SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2019, 06:45 PM   #1
silentwayIII
Helmsman
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 104
Downloads: 85
Uploads: 0
Default electric torpedo max range

I have an old installation that gives electric torpedo's a maximum range of 7.3km. I have a more recent installation that gives the electric torpedo's a max range of 5km.
I would like to keep my present setup, but I like the 7.3km electric torpedo range. What file or folder controls the range factor and would I be able to swap the file or folder with the characteristics I want (more range) with the setup I have.



Thanks for any help with this matter.
silentwayIII
silentwayIII is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2019, 09:24 PM   #2
John Pancoast
Seasoned Skipper
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 713
Downloads: 274
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by silentwayIII View Post
I have an old installation that gives electric torpedo's a maximum range of 7.3km. I have a more recent installation that gives the electric torpedo's a max range of 5km.
I would like to keep my present setup, but I like the 7.3km electric torpedo range. What file or folder controls the range factor and would I be able to swap the file or folder with the characteristics I want (more range) with the setup I have.



Thanks for any help with this matter.
silentwayIII

Without knowing for sure nor looking I'd bet the info. is in the various torpedo.* files in the Library folder.
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair
John Pancoast is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2019, 09:46 PM   #3
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 5,371
Downloads: 286
Uploads: 2


Default

Be sure you are looking at the same torpedo also. One has 3 speeds, another has 2... etc.
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 05:53 AM   #4
Olamagato
Gunner
 
Join Date: Nov 2010
Location: Warsaw, Poland
Posts: 99
Downloads: 49
Uploads: 0
Default

Historical Torpedo Parameters 1.1
---------------------------------
Changed parameters torpedoes for historical compliance:
T II stable speed range 3km @28kts instead 5,25km @30kts (SH3 restore)
T III stable speed range 5km @30kts (SH3 and GWX)
T III FAT II stable speed range 6,4km instead 7,3km (GWX)
T III LuT II stable speed 7,5km instead 5km (GWX)

http://www.mediafire.com/file/rnb5b9...es_1.1.7z/file

Last edited by Olamagato; 11-18-2019 at 05:54 AM. Reason: html errors
Olamagato is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 10:58 AM   #5
rudewarrior
Watch Officer
 
Join Date: Apr 2005
Location: Baltimore, MD, USA
Posts: 336
Downloads: 147
Uploads: 2
Default

Torpedo.sim is where you edit all those parameters.
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 03:11 PM   #6
silentwayIII
Helmsman
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 104
Downloads: 85
Uploads: 0
Default

Thank you both for your replies...much appreciated.
silentwayIII is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim