SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter III
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2021, 01:33 PM   #1
Kaleun77
Swabbie
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Downloads: 19
Uploads: 0
Default SH3 GWX Gold: crashes while starting patrol

Hello,


I am facing a serious problem as the game always crashes after I am going to start a new patrol. Before that I finished the previous patrol without problems and then, after re-supply at home the game crashes immediately during loading screen.



Does anybody has the same problem?


System: Win 10, latest Steam version with GWX Gold, the game is running in XP SP3-mode.
Thanks.


chris
Kaleun77 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2021, 04:50 PM   #2
KarlFranz1870
Swabbie
 
Join Date: Dec 2020
Location: Venetia
Posts: 10
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

Hi, I'm new too but I have understood a few things

You should perhaps download and install the 4Gb mod which allows you to use 4gigs of ram instead of only 2 (if you have more of 2)
I will copy paste the post that helped me:

"The 4GB patch is extremely useful in providing better stability. Here's a simple one you can download and simply apply to the SH3.exe:

https://ntcore.com/?page_id=371

You may have to provide permissions such as unchecking read only in properties of SH3.exe"

it basically improves stability of the game, and maybe it's the cause of the crashes?
Which kind of alert-box does your pc give when you crash?
Try it out and then tell me if it works ^^
KarlFranz1870 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2021, 04:51 PM   #3
John Pancoast
Ocean Warrior
 
Join Date: Apr 2002
Location: Minnysoda
Posts: 3,071
Downloads: 479
Uploads: 4


Default

Quote:
Originally Posted by Kaleun77 View Post
Hello,


I am facing a serious problem as the game always crashes after I am going to start a new patrol. Before that I finished the previous patrol without problems and then, after re-supply at home the game crashes immediately during loading screen.



Does anybody has the same problem?


System: Win 10, latest Steam version with GWX Gold, the game is running in XP SP3-mode.
Thanks.


chris
Try starting at sea and/or use the lite harbors GWX mod. If the problem goes away, there's your answer. There is also this.
__________________
"Realistic" is not always GAME-GOOD." - Wave Skipper
John Pancoast is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.