SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Subsim International > Subsim.com Polskojęzyczne forum dyskusyjne
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-24-2013, 08:59 PM   #1
ronin_v
Nub
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Downloads: 5
Uploads: 0
Default dlaczego mogę zainstalować tylko jednego moda z paczki

Mam w JSGME zainstalowanego moda: NewUIs_TDC_7_4_0_ByTheDarkWraith
i wszystko jak widać gra działa i jest okej.
Ale chcę zainstalować kolejne mody i dostaję taki komunikat gdy w JSGME przenoszę moda z lewej tabeli na prawą:
-------------------------------------------------------------
"..."OfficerA.dds" has already been altered by the "NewUIs_TDC_7_4_0_ByTheDarkWraith" mod.

"OfficerB.dds" has already been altered by the "NewUIs_TDC_7_4_0_ByTheDarkWraith" mod. ..."
(te dwa komunikaty w górnej części)

"...Enabling this mod 'may' have adverse effects on your game. Are you sure you wish enable this mod?..."

--------------------------------------------------------------
I mam do wyboru YES albo NO

jak poprzednio inny drugi mod tak wgrywałem a gra z jednym chodziła, to jak akceptowałem YES, to potem gra mi się już w ogóle nie chciała włączyć.
Z góry dziękuję za pomoc.

A pierwsze zrobiłem tak... sciągnąłem moda-paczkę NewUIs_TDC_7_4_0_ByTheDarkWraith
który po rozpakowaniu składał się z około 10 innych modów, więc wziąłem jednego z tych modów z paczki o nazwie NewUIs_TDC_7_4_0_ByTheDarkWraith
i skopiowałem do katalogu MODS będącego w katalogu z grą i mod zaczął normalnie chodzić w grze, jak skopiowałem następnego moda z paczki pod MODS i chciałem go zainstalować przez JSGME to wyskakiwał mi komunikat jaki wam napisałem powyżej i nie wiem co z tym robić.
ronin_v is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 03:17 AM   #2
Polak1982
Swabbie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 5
Downloads: 7
Uploads: 0
Default

Prawdopodobnie chodzi oto że oba mody mają te same pliki i się będą gryzły.

Ja mam podobny komunikat gdy chce dodać np. USS Skipjack przy zainstalowanym USS Ohio. Po zainstalowaniu ich razem USS Skipjack nie ma kiosku i peryskopów a USS Ohio uzbrojenia.
Polak1982 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 08:02 AM   #3
ronin_v
Nub
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Tak, tylko to jest mod sciągnięty z subsim. Rozpakowuje moda na kompie w utworzonym katalogu, w modzie znajdują się inne mody.
Kopiuję jednego moda z listy pod katalog MODS no i... działa wszystko ok.

Tylko co dalej, kopiuję następnego moda z listy pod katalog mods, chcę zainstalować przez JSGME i lipa... wyskakuje to ostrzeżenie. Więc go nie instaluje, bo mi przestanie działać gra. No i co z tym robić?
ronin_v is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 10:46 AM   #4
stanger
Engineer
 
Join Date: Apr 2012
Location: Poland
Posts: 208
Downloads: 84
Uploads: 0
Default

Nie znam tego moda ( NewUIs_TDC_7_4_0_ByTheDarkWraith), ale - jak piszesz - skoro jest tam 10 innych modów, to zapewne chodzi o mody opcjonalne, jak np.: nie podoba ci się wygląd jakiejś tekstury z podstawowego moda to instalujesz moda opcjonalnego (wtedy klikasz "yes" przy wspomnianym przez Ciebie komunikacie JSGME). Jeśli instalacja któregoś z tych opcjonalnych/dodatkowych modów powodowała by jakąkolwiek niestabilność gry, to autor na 100% napisał by o tym w "read me" (dodatkowo na pewno napisał o kolejności instalowania itp. - myślę, że warto poczytać).
stanger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Š 1995- 2019 Subsim