstand but I will try:

Raise the scope (page up)
Click the red in the lower right of the screen to view through the scope
Z to zoom
You must be submerged to use/raise view through the periscope.
Left arrow right arrow up & down arrows to move the periscope
Page up and page down to raise lower
On the Kollmorgan scope you must secure from red before going to the attack scope (red button lower right) zoomed view. I can see it in your screenshot.

Hope this helps

Happy Hunting!

Art
__________________
" Bless those who serve beneath the deep,
Through lonely hours their vigil keep.
May peace their mission ever be,
Protect each one we ask of thee.
Bless those at home who wait and pray,
For their return by night and day."

aanker is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 04:45 PM   #13
killerzone22
Watch
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Hitman View Post
Hmmmm I can't find it in my files, but I'm pretty sure that if you mouse-click on the periscope you currently have, in the eyepiece or around it, it will take you to the bigger periscope screen. Doesn't that work for you?

I think I remember now that it was the "lite" free version which had the normal periscope, but I do not have it and have no idea if it is still hosted somewhere.
I have tried that. It refuses to zoom to the screen with the periscope being bigger. What i DON'T understand about this issue is when i played this on my Dad's old XP computer or on my sister's (now gone and obsolete) old desktop computer, is that I never had this issue. Everytime i went to periscope with it raised, it automatically went to the screen with the periscope being bigger. Maybe it tried to write a file that was refused on 7 but i never installed it into the program files. I installed it outside that folder.

Btw, I don't know if its even possible but is there a way to lower the sensitivity of the mouse in-game? I move the mouse very slightly, barely even moving it from the spot and the mouse moves from like the left side to about 3/4 of the way to the other side. It would be great if this is possible but i couldn't find an option. Thanks for the help you are able to provide and hope to fix this issue soon.

Quote:
Originally Posted by aanker View Post
Maybe I misunderstand but I will try:

Raise the scope (page up)
Click the red in the lower right of the screen to view through the scope
Z to zoom
You must be submerged to use/raise view through the periscope.
Left arrow right arrow up & down arrows to move the periscope
Page up and page down to raise lower
On the Kollmorgan scope you must secure from red before going to the attack scope (red button lower right) zoomed view. I can see it in your screenshot.

Hope this helps

Happy Hunting!

Art
That's a little hard to follow. I will try to follow it but i can't see what red button you are talking about. Please, if you can, show me where it is, but i will try my best to make sense of your instructions and follow them.

Last edited by killerzone22; 11-28-2011 at 04:57 PM.
killerzone22 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 05:02 PM   #14
aanker
Pacific Thunder
 
aanker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Yellow Sea
Posts: 1,896
Downloads: 236
Uploads: 14


Default

Bottom right hand corner of your screenshot - the only red down there. Submerge and raise the scope first.
__________________
" Bless those who serve beneath the deep,
Through lonely hours their vigil keep.
May peace their mission ever be,
Protect each one we ask of thee.
Bless those at home who wait and pray,
For their return by night and day."

aanker is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 05:12 PM   #15
killerzone22
Watch
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 15
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by aanker View Post
Bottom right hand corner of your screenshot - the only red down there. Submerge and raise the scope first.
Ahhh when i looked at it again, that's what i noticed, I wasn't too sure. Okay, and i have done that too (the submerge and raise periscope first, was in the middle of the day). I submerged on my first patrol when i started my first career mission. I found a contact, submerged and attempted to raise the periscope in preparations to attack, but then this issue happened. I tried other ways and they were the same. I am going with what the PA dev team and the periscope file wasn't correctly installed. I thank you for the help and like i said, i will try it but i doubt it will work. I don't know if you happen to have this installed with a working version do ya? If you do, can you send me the periscope file? or since the guy doesn't remember the name of the periscope mod. do you happen to know the name? I'll try whatever i can to get this issue fixed. Thanks in advance.
killerzone22 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.