SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Modern-Era Subsims > DW Mod Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-01-2019, 05:26 AM   #1
Sosondowah
Swabbie
 
Join Date: Nov 2017
Location: Timișoara/România/Eastern Europe
Posts: 10
Downloads: 10
Uploads: 0
Default Unplayable missions in DW (RA) and artifacts?

Hello,

as a newbie, I have two questions related to the game, I hope this is the place when I can ask for support:


1. Can someone please tell me why I have a number of unplayable missions in my game installation? Like in this instance, in the link below:

https://imgur.com/4Ou4bK0


2. Does anyone have any idea why do I have these artifacts in the game after enabling "Underwater effects"?

https://imgur.com/imzdU85

https://imgur.com/esIvZUF

I will emphasize that this issue occurs ONLY when I have then enabled, when "Underwater effects" is disabled, the image looks fine.

Can it be a connection between that and this? The artifacts that appear when moving the mouse:

https://imgur.com/xmCl9aP

I am using Windows 10 64bit, AMD video card Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC & Boost 4GB GDDR5 256bit with the latest drivers installed, playing the game in windowed mode using the DxWnd fix:



I also have both the latest game patch (1.04) and the latest Reinforce Alert DWX addon for SCS Dangerous Waters (1.48/Patch 03) installed.

Thank you in advance for any potential support!
__________________
"The Dutch say we are brothers, and joined together with chains, but that lasts only as long as we have beavers; after that no attention is paid to us." Mohawk Leader


Last edited by Sosondowah; 09-01-2019 at 06:26 AM.
Sosondowah is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 08:40 AM   #2
fireship4
Engineer
 
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
Posts: 217
Downloads: 40
Uploads: 0
Default

For the missions problem, my installation is the same, it looks like those are original missions which have been rendered inoperative as the sub platform (or something) has changed. The converted versions of the missions are elsewhere in the list.

In relation to the graphics artifacts, have you tried changing the ".SoftwareCursor" entry under "[Graphics]" in your dangerouswaters.ini?
__________________
Rest in peace Dave
fireship4 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 11:59 AM   #3
Sosondowah
Swabbie
 
Join Date: Nov 2017
Location: Timișoara/România/Eastern Europe
Posts: 10
Downloads: 10
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by fireship4 View Post
For the missions problem, my installation is the same, it looks like those are original missions which have been rendered inoperative as the sub platform (or something) has changed. The converted versions of the missions are elsewhere in the list.

In relation to the graphics artifacts, have you tried changing the ".SoftwareCursor" entry under "[Graphics]" in your dangerouswaters.ini?
Thanks a lot, changing the value of .SoftwareCursor to "No" solved my mouse artifacts!
__________________
"The Dutch say we are brothers, and joined together with chains, but that lasts only as long as we have beavers; after that no attention is paid to us." Mohawk Leader

Sosondowah is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 09:55 AM   #4
fireship4
Engineer
 
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
Posts: 217
Downloads: 40
Uploads: 0
Default

No problem, glad I could help. Bear in mind changing this setting also seems to affect weather or not anti-aliasing works.
__________________
Rest in peace Dave
fireship4 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 07:27 AM   #5
Sosondowah
Swabbie
 
Join Date: Nov 2017
Location: Timișoara/România/Eastern Europe
Posts: 10
Downloads: 10
Uploads: 0
Default

Regarding the second issue, I guess it's a video processing issue for which I haven't found a solution yet. I have two games installations, on two separate computers: both with AMD graphic cards, both with the latest drivers installed. On the PC with Sapphire Radeon RX 480 OC Nitro+ 8GB GDDR5 + ultrawide monitor the game looks OK (windowed mode), but on the second rig, with Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC & Boost 4GB GDDR5 256bit + Smart TV, using the same settings, those artifacts (or I don't know how should I call them) appear. I've tried changing some settings in the Radeon Game menu, but nothing helped.

The artifacts seem to appear only when there are sun rays interfering with the water.

Or maybe there are some DXWnd settings that can solve the issue, I am saying that because playing the game in full screen mode the image it's OK in both PC's, but I wouldn't play it that way, with the image stretched.

Anyway, it's not a real issue, it doesn't affect the game playability in a significant way.
__________________
"The Dutch say we are brothers, and joined together with chains, but that lasts only as long as we have beavers; after that no attention is paid to us." Mohawk Leader


Last edited by Sosondowah; 09-07-2019 at 08:26 AM.
Sosondowah is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim