SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific > SH4 ATO Mods
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2019, 07:07 PM   #496
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 5,016
Downloads: 274
Uploads: 1


Default

Quote:
Originally Posted by KaleunMarco View Post
i am confounded.
started a IID career out of Kiel. September 1940. (i needed a quieter billet after the Black Sea and the resulting trek back to the Fatherland.)
so, second mission with the IID and the torpedos no longer track to the target. they are way out in front.

i am using auto-targetting. had zero trouble in the first mission. made zero changes to the config and zero to the gameplay.
it's got to be something simple. any suggestions?


Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[C:\Ubisoft\SilentHunter4\MODS]

1OpsMonsun_V705
2OMv705_to_V720
3OMv720_Patch5
4OMEGU_v300
5OMEGU_v300_Patch7
6KiUB_English
7OpMonsun_Magnified Hud Dials for OM+OMEGU_Large
8OMEGU_English
8p_Fifi Compilation for OM+OMEGU
9Fifi Compilation_Update_4B
9Fifi Compilation_Update_4Ba_Fixes
9HStock Clock for OM Enhanced
Which turm is on your boat KaleunMarco? Left or Right? what date is it? Are you able to find enough to shoot at?

__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2019, 08:23 AM   #497
KaleunMarco
Grey Wolf
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 805
Downloads: 275
Uploads: 7
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
Which turm is on your boat KaleunMarco? Left or Right? what date is it? Are you able to find enough to shoot at?
[UserPlayerUnit 1.UnitPartSlot 1.UnitPart]
ID=TYPE_2D_TURM_1
NameDisplayable=Turmumbau I
UnitPartInterval=1935-01-01, 1940-12-31
Type=2DConningTower
ExternalLinkName3D=data/objects/Turm_2d_1

Find enough to shoot at? no, not really. all of the objectives are WAP missions and most of the surface contacts are the verdampt Armed Trawlers. PITA.

i think the issue has something to do with these dials/switch. never used them before but they are spinning as i am lining up a shot. i am stationary and the target is moving at 6-9 kts. the green-blue light is actually a switch which allows manual control of the bottom dial. i say again, i am a firm believer in auto-targeting so i rely on my control room crew to compute an accurate firing solution.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.

------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7

Last edited by KaleunMarco; 08-13-2019 at 08:32 AM.
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2019, 08:29 AM   #498
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

auto targeting is a thing i have never used in any SH... i don’t even know how it works!

The blue button is to lock/unlock all dials to enter the firing solution (speed/distance/AOB dials)
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg

Last edited by Fifi; 08-13-2019 at 12:48 PM.
Fifi is online   Reply With Quote
Old 08-13-2019, 06:39 PM   #499
FurphyForum
Horridah
 
FurphyForum's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Australia
Posts: 65
Downloads: 657
Uploads: 0
Default

Great to see older campaign mods getting a makeover/update.

Just wanted to say a big thank you for this Fifi
FurphyForum is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 05:20 AM   #500
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

Thank you

Fixed the weird lighting / reflexion of type IIB (mainly underwater) by deleting the Unified RenderControler that doesn't work well at all on my rig.
I backed up the traditional Caustics/Dynamic shadows/Water Reflection that work better





Have to adjust the deck camera while sailing in rough weather... because itís very hard to stay on deck. The camera is tilting to command room way too fast in my opinion
Trying to figure out how
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg

Last edited by Fifi; 08-14-2019 at 06:29 AM.
Fifi is online   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 06:34 AM   #501
FurphyForum
Horridah
 
FurphyForum's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Australia
Posts: 65
Downloads: 657
Uploads: 0
Default

Fifi, is there a reason why I lose my boats emblem and ships ensign when I'm surfaced? I get that they disappear when submerged, however when I'm surfaced both disappear.

The current mission is Oct 1941 in the MTO having just transferred from Brest.
Modpack is as you have laid out in order with 4b as the latest installment.

Look it's no war stopper, and I just thought you might know
FurphyForum is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 09:09 AM   #502
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by FurphyForum View Post
Fifi, is there a reason why I lose my boats emblem and ships ensign when I'm surfaced? I get that they disappear when submerged, however when I'm surfaced both disappear.

The current mission is Oct 1941 in the MTO having just transferred from Brest.
Modpack is as you have laid out in order with 4b as the latest installment.

Look it's no war stopper, and I just thought you might know
No, there is no reason to loose the emblem!

On above pictures, i have small emblem both surfaced and submerged

What U-Boat type?
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg
Fifi is online   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 11:18 AM   #503
Kieldk
Seaman
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 39
Downloads: 439
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by FurphyForum View Post
Fifi, is there a reason why I lose my boats emblem and ships ensign when I'm surfaced? I get that they disappear when submerged, however when I'm surfaced both disappear.

The current mission is Oct 1941 in the MTO having just transferred from Brest.
Modpack is as you have laid out in order with 4b as the latest installment.

Look it's no war stopper, and I just thought you might know

Im having the same problem
Im in a type Viib in 1939

Seems Like sometimes i cant see ships in the distance when they are Like + 8 km away

I Think the Viib is the fault
Lots of fps drop when playing that boat 🤷‍♂️
Kieldk is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 12:06 PM   #504
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

Could be a lack of memory...because i canít see why the emblem could disappear/appear! Meaning this is a node who calls the emblem TGA in the right position, and thatís all...
Strange anyway, as i didnít touch the emblems TGA for sure.

I started a career in a type IIC from Wilhelmshaven in January 1940, and i will start an other in a type VIIB in September 1939, so i will see if i can reproduce something like you said
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg
Fifi is online   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 01:39 PM   #505
KaleunMarco
Grey Wolf
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 805
Downloads: 275
Uploads: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
Could be a lack of memory...because i canít see why the emblem could disappear/appear! Meaning this is a node who calls the emblem TGA in the right position, and thatís all...
Strange anyway, as i didnít touch the emblems TGA for sure.

I started a career in a type IIC from Wilhelmshaven in January 1940, and i will start an other in a type VIIB in September 1939, so i will see if i can reproduce something like you said
my apologies for interrupting the conversation....
i was doing some OpM testing for propbeanie and s7rikeback late last year/early this year discovered that the 7B/7C had some hidden issues which we witnessed but could not identify. one of the symptoms was tremendously large save files. some as large as 250+MB. yes, mega-bytes.

we were never able to determine the root cause...so we blamed it on lurker. (just kidding)
the point is that there are boats with hidden things that cause untrace-able problems. my advice is to keep reporting them and maybe we will figure out why and fix them.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.

------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 01:45 PM   #506
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by KaleunMarco View Post
my apologies for interrupting the conversation....
i was doing some OpM testing for propbeanie and s7rikeback late last year/early this year discovered that the 7B/7C had some hidden issues which we witnessed but could not identify. one of the symptoms was tremendously large save files. some as large as 250+MB. yes, mega-bytes.

we were never able to determine the root cause...so we blamed it on lurker. (just kidding)
the point is that there are boats with hidden things that cause untrace-able problems. my advice is to keep reporting them and maybe we will figure out why and fix them.
Ah...wasnít aware of that...iíll Check my saves files to see how big they are
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg
Fifi is online   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 01:58 PM   #507
Kieldk
Seaman
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 39
Downloads: 439
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
Could be a lack of memory...because i can’t see why the emblem could disappear/appear! Meaning this is a node who calls the emblem TGA in the right position, and that’s all...
Strange anyway, as i didn’t touch the emblems TGA for sure.

I started a career in a type IIC from Wilhelmshaven in January 1940, and i will start an other in a type VIIB in September 1939, so i will see if i can reproduce something like you said


Well

ALL boats are working well for me
Except the type Viib


IVe found these things

1. Type xxiii camera tilting wrong Way when diving ( i never use this boat so no Big problem)

2. Seems Like the type 9 uboat is bouncing in the Water and thats when the Waves isnt that big, Like a Ball jumping from side to side?
Strange because its a much bigger boat and should NOT be bouncing more than the smaller type 7 ,
Big game breaker for me����‍♂️

3. The type Viib boat has lots of fps drop and lags when playing?
I have too turn graphics Down in order to play proberly even when my Rig is brand new

4. When hunting a convoy and running on the surface I could not see the ships ? Even when they where in range of my watch crew

5. I sank a merchant and I could only see the fire from the burning wreck when I used external camera and went closer ??



After I’ve said all
This
I just want too say that I really enjoy this mod!
Keep up the good work ��

Last edited by Kieldk; 08-14-2019 at 02:11 PM.
Kieldk is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 05:13 PM   #508
FurphyForum
Horridah
 
FurphyForum's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Australia
Posts: 65
Downloads: 657
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fifi View Post
No, there is no reason to loose the emblem!

On the above pictures, I have small emblem both surfaced and submerged

What U-Boat type?
Yep as others have stated Type VIIB. Also unusual is the starboard side emblem is only half shown ( In-games U74 anchor- from top to bottom, starboard side missing).
Again not a war stopper but as stated needs reporting.
FurphyForum is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2019, 01:14 AM   #509
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Kieldk View Post
Well

ALL boats are working well for me
Except the type Viib


IVe found these things

1. Type xxiii camera tilting wrong Way when diving ( i never use this boat so no Big problem)

2. Seems Like the type 9 uboat is bouncing in the Water and thats when the Waves isnt that big, Like a Ball jumping from side to side?
Strange because its a much bigger boat and should NOT be bouncing more than the smaller type 7 ,
Big game breaker for me����‍♂️

3. The type Viib boat has lots of fps drop and lags when playing?
I have too turn graphics Down in order to play proberly even when my Rig is brand new

4. When hunting a convoy and running on the surface I could not see the ships ? Even when they where in range of my watch crew

5. I sank a merchant and I could only see the fire from the burning wreck when I used external camera and went closer ??



After Iíve said all
This
I just want too say that I really enjoy this mod!
Keep up the good work ��
Thank you for your report

1) It is fixed, and will be available next update.

2) Wich kind of type IX?

3) Donít have this trouble, even though i donít have a NASA computer. Little drop of FPS with the VIIB, but nothing unplayable so far...

4) Didnít notice any thing of this kind here. Still trying to reproduce...

5) Donít understand what you are experiencing, sorry.
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg
Fifi is online   Reply With Quote
Old 08-15-2019, 01:15 AM   #510
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France - South West
Posts: 2,976
Downloads: 380
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by FurphyForum View Post
Yep as others have stated Type VIIB. Also unusual is the starboard side emblem is only half shown ( In-games U74 anchor- from top to bottom, starboard side missing).
Again not a war stopper but as stated needs reporting.
Yes, noticed that too
Will be fixed next update.
__________________
https://image.noelshack.com/fichiers/2019/28/7/1563131204-om.jpg
Fifi is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim