SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Modern-Era Subsims > Dangerous Waters plus New Developments > DARPA Game – “ACTUV Tactics”
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2011, 06:01 PM   #1
LoBlo
Subsim Diehard
 
Join Date: May 2006
Location: Texas!
Posts: 961
Downloads: 69
Uploads: 1
Default Initial Questions about the ACTUV project...

When I first read this project a few initial questions come to mind.

Question 1#: Seems like the engine will be similar to the DW engine. If that is the case, then are changes in ACTUV tatics obtained via our changes in its doctrine files/behavior?

Question 2#: Will mods be an option?

Question 3#: The DW engine has been known for a lot of bugs. Will bug/glitches be addressed by SCS or will the community be allowed to repair them ourselves like in the Reinforce Alert project?

Question 4#: Are the ACTUV screnarios one vs one, or will wolf pack tatics be a part of the simulation?

Question 5#: How will point's be allocated?

Question 6#: The AI in DW never seemed to really needed to use triangulation or TMA (it just instaneously knew the speed/course/range of any contact it detected). Will the ACTUV need to use TMA?
__________________

"Seek not to offend or annoy... only to speak the truth"-a wise man
LoBlo is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 07:22 PM   #2
Gargamel
Lucky Sailor
 
Join Date: Oct 2010
Location: Rome
Posts: 4,280
Downloads: 81
Uploads: 0
Default

My totally uninformed opinion:

As to mods (and letting us correct bugs), I highly doubt they would be allowed. I see this as a research project, and SCS/DARPA would require set variables to be observed during these trials.

You can't run an experiment and have each test subject playing by separate rules. It would negate any of your results.

I would also assume that they have already setup certain test parameters, and couldn't have the subjects changing things because we think it's they way it should work. Now, they would probably be very open to suggestions in this realm, and release patches that fixed issues as they are found, that way everybody would be playing with the same rule book.
__________________
Luck is a residue of Design.


Gargamel is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 08:35 PM   #3
Onkel Neal
Born to Run Silent
 
Onkel Neal's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Cougar Trap, Texas
Posts: 17,893
Downloads: 397
Uploads: 200


Default

I will run these questions past Sonalysts and get back ASAP. Thanks
__________________
Would you like to join my Wolfpack crew? Friend me on STEAM, my username is SUBSIM.
Good hunting and don't forget to close the hatch!

Onkel Neal is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 10:01 PM   #4
LoBlo
Subsim Diehard
 
Join Date: May 2006
Location: Texas!
Posts: 961
Downloads: 69
Uploads: 1
Default

Thanks Neal.

Actually, I didn't realize the game was already available for download. Most of these questions are answered in the data manual...

I've tried the game out and its kindof interesting...
__________________

"Seek not to offend or annoy... only to speak the truth"-a wise man
LoBlo is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 10:14 PM   #5
Gargamel
Lucky Sailor
 
Join Date: Oct 2010
Location: Rome
Posts: 4,280
Downloads: 81
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by LoBlo View Post
Thanks Neal.

Actually, I didn't realize the game was already available for download. Most of these questions are answered in the data manual...

I've tried the game out and its kindof interesting...
Manual??


EDIT: There it is... I was looking for a DARPA folder on the start menu, not just random stuff thrown out there. Bad installer design guys. Should have dropped those into a folder.

EDIT2: Why is there an install guide in the manual when you have to install it to get to the manual?
__________________
Luck is a residue of Design.


Gargamel is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 10:36 PM   #6
Gargamel
Lucky Sailor
 
Join Date: Oct 2010
Location: Rome
Posts: 4,280
Downloads: 81
Uploads: 0
Default

From the manual (Back on topic):
Quote:
NOTE: Be aware that game data is checked to ensure that certain files have not been altered. Game results based on altered files will NOT be considered for competition. The game will notify you that your scores will not be submitted if tampering is detected.

So that answers your mods and fixes Question right there.
__________________
Luck is a residue of Design.


Gargamel is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 01:53 PM   #7
Molon Labe
Ocean Warrior
 
Join Date: Jun 2004
Location: Along the Watchtower
Posts: 2,980
Downloads: 27
Uploads: 5
Default

So, I noticed when I saw the P-8 in game, there were torpedoes on the hardpoints.

Then when I looked at it in the USNI reference, the 3D model did not include anything on the hardpoints.

You know what this means, right?
I'd so like a patch right now.

That reminds me, I have some files to decompress.
__________________
Molon Labe is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 02:02 PM   #8
Frying Tiger
Sonalysts Man
 
Join Date: Sep 2005
Location: Waterford, CT
Posts: 115
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Uh, nothing in the Reference Guide ever has had any hardpoint ordinance visible.

I'm rather proud of that model, however.
__________________
Roger "Frying Tiger" Long
Art Lead
Sonalysts Combat Simulations

"the atom-powered submarine: Her engines were to be a miracle of speed and power, her sides strong enough to withstand any blow... The mind of man had thought of everything - except that which was beyond his comprehension!"
Frying Tiger is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 02:08 PM   #9
-GrayOwl-
Electrician's Mate
 
Join Date: Jun 2009
Location: 1000 meters below surface
Posts: 135
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

Was already tested in RA addition is runs well (All 5 types ACTUV).

As all sensors ACTUV have an option of exact distance for target - is encourages.

That is - the presence TMA of station actually is not required.
The found out contact - gives at once exact target location.

And function of transfer of contact for attack on promotion link - is very good works.
-GrayOwl- is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 02:09 PM   #10
Molon Labe
Ocean Warrior
 
Join Date: Jun 2004
Location: Along the Watchtower
Posts: 2,980
Downloads: 27
Uploads: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Frying Tiger View Post
Uh, nothing in the Reference Guide ever has had any hardpoint ordinance visible.

I'm rather proud of that model, however.
Nothing in the sim that wasn't Ownship ever had any ordnance---or any other attached object---visible.

Hey, while I've got you here, want to save me an afternoon?
Other than the models present in the ACTUV scenarios, are there any other updated models in the graphics package you allowed us to download with ACTUV? I couldn't help but notice it is a "full" DW package rather than just the stuff needed for the DARPA sim.
__________________
Molon Labe is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 02:22 PM   #11
-GrayOwl-
Electrician's Mate
 
Join Date: Jun 2009
Location: 1000 meters below surface
Posts: 135
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

To: LoBlo

>>"Question 6#: The AI in DW never seemed to really needed to use triangulation or TMA (it just instaneously knew the speed/course/range of any contact it detected). Will the ACTUV need to use TMA?"

In the original version DW, AI Sub never shoots quickly.

After she will find out contact - she will shoot from 4 about 10 minutes. It unless not triangulation?

Other business, that this delay did not give to shoot even on SNAPSHOT - on active ping.

-RA- addon eliminates these problems.

And ТМА solution there is - AI a submarine will execute at first manouevre for TMA of the decision, and only will shoot then.

ACTUV - Has all sensors with an exact distance - Visual, HF Sonar, MF Sonar, Radar.

All these sensor controls will give exact range at first target detected.

TMA - Simply unnecessary.

IMPORTANT NOTE: However - ACTUV there are no arms. A communication facility also seems does not work.

Therefore it is not so urgent - anyway, to kill the target is not stipulated. And it too badly "black mark" for gameplay.

Last edited by -GrayOwl-; 04-05-2011 at 02:47 PM.
-GrayOwl- is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 05:02 PM   #12
Molon Labe
Ocean Warrior
 
Join Date: Jun 2004
Location: Along the Watchtower
Posts: 2,980
Downloads: 27
Uploads: 5
Default

I was going to be disappointed if I didn't find anything....

But I did find this.

Thanks, Frying Tiger!!



And FT, just to be clear, I wasn't complaining about the Reference, I was observing a subtle improvement to the sim. It was DW I wanted patched, not ACTUV. ; )
__________________

Last edited by Molon Labe; 04-05-2011 at 05:26 PM.
Molon Labe is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 05:46 PM   #13
LoBlo
Subsim Diehard
 
Join Date: May 2006
Location: Texas!
Posts: 961
Downloads: 69
Uploads: 1
Default

Quote:
Originally Posted by -GrayOwl- View Post
Was already tested in RA addition is runs well (All 5 types ACTUV).
The civillian ships are definately nice models and worth importing into DW mods as well. Great skins.
__________________

"Seek not to offend or annoy... only to speak the truth"-a wise man
LoBlo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 06:25 PM   #14
TLAM Strike
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2002
Location: Rochester, New York
Posts: 8,639
Downloads: 29
Uploads: 6


Default

Quote:
Originally Posted by Molon Labe View Post
So, I noticed when I saw the P-8 in game, there were torpedoes on the hardpoints.
It helps my ego to think they stole that idea from me...



__________________


TLAM Strike is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 06:29 PM   #15
Molon Labe
Ocean Warrior
 
Join Date: Jun 2004
Location: Along the Watchtower
Posts: 2,980
Downloads: 27
Uploads: 5
Default

Those weapons are NOT on the P-8's model. And if there is a 2nd model of the P-8 that includes weapons, I can't find it.

I think they stole the Boston Whaler from you.

EDIT: You might also be interested to know that the DW scenario editor will NOT open ACTUV files. This is probably due to improvements in the scenario editor.... apparently the user can set the layer depth in the Editor now.
__________________
Molon Labe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim