SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2019, 11:47 AM   #12586
Skvid
Watch
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 30
Downloads: 33
Uploads: 0
Default

Hi.

OP's post mentions that
"TWoS v2.2.x should be gamesave compatible with v2.0.1"

However, under patchnotes of 2.2.9 i see that its not compatible with older versions.

I have updated twos to the latest version and my old savegame (from 2018 april) loads just fine, im not sure if i ran it on 2.2.9 or later builds or not. As i cannot find the release dates for those patches.

Can anyone tell me when 2.2.9 came out? I don't really want to restart my campaign and i ran in to no issues as of yet when playing my old save on 2.2.15.
Skvid is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 11:51 AM   #12587
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,459
Downloads: 549
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Skvid View Post
Hi.

OP's post mentions that
"TWoS v2.2.x should be gamesave compatible with v2.0.1"

However, under patchnotes of 2.2.9 i see that its not compatible with older versions.

I have updated twos to the latest version and my old savegame (from 2018 april) loads just fine, im not sure if i ran it on 2.2.9 or later builds or not. As i cannot find the release dates for those patches.

Can anyone tell me when 2.2.9 came out? I don't really want to restart my campaign and i ran in to no issues as of yet when playing my old save on 2.2.15.
If I remember correctly, the problem will be seen if you open crew management page...
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 12:29 PM   #12588
slipper
Medic
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Downloads: 348
Uploads: 0
Default

Im a bit late to the party, but here goes.


i have just tried to instal TWoS for the first time. I purchased SH5 Gold Edition from Uplay, installed it, verified it works and is patched to 1.2.0


i then installed the mod as per the instructions for the 2.2 readme contained in the mod. All appeared to load fine, however when i tried to launch the game for the first time with TWoS, using the SH5 shortcut on my desktop i get the SH5 gold edition load screen with the loading icon in the bottom left. However this loading screen has been running for about 1 hour now and still the game has not launched. ANy ideas please?

regards

slipper
slipper is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 12:58 PM   #12589
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,459
Downloads: 549
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by slipper View Post
Im a bit late to the party, but here goes.


i have just tried to instal TWoS for the first time. I purchased SH5 Gold Edition from Uplay, installed it, verified it works and is patched to 1.2.0


i then installed the mod as per the instructions for the 2.2 readme contained in the mod. All appeared to load fine, however when i tried to launch the game for the first time with TWoS, using the SH5 shortcut on my desktop i get the SH5 gold edition load screen with the loading icon in the bottom left. However this loading screen has been running for about 1 hour now and still the game has not launched. ANy ideas please?

regards

slipper
Any warning messages about not recognized sh5.exe during the step 2 of install instructions?
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 12:59 PM   #12590
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 5,351
Downloads: 286
Uploads: 2


Default

Quote:
Originally Posted by slipper View Post
Im a bit late to the party, but here goes.


i have just tried to instal TWoS for the first time. I purchased SH5 Gold Edition from Uplay, installed it, verified it works and is patched to 1.2.0


i then installed the mod as per the instructions for the 2.2 readme contained in the mod. All appeared to load fine, however when i tried to launch the game for the first time with TWoS, using the SH5 shortcut on my desktop i get the SH5 gold edition load screen with the loading icon in the bottom left. However this loading screen has been running for about 1 hour now and still the game has not launched. ANy ideas please?

regards

slipper

Questions:
1. Where did you install the game, ie: which folder is it in?
2. Is the game launcher installed in the same folder?

The UPlay download installer defaults to using
"C:\Program Files (x86)\Ubisoft \"
and then sub-folders off of that for the launcher and the game...


P.S. - Vecko is ~fast~... lol
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 01:33 PM   #12591
Niccerman
Swabbie
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Downloads: 15
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by slipper View Post
Im a bit late to the party, but here goes.


i have just tried to instal TWoS for the first time. I purchased SH5 Gold Edition from Uplay, installed it, verified it works and is patched to 1.2.0


i then installed the mod as per the instructions for the 2.2 readme contained in the mod. All appeared to load fine, however when i tried to launch the game for the first time with TWoS, using the SH5 shortcut on my desktop i get the SH5 gold edition load screen with the loading icon in the bottom left. However this loading screen has been running for about 1 hour now and still the game has not launched. ANy ideas please?

regards

slipper
Hello slipper,
the problems that you are experiencing with the game is most likely due to the recent 'silent patch' that was released for Silent Hunter 5, which seemingly has made TWoS or the Generic Patcher incompatible with the game. And it seems to have impacted most of, if not all Uplay users. I am not sure about Steam users. The disc version seems to run fine for some reason. I do not believe that there is a fix to this issue at the moment, and I can't tell you if there will be a fix - at least any time soon. :/

The problems that most people have run into are crahsing to desktop when loading a savegame or new campaign, Uplay asking for an activation code upon starting the game through the created shortcut or the game not being able to start at all due to being stuck in the loading screen (the problem that you described).
Did you notice if the Generic Patcher only showed 8 patches instead of 9 as descirbed in the instructions? If that is the case (only 8 patches showing) I can pretty much assure you that it is the same problem.

There is a recent thread about the issue that I would suggest that you check out, just in case a solution comes up soon.

Hope you find this helpful!

Last edited by Niccerman; 10-22-2019 at 03:57 PM.
Niccerman is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 03:29 PM   #12592
slipper
Medic
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Downloads: 348
Uploads: 0
Default

Thanks, Niccerman for your help


Quote:
Did you notice if the Generic Patcher only showed 8 patches instead of 9 as descirbed in the instructions? If that is the case (only 8 patches showing) I can pretty much assure you that it is the same problem.
yes that happened, I figured it was something to do with a steam instal (which I don't have). Just my luck, I just managed to get a little free time to try TWoS out and then its all buggered up!!

Will keep a lookout for a fix, thanks again mate.

regards

slipper
slipper is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 07:11 PM   #12593
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 5,351
Downloads: 286
Uploads: 2


Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
Questions:
1. Where did you install the game, ie: which folder is it in?
2. Is the game launcher installed in the same folder?

The UPlay download installer defaults to using
"C:\Program Files (x86)\Ubisoft \"
and then sub-folders off of that for the launcher and the game...


P.S. - Vecko is ~fast~... lol
Quote:
Originally Posted by slipper View Post
Thanks, Niccerman for your help




yes that happened, I figured it was something to do with a steam instal (which I don't have). Just my luck, I just managed to get a little free time to try TWoS out and then its all buggered up!!

Will keep a lookout for a fix, thanks again mate.

regards

slipper
Where is your game installed?
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 08:46 AM   #12594
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,459
Downloads: 549
Uploads: 13


Default

I have updated latest TWoS installers with a small Nobon's tweak for KSDCommander so if you wish to have this application fully functional again (server connection, chat ect) re-download and install the latest v2.2.16 update again...Cheers!

vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 08:50 AM   #12595
slipper
Medic
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 167
Downloads: 348
Uploads: 0
Default

Quote:
Where is your game installed?
Propbeanie, I have a UPlay version of SH5 Gold which is installed under D/Games/Ubisoft/SH5. I believe I have the problem Niccerman mentioned mate, as the default game loads fine, only when I install TWos I get the continuous loading screen, also only 8 out of 9 patches installed as the index check is not correct for the 9th patch. I believe i will have to hope someone finds a workaround.

cheers for your help.

regards

slipper
slipper is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 02:34 PM   #12596
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,078
Downloads: 1015
Uploads: 0


Default

Hi Vecko
Would it be possible for you to show the recommended TWoS Time Compression settings please?
Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 03:10 PM   #12597
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,459
Downloads: 549
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
Hi Vecko
Would it be possible for you to show the recommended TWoS Time Compression settings please?
Peter
Sure...

Code:
[TIME COMPRESSION]
; The first value is the default one, the second value is used when 'travel mode' is activated.
; The two values should be separated by a comma.
; If only one value is specified, that value is used for both default and travel mode.
TimeStop=0
RealTime=1
LandProximity=1,64
CriticalDamage=1
CrewEfficiency=1024
AirEnemyDetected=1024
SoundEffects=2
CharacterAnim=64
FriendDetected=1024
EnemyDetected=1024
RadioReport=1024
Particles=32
PrayState=1
HunterState=1
3DRender=1024
Maximum=1024
I assume that on high-end machines 1024 values can go even up to 2048. TC settings aren't that much important in TWoS 2.2 since the mod is very stable.

Note that these TC settings can work only with TWoS because TC drop to x1 is also controlled by several OFEV options.

These won't work with regular custom modlists...
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 02:52 AM   #12598
boogieman335
Watch
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 27
Downloads: 138
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by slipper View Post
Propbeanie, I have a UPlay version of SH5 Gold which is installed under D/Games/Ubisoft/SH5. I believe I have the problem Niccerman mentioned mate, as the default game loads fine, only when I install TWos I get the continuous loading screen, also only 8 out of 9 patches installed as the index check is not correct for the 9th patch. I believe i will have to hope someone finds a workaround.

cheers for your help.

regards

slipper
If you know someone who has the Steam version all you need is the SH5.exe file. Copy the one you have as a backup then replace the steam sh5.exe in folder. Then rerun the patcher and you should get all 9 patches. Be sure to launch the game from the new patched sh5.exe or a shortcut of it.
boogieman335 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 05:28 AM   #12599
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,078
Downloads: 1015
Uploads: 0


Default

Hi Vecko
Thank you for the info.

The 9th Generic File patch is TDW_SimData_Path.s5p
If this was uploaded from an external source and he downloaded it into the Patch Folder would that fix Slipper's missing patch problem?
Peter

THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 05:59 AM   #12600
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,459
Downloads: 549
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
Hi Vecko
Thank you for the info.

The 9th Generic File patch is TDW_SimData_Path.s5p
If this was uploaded from an external source and he downloaded it into the Patch Folder would that fix Slipper's missing patch problem?
Peter

You're quite welcome. BTW, sh5.exe patch is missing...
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim