SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2020, 07:36 AM   #61
Levyathan89
Bosun
 
Join Date: Feb 2015
Location: Dresden, Germany
Posts: 62
Downloads: 32
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
Small merchant: 1 torp, 1 hit...never sunk!
Empire Freighter: 2 torp, 1 hit, 1 dud... didn’t sunk...second attack: 2 torp, 1
This doesn't sound great. U-48's service history for example shows that large merchants (5000 to 8000 tons, sometimes even more) were sunk with just one torpedo on a regular basis.
Levyathan89 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 07:36 AM   #62
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

Yes, many ships were only damaged in reality.

7 planes?...just a squadron!
Why only 1 or 2 each time? They could fly all together to intercept a U-Boat...
I suspect the Empire Freighter called for help
I was not that far from Scapa anyway, was along the Shetlands.

So far that’s the hardest SH3 megamod i tried.
That remind me Rowi’s words about his work: « Ccom is my vision of submarine warfare »
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 07:41 AM   #63
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Levyathan89 View Post
This doesn't sound great. U-48's service history for example shows that large merchants (5000 to 8000 tons, sometimes even more) were sunk with just one torpedo on a regular basis.
It all depends were you hit them.
Many times i hit the bow, hence they keep sailing (with difficulties though)
I have already hitted right under the funnel (machine room) and one torp did the job
All ships have sweet spots for hits.

On side note, depends if the ship have flooding compartments
I know it is modeled in Ccom.
A ship with compartments will take more than one torp.
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 08:25 AM   #64
Levyathan89
Bosun
 
Join Date: Feb 2015
Location: Dresden, Germany
Posts: 62
Downloads: 32
Uploads: 0
Default

Hm ok. Now I am actually tempted to give CCom a try^^

You mentioned earlier that the German U-Boat Compilation works with CCom with "some adaptation". May I ask what adaptation you meant in particular?
Levyathan89 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 08:34 AM   #65
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Levyathan89 View Post
Hm ok. Now I am actually tempted to give CCom a try^^

You mentioned earlier that the German U-Boat Compilation works with CCom with "some adaptation". May I ask what adaptation you meant in particular?
Yes it’s doable but finally with a lot of work
It’s exactly what i did with SH4 Dark Water.
Import each sub .dat and all necessary textures, plus all sensors and guns etc...and finally don’t want to start all over again.
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 09:39 AM   #66
John Pancoast
The Old Man
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,432
Downloads: 316
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
Yes, many ships were only damaged in reality.

7 planes?...just a squadron!
Why only 1 or 2 each time? They could fly all together to intercept a U-Boat...
I suspect the Empire Freighter called for help
I was not that far from Scapa anyway, was along the Shetlands.

So far that’s the hardest SH3 megamod i tried.
That remind me Rowi’s words about his work: « Ccom is my vision of submarine warfare »
Yes they could all fly together but for various reasons, they didn't in reality.<g>
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair
John Pancoast is online   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 09:51 AM   #67
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by John Pancoast View Post
Yes they could all fly together but for various reasons, they didn't in reality.<g>
Maybe they were some flying there, and others here, and they all meet to chase me
What is sure, is around Scapa there are many planes flying
No wonder U-Boats had to make it North Est Shetlands to reach Atlantic! (And not via the straight between Shetlands and Orkneys)
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 10:14 AM   #68
John Pancoast
The Old Man
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,432
Downloads: 316
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
Maybe they were some flying there, and others here, and they all meet to chase me
What is sure, is around Scapa there are many planes flying
No wonder U-Boats had to make it North Est Shetlands to reach Atlantic! (And not via the straight between Shetlands and Orkneys)
Bunch of show offs. They heard a rumor of picking pilots for a mission against the Italian fleet so they're trying to impress the squadron commander. <g>
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair
John Pancoast is online   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 10:54 AM   #69
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

Ok i have an answer i was wondering about...i finally found an unescorted small convoy.
I thought there wasn’t any in Ccom12, but yes it seems.
So it’s according to what it was in RL.

On side note, the escorted i already found was heading Skagerrak...so it’s kind of normal in those ennemy areas
The one non escorted was North West England...quite safe area at war start.
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-14-2020, 10:38 AM   #70
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

Never had such bad score in a megamod
Last patrol was...catastrophic. Dealing with the bunch of duds, the auxiliary cruiser that i never could sink with my 3 last torps (he took 2 hits and 1 dud then run away) and the planes searching me...i came back with 3 kills of 6500 tons total
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-15-2020, 05:54 AM   #71
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

TIP:

- The Ahnenerbe Wide Gui by Wurmonkel provided with Ccom12, doesn’t bring UZO on deck (nor Flag and antenna using left hand icons).
You just have to copy ARB Wide Gui/Data/Cfg/Commands_English into Ccom12 Ahnenerbe Wide Gui by Wurmonkel (or make a small mod of it) and all is back fine again
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 04:53 AM   #72
Kapitän
Weps
 
Join Date: Mar 2010
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 374
Downloads: 27
Uploads: 0
Default New Lorient Mod

Hi All,


I know there is a New Lorient Harbour Mod available for GWX.


Is this already installed here in CCoM12 or perhaps, available as a stand-alone version for CCoM10?


Many thanks!
__________________
GWX 3.0 Gold/CCoM 10.0 + h.sie-patch; Windows 7 (64-bit); NVIDIA GeForce GTX650 (310.90)
Kapitän is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 05:04 AM   #73
Kapitän
Weps
 
Join Date: Mar 2010
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 374
Downloads: 27
Uploads: 0
Default Torpedo Selection in foreign base

Quote:
Originally Posted by rowi58 View Post
That's right, ThePrody,

therefor you must change the equipment (of torpedos) within the file "Basic.cfg as you like. It is not difficult. You only need a texteditor. That's all.

Greetings
rowi58

Hi rowi58,


I'm not quite sure how to do this. I'm fine with the torpedo selection for the home base but would like to have the same or similar option for a foreign base, i.e., in campaign mode.


Any tips or help please?
__________________
GWX 3.0 Gold/CCoM 10.0 + h.sie-patch; Windows 7 (64-bit); NVIDIA GeForce GTX650 (310.90)
Kapitän is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 05:57 AM   #74
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

The new harbors are certainly available in Ccom, as it is newer mod than GWX.
Don’t know for Lorient, I’m at St Nazaire...but St Nazaire seems new to me vs GWX.
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 06:45 AM   #75
Fifi
Silent Hunter
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 3,747
Downloads: 408
Uploads: 0


Default

So i think I’ll have to change my convoy attacks tactics ... lost my U-93 Southern Ireland chased by 4 DDs after an hour or so depth charged. Even running 1 knot, couldn’t escape the pings sufficiently, and was limited by only 80M depth at this place.

So the lesson learned once again: only attack heavily escorted convoys when depth is more than 150M, and fire torpedoes from far enough at low speed settings so you have enough time to run away before they start to chase you!
Damn destroyers
__________________
Fifi is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2020 Subsim