SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2019, 10:18 AM   #1
Saterminator13
Nub
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Game crashes whenever I hit a ship.

I recently got Silent Hunters 5 after hearing about how good it was with the Wolves of Steel mod. However, having never played a Silent Hunter game in my life, I thought I would go through the campaign to get used to it. It works fine up until you have to shoot the first ship with your torpedoes, where its all good until they actually hit, and then a couple seconds after that the game hard crashes. I've done some searching on the internet but haven't been able to find a solution to this problem. I've tried compatibility settings, but nothing has changed. If anyone has the solution to this that would be really appreciated.
Saterminator13 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 10:25 AM   #2
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,339
Downloads: 545
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Saterminator13 View Post
I recently got Silent Hunters 5 after hearing about how good it was with the Wolves of Steel mod. However, having never played a Silent Hunter game in my life, I thought I would go through the campaign to get used to it. It works fine up until you have to shoot the first ship with your torpedoes, where its all good until they actually hit, and then a couple seconds after that the game hard crashes. I've done some searching on the internet but haven't been able to find a solution to this problem. I've tried compatibility settings, but nothing has changed. If anyone has the solution to this that would be really appreciated.
Hi Saterminator13!
Are you sure you've installed the game and TWoS mod as required? Your problem definitely should not be present in correctly installed game...
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 10:50 AM   #3
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 15,094
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome aboard!

Saterminator13!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 11:17 AM   #4
Saterminator13
Nub
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Upon doing multiple fresh installs, I was able to get the base game to go on past the tutorial, with it not crashing on destroying ships. Now I am reinstalling Wolves of Steel and we will see where that takes me.
Saterminator13 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 11:47 AM   #5
XenonSurf
The Old Man
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, Italy
Posts: 1,367
Downloads: 65
Uploads: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Saterminator13 View Post
Upon doing multiple fresh installs, I was able to get the base game to go on past the tutorial, with it not crashing on destroying ships. Now I am reinstalling Wolves of Steel and we will see where that takes me.

You must update game to 1.2.0 before installing WoS!
If you launch the Generic Patcher and you see all red colors for the patches this means the game has not been patched and will be plenty of bugs. After launching the GP, be sure to chose the snapshot again, follow exactly instructions for GP procedure.
XenonSurf is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 12:01 PM   #6
Saterminator13
Nub
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

So I can get the base game to work just fine now, but none of the Wolves of Steel stuff is showing up at all. After a couple more installs, making sure to follow the directions exactly, I'm just not sure anymore. Its probably something simple I'm just missing, but I don't know.

Edit: I got it to work, thanks for the help everyone

Last edited by Saterminator13; 07-10-2019 at 12:15 PM.
Saterminator13 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 12:21 PM   #7
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,339
Downloads: 545
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Saterminator13 View Post

Edit: I got it to work, thanks for the help everyone


What was the problem?
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 12:52 PM   #8
Saterminator13
Nub
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I forgot to move it from the Ubisoft directory to the steam directory. Having a blast with it now.
Saterminator13 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 01:04 PM   #9
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,339
Downloads: 545
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Saterminator13 View Post
I forgot to move it from the Ubisoft directory to the steam directory. Having a blast with it now.

Make sure to check included quick start PDF documentation. You can also find plenty of TWoS gameplay tutorials on youtube...
Happy hunting!
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 02:43 PM   #10
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 8,814
Downloads: 1002
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > Saterminator13
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
SH3 – 4 - 5 Tutorials > Downloads > Other Useful Information > See Links in My Signature Below
THEBERBSTER is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim