SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2019, 05:24 PM   #1
ThePainSheriff
Bilge Rat
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Downloads: 4
Uploads: 0
Default "SH3 Commander has found a running instance of Silent Hunter III"

I run SH3 steam version with GWX 3.0 on win7 x64 and finally decided to install SH3 Commander. So I downloaded SH3 Commander and the files necessary to have it run with GWX. I followed the installation instructions, then started SH3, then closed it and tried running SH3 Commander. Every time, I get a message that says "SH3 Commander has found a running instance of Silent Hunter III. Please close Silent Hunter III and all associated files before retrying."

I don't have anything running when I try to start SCH3 cmdr. I tried searching the web and I found a couple people with the same issue but no solutions. Does anyone know if there is a solution that does not require reinstalling SH3? I'm in the middle of a career and would like to avoid that if possible.

Thanks,
Pain Sheriff
ThePainSheriff is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 09:00 PM   #2
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 15,532
Downloads: 18
Uploads: 0


Default Welcome aboard!

ThePainSheriff!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 07:43 AM   #3
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,069
Downloads: 1015
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > ThePainSheriff
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
SH3 – 4 - 5 Tutorials > Downloads > Other Useful Information > See Links in My Signature Below

Did you roll back GWX before you installed SH3 Commander?
THEBERBSTER is online   Reply With Quote
Old 10-29-2019, 06:46 PM   #4
David I
Medic
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 166
Downloads: 199
Uploads: 0
Default

Pain Sherrif,

Go to the Silent Hunter 3 part of this site and look for the Thread Title "GWX and SH3 Cmdr Start Issue". You are not alone.

There are a number of solutions. Some undoable by computer dolts like me and some doable but unpalatable (like change the name of the exe file and don't use SH3 Cmdr any more).

Good luck.

David I
David I is online   Reply With Quote
Reply

Tags
commander , error , running instance , sh3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim