SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-22-2016, 12:47 PM   #5971
Ashikaga
Samurai Navy
 
Join Date: Aug 2016
Location: Netherlands
Posts: 598
Downloads: 31
Uploads: 0
Default

@ Elder, so far no real problems with the game or even CTD's.

Just when I have too many programs running simultaneously on my rig it CTD's at times. But I always save inbetween.


Ashikaga.

ARRRRRRRRRRRRR

Ashikaga is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 01:15 PM   #5972
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 6,060
Downloads: 571
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Ashikaga View Post
@ Elder, so far no real problems with the game or even CTD's.

Just when I have too many programs running simultaneously on my rig it CTD's at times. But I always save inbetween.

Most of high TC random game crashes in SH5 are related/caused by the large number of imported but insufficiently tested .dat units which were included in various SH5 mods.

Because of this, I'm preparing to do complete revision of all imported DAT units and hopefully when I'm done, SH5 will become significantly more stable.
However, this is not an easy task so don't expect anything soon but I have already managed to isolate several airplane and ship types which can crash the game under the certain conditions (AKA CTD if you don't save/restart the game prior the docking ect).

Until then, try to follow my tips for stable gamepley as much as possible and when I release TWoS 1.06, hopefully those tips will become much less important...
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 01:34 PM   #5973
palmic
Grey Wolf
 
Join Date: Jan 2014
Location: 50.1° N, 14.4° E
Posts: 815
Downloads: 62
Uploads: 5
Default

Quote:
Originally Posted by vdr1981 View Post
...and when I release TWoS 1.06, hopefully those tips will become much less important...
palmic is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2016, 05:00 PM   #5974
SkyBaron
Lieutenant
 
Join Date: Mar 2010
Location: South Atlantic
Posts: 262
Downloads: 673
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by vdr1981 View Post

Because of this, I'm preparing to do complete revision of all imported DAT units and hopefully when I'm done, SH5 will become significantly more stable.
However, this is not an easy task so don't expect anything soon but I have already managed to isolate several airplane and ship types which can crash the game under the certain conditions (AKA CTD if you don't save/restart the game prior the docking ect).
Great news! What method are you using to review the .dat files? Are you looking for repeated object ids?
__________________


SkyBaron is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:02 AM   #5975
Ashikaga
Samurai Navy
 
Join Date: Aug 2016
Location: Netherlands
Posts: 598
Downloads: 31
Uploads: 0
Default

Superb Vecko ! We owe you a lot of beer !


.
Ashikaga is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:03 AM   #5976
elder_gutknecht
A-ganger
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 79
Downloads: 10
Uploads: 0
Default

Some questions, i tried to make a screen capture, but it's imposible
Win10, activate screen capture in uplay game launcher, f12 or ctrl + f12, doesn't work, press the impr scre bottom while i'm playing then open paint and paste, apears my window screen, help

I change my screen settings from 1440*900 60 hz to 75hz, with the 8:5 resolution patch mod installed, but there's no option to change my graphics settings in game to 1440*900 75hz, only have the option for 60 hz, another help

vdr1981
I wrote this before but insist
1440*900 60hz in screen and game, high graphics with no antialaising and test it with 25% of aa, 1.05 twos and update 17, 8:5 resolution patch and wind and smoke mods installed
When i go to the end of my uboat between the four torpedo tubes, and this happens when flooding in any station, i can see water condensation drops in my screen, but they are small or big rectangles with dark color and not the transparent water drops that must appears, this rectangles still persist when i walk thru the uboat or in bridge, only vanish when i teleport to periscope, is there something to do with that?
Thanks
__________________
Proud to be noob
Support the widow´s noobs at weneedmorenoobs.com
elder_gutknecht is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:28 AM   #5977
CowboyX
Nub
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
Downloads: 4
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by barrind View Post
On the left hand side of the screen, on the top of the strip of icons with surface the boat, periscope depth etc, there is another icon with what looks like a set square/protractor on it, with a small circle in the bottom left corner of the icon. Click on the circle and it should move the TAI map back to the bottom left of the screen. I had this when I went to a 1440p resolution monitor. This icon toggles the TAI map visibility and it seems that when toggled off it just moves the map off screen to hide it, but I guess this is based on 1080p monitors so it doesn't fully go off on 1440p. Once it is back where it should be you can change size with TAB as before.
Perfect! hanks barrind.
CowboyX is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:35 AM   #5978
HW3
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Location: Gresham Oregon
Posts: 6,089
Downloads: 447
Uploads: 0


Default

@ elder_gutknecht, in game screen capture is Ctrl + F11.
__________________

Silently hunting in SH5 with TWoS mod
"Some ships are designed to sink...others require our assistance." Nathan Zelk
HW3 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 02:16 AM   #5979
kevinsue
Der Einzelgänger
 
kevinsue's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Cairns, Australia
Posts: 583
Downloads: 363
Uploads: 3
Support

Quote:
Originally Posted by elder_gutknecht View Post
Some questions, i tried to make a screen capture, but it's imposible
Win10, activate screen capture in uplay game launcher, f12 or ctrl + f12, doesn't work, press the impr scre bottom while i'm playing then open paint and paste, apears my window screen, help

I change my screen settings from 1440*900 60 hz to 75hz, with the 8:5 resolution patch mod installed, but there's no option to change my graphics settings in game to 1440*900 75hz, only have the option for 60 hz, another help

vdr1981
I wrote this before but insist
1440*900 60hz in screen and game, high graphics with no antialaising and test it with 25% of aa, 1.05 twos and update 17, 8:5 resolution patch and wind and smoke mods installed
When i go to the end of my uboat between the four torpedo tubes, and this happens when flooding in any station, i can see water condensation drops in my screen, but they are small or big rectangles with dark color and not the transparent water drops that must appears, this rectangles still persist when i walk thru the uboat or in bridge, only vanish when i teleport to periscope, is there something to do with that?
Thanks
I have reduced this problem by going to external camera, diving underwater then back to first person camera. Not sure if this is consistent. I just had a stringbag Swordfish explode right over the rear deck and this is how I cleared the waterdrops in my avitar vision. I thought I would have major damage but miraculously remained unscathed




__________________
Best Regards....Kev*

"The finest Captain I ever crossed swords and set sail with"
kevinsue is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 02:44 AM   #5980
kevinsue
Der Einzelgänger
 
kevinsue's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Cairns, Australia
Posts: 583
Downloads: 363
Uploads: 3
Support

Quote:
Originally Posted by Warham View Post
I found an interesting style of play. In TWoS traffic is very low, and 90% of the time it takes to search for enemy. Especially because the max compression ratio is x512. Today I played all work day. I run the game in windowed mode. I put the search script. If the ship is detected, then the acceleration is reset to x1, if the plane, then the game is paused. Most of the real-time game is minimize to tray, I periodically unfold it and whatch what happened during that time. I save, change course and so on. At the same time fully employed work. So i sailed today 15 game days and not found any convoy. This 8 real-time hours. And if an hour a day playing in the afternoon as usual, it would take 8 days. And boring is when an hour you only look at a map. And that is very important for me and all felt the endless expanses of the ocean, I do not fly by game days for a minute as if played on the x4000, but at the same time, the game is not take a lot of real time.

Sorry for my english, its gt )
I feel your pain! But this is how it was in real life. Months of boredom in an empty ocean with nothing to see but the sea! Radio contacts are the best way to find targets in an empty ocean. Plotting the position and predicting the future position and course of radio contacts until you find one that is heading in your general direction is how you find your prey. Once you find a convoy and plan an intercept, you can use all your torpedoes on that convoy, following and transferring external stores while overtaking and then attacking again and again until you are out of ammunition. Sure beats the hell out of spawned targets that appear out of nowhere right in front of you just for you to shoot! It is a process of gathering available intelligence and resources, extracting the relevant information and using it to successfully outwit and bring about the destruction of your enemy...
__________________
Best Regards....Kev*

"The finest Captain I ever crossed swords and set sail with"
kevinsue is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 09:11 AM   #5981
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 6,060
Downloads: 571
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by SkyBaron View Post
Great news! What method are you using to review the .dat files? Are you looking for repeated object ids?
No, the issue has nothing to do with duplicated IDs. This type of CTD would be quite easy to track down but unfortunately this is not the case. I have even tried to remap all IDs for some "faulty" dat units but nothing has changed...

In short, some dat objects just can not work 100 % stable in combination with complex SH5's sub models while some other dat objects works perfectly fine.
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2016, 02:37 PM   #5982
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 6,060
Downloads: 571
Uploads: 13


Default

I'll probably add more new ship types when I'm done...




However , there will be some serious cuts in american airplane rooster. I'm aware for quite long time that almost all american imported OHII planes are very problematic for game stability and this time I'm afraid , they go right trough the window...

Also, If someone help me to convert several small env units into gr2 format, almost 100% CTD free SH5 will be very possible.
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2016, 03:08 PM   #5983
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,606
Downloads: 1085
Uploads: 0


Default

New episode from POTUS available.
Post #150 Let's Play Silent Hunter 5, The Wolves Of Steel Modpack By Potus
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 01:06 PM   #5984
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 6,060
Downloads: 571
Uploads: 13


Default

Because I wont be around for next 2-3 weeks or so, I'm uploading new TWoS 1.06 test version here.

Because of my revision of all imported dat objects , this megamod version should bi significantly more stable than anything before. You'll noticed that American airplane rooster now misses several airplane types (I used British planes to fill the gap) but also I've added several new merchant types from SH4 (not fully fine tuned but in working order)...

Some environmental units are still problematic (mines and buoys) so make sure to save the game when approaching the areas where these units can be encountered, just like before ( all in game ports, coastal waters, narrow straights ect...)

Note that the test version should be savegame compatible but any changes will be visible only after fresh Campaign start or advancement to the next campaign chapter...

Test version will be available on following link in several hours...Spread the word and sink 'em all!





.

Last edited by vdr1981; 09-26-2016 at 04:02 PM.
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 02:24 PM   #5985
SkyBaron
Lieutenant
 
Join Date: Mar 2010
Location: South Atlantic
Posts: 262
Downloads: 673
Uploads: 2
Default

Six years later and SH5 is getting closer to being a playable and CTD free game!
__________________


SkyBaron is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2021 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.