SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific > SH4 ATO Mods
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-24-2012, 11:43 AM   #1
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,284
Downloads: 259
Uploads: 55


Default blacked out king george v battleship

im playing the stock game with no mods other then the german mission pack
i was playing the german convoy catastrophe mission and after atacking the convoy i went to the nearby port and noticed the king george battleship there was blacked out and had no skin except for the guns when it randomly appears in the port. its at the rear side of the port near land.

im guessing it must be somehow related to which year version shows up in the game since another german mission that is made for a king george v battleship to show up shows it displayed correctly with a proper skin.

i dont play the german side much so i never noticed this before and was wondering if its just a missing image file or is it a file pathway issue?

if this is indeed a bug i would like to fix it but it would help if someone else can confirm seeing it and knew the circumstances under which it shows up blacked out so i can set it up for testing a fix.









__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix

Last edited by Webster; 07-24-2012 at 12:27 PM.
Webster is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 12:16 AM   #2
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,284
Downloads: 259
Uploads: 55


Default

ok so no one here at this forum plays the german side of the game then
__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix
Webster is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 09:25 AM   #3
Sailor Steve
Really feelin' it.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,231
Downloads: 630
Uploads: 250


Default

I do, but I've never seen anything like that. Actually I have, but it was several years ago on the Pacific side. Sorry, I have no idea what to do about it.
__________________
“Those who love deeply never grow old; they may die of old age, but they die young.”
—Arthur Wing Pinero





Sailor Steve is online   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 12:12 PM   #4
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,284
Downloads: 259
Uploads: 55


Default

if you play the syxx killer missions the convoy catastrophe and skip the convoy and sail to the harbor and its randomely generated by the game as harbor shipping so its not there every time but 2 out of 5 times you will see this black king george on the back side docks.

not sure if it could be an issue with the ship or possibly a harbor setting is off in the settings of what to generate, every time i have seen it out on the water in missins it looks ok

now i did notice the north carolina BB will literally "pop" and dissappear when hit with 1 torpedo so i guess there is something wrong with its damage settings.

when i first did GFO and even still to this day, i couldnt get anyone to give any info on problems or issues with the german side of the game and i dont play that side so i never got a chance to address anything for it in my mod
__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix

Last edited by Webster; 07-26-2012 at 09:01 PM.
Webster is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 01:01 AM   #5
Tempest555
Electrician's Mate
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 132
Downloads: 149
Uploads: 0
Default

I ran into this problem with 2 different CFG files in the Roster file. One-I couldn't solve-the early model Mogami Heavy Cruiser RSRD. Just like you you see the turrets -but no ship-just black. Another was a Japanese Frieghter I put in the game by converting a SH3 ship. The problem was in the Maru's CFG file (again in the Roster file) and didn't have the dates right. By way of illustration below this is the SH3 ship files cfg I put in to SH4 (still working on the damage model). S01b is a English ore carrier. Anyway look at the dates in red. See if there are no conflicts in your CFG. Like Mogami -KGV has sister ships coming and going in different times in the war (one gets sunk in real life) and there may be a conflict with several vessels dates- Backup the KGV CFG file in Rosterand just leave one ship KGV battleship in it and make all the dates match-If that doesn't work. I have no idea what could be causing it.


[UnitClass]
ClassName=S01B
UnitType=102
AppearanceDate=19380101
DisappearanceDate=19451201

DisplayName=Coastal Freighter Maru


[Texture 1]
TextureName=data/Sea/S01B_/S01B__T01.tga
TextureName=data/Sea/S01B_/S01B__T02.tga
TextureName=data/Sea/S01B_/S01B__T03.tga
LightmapTextureName=data/Sea/S01B_/S01B__O01.tga


StartDate=19380101
EndDate=19451201

Frequency=1

[Unit 1]
Name=Coastal Freighter Maru 01
DOC=19380101
DOD=19451201
Tempest555 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 01:34 PM   #6
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,284
Downloads: 259
Uploads: 55


Default

hmmm

will try looking into those.

the strange thing is that so far the ships that are on the water are all ok its just this one instance of an AI generated ship in port that i found to have an issue
__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix
Webster is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 02:35 PM   #7
Tempest555
Electrician's Mate
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 132
Downloads: 149
Uploads: 0
Default

Well I solved my MOGAMI problem and you may want to look into this solution.
I hacked in the RSRD Mogami Cruiser into my SH4 1.5 TMO because I wanted the all 5 turret MOGMAI-class cruiser. But no matter I did that vessel showed up black in the museum but with the turrets showing properly like the KGV in your game. No amount of editting in the cfg files with dates and names worked.
Hmmm that was weird.
So I went through all the files in RSRD Mod file and in TEXTURE files (low and normal) and there were T01's and O01's files for Mogami!! So I copied them into my TEXTURE files and lo and behold it worked. I didn't delete any texture files in the SHIP files-essential I have the same sets of T01 & T01_lr and O01 & O01_lr files in the Mogami SHIP file and TEXTURE files in DATA. Why this works-who knows-but it worked.
{as an aside the funnel cap and top conning tower was black in my hacked Mogami-I copied in the T01's and O01's files for Mogami 2 [this is the plane carrier varient] from RSRD and all of the ship looks normal in Mogami.
Weird.

My 2 cents and FWIW-copy the T01's and O01's for your British battleship into the DATA/TEXTURE files and see what happens.
Tempest555 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 04:30 PM   #8
Webster
Navy Seal
 
Join Date: Mar 2007
Location: Louisiana
Posts: 6,284
Downloads: 259
Uploads: 55


Default

well i did see it had T01 and T02_lr files and O01 and O02 files but no T02 files so i created the T02 and T02_lr files for it but it didnt seam to matter for what i was seeing.

all other ships in the game need a matching number file so if you have a O02 or 3 then you need TO 2 or 3 matching files in hi and low res for it so maybe somewhere else in the game those missing files are needed.

i got isues with my computer so i had to format and start over so i lost all my research on it up to this point, guess i'll have to start over on this after i get everything reloaded
__________________
.
My Mods.~~/~~ (GFO) Game Fixes Only Mod.~~/~~ Mod Soup Fix
Webster is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 04:51 PM   #9
Tempest555
Electrician's Mate
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 132
Downloads: 149
Uploads: 0
Default

Sorry to hear that. It can be aggravating.
Tempest555 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim