SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > General > General Topics > PC Hardware/Software forum
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2019, 07:01 AM   #1
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 24,523
Downloads: 171
Uploads: 0
Default Galaxy S4 problem

I have had a Galaxy S4 mobile phone (GT-i9505) for years and have had no problems with it. My wife wanted a phone so I purchased a new S4, same model, and purchased a pre-paid sim and SD card. I set it up similar to mine and was going ok for a couple of weeks but now has a fault.
When she calls anyone their phone rings but when they answer it is dead, no sound, also if anyone phones her and she answers it is dead!!
What is strange is that she can SMS with no problems, also data works fine, it is only voice phone calls.

Anyone have any ideas?

PS. I know this is a way out question for Subsim readers but I have been stumped by this for days now.
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is online   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 04:50 PM   #2
BarracudaUAK
Captain
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 517
Downloads: 30
Uploads: 0


Default

She can't hear anything the other person says?




Or they can't hear her?




Barracuda
BarracudaUAK is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 05:53 PM   #3
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 24,523
Downloads: 171
Uploads: 0
Default

If she rings them they answer but is dead on either end, if they call her the same thing. I find this weird since SMS texting is fine, just wondering if it is a fault with the phone, some software fault or the phone company, the latter is a pain to contact!!
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is online   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 09:12 PM   #4
Nathaniel B.
Navigator
 
Nathaniel B.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Norfolk, VA
Posts: 288
Downloads: 5
Uploads: 0


Default

Some suggestions from the comments of a YouTube user having the same problem:


Quote:
open the call icon (the green square with a phone disign) click on the far low left button of the phone, click on call settings, then My call sound, then My call sound setting and choose 'clear sound'...that was the problem for me...
Quote:
Just pull the battery out for about 1 1/2 to 2 mins and then put it back in and then it should work
Quote:
Turn off the "Turn Off Screen During Call" and "Noise Suppression" works for me..
Quote:
Take a skinny metel rod or metal anything that will fit in the hole where you plug headphones in and play music and wiggle the rod till it starts to play it, it sounds stupid but it works
Quote:
I had this problem and like a previous comment I turned the phone off removed the battery and sim. The phone worked fine when I put it all back together and turned it back on.
Quote:
first one thing i own glaxy 3 same problem you have had it may be a hardware problem or a softwear problem, first try to replace the sim card it may be faulty.... second it may be a thrid party softear taking over your phone settings, like viber that offer free calls ,i find takinging out the battery,and sim card will reset and it will work.... you may need to do a factory reset if all fails good luck
...seems like removing the battery/sim and restarting solved it for a few people.


__________________
If you have a question about celestial navigation ... ask me!
Nathaniel B. is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 09:15 PM   #5
Nathaniel B.
Navigator
 
Nathaniel B.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Norfolk, VA
Posts: 288
Downloads: 5
Uploads: 0


Default

You could also try updating the firmware:


http://androidfact.com/samsung-galaxy-s4-update/
__________________
If you have a question about celestial navigation ... ask me!
Nathaniel B. is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2019, 05:12 AM   #6
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 24,523
Downloads: 171
Uploads: 0
Default

Hi, thanks for the info, I tried the first one, call settings, but there is no "clear sound" only a list of sounds to choose from. I then tried removing the battery and it worked!!!
I don't want to try updating, I did that on my phone and ended up with Lollypop, had to root the phone and install Kitkat again.

Again, Many Thanks!
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is online   Reply With Quote
Old 01-09-2019, 07:10 PM   #7
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 24,523
Downloads: 171
Uploads: 0
Default

Well it lasted a little while, took the battery out again but didn't fix it this time.
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is online   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 12:26 AM   #8
Nathaniel B.
Navigator
 
Nathaniel B.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Norfolk, VA
Posts: 288
Downloads: 5
Uploads: 0


Default

Hmmm ... well, I don't know. With so many people seeming to have the same problem with the S3, I'd be inclined to say that maybe it's a manufacturing defect. However, My wife and I both have Samsungs (J3 and J7, respectively) and have not experienced such a problem. And ours are the "budget" models.
__________________
If you have a question about celestial navigation ... ask me!
Nathaniel B. is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2019, 01:26 AM   #9
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 24,523
Downloads: 171
Uploads: 0
Default

I gave it a factory reset and it worked twice and the problem is back so I give up!!
I will try and send it back for a change over.
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is online   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 06:03 AM   #10
Catfish
Dipped Squirrel Operative
 
Catfish's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: ..where the ocean meets the sky
Posts: 8,746
Downloads: 38
Uploads: 0


Default

Will be the best idea i guess..
My wife's S4 always shuts down just so, it hums and vibrates, and then shuts off.
Also a "known problem" my donkey, do something you freaks
__________________
" border="0" />

>^..^<*)))>{ All generalizations are wrong.
Catfish is online   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 07:02 PM   #11
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 24,523
Downloads: 171
Uploads: 0
Default

The reason I purchased a new S4 was because my old S4 is about 5 years old an has always worked 100%, couldn't be happier that is why I chose another for my wife!! Well it's being posted today, being less than a month old have no issues sending it back.
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2020 Subsim