SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2019, 11:42 AM   #1
David I
Navy Dude
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 177
Downloads: 209
Uploads: 0
Default Fixing Blind Type IX Boats from U-Boat Compilation

All Modders,

Is there someone who can fix the blind Type IX Boats from the U-Boat Compilation?

Ivanov Rus suggested using the following technique:


"Hi,with S3d open in Uboat compilation\data\Library\Sensors.dat\node-Visual \Sensors.data,and set-PreciseRange=12 500 ,MaxRange=16 000
First disable mod with Jsgme
I think it will work out"

I cannot get S3D to work for me, not unusual. Is there someone out there willing to do this and upload to the Subsim Web Site Downloads section? I can't be the only one that would love to use the Type IX's. At present they are death traps incapable of seeing beyond 3000 yds on a clear day. Aircraft are invisible until they are actually making their bombing run.

Thanks,
David I

See Post #9 below for a happy ending.

Last edited by David I; 12-12-2019 at 02:23 PM.
David I is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 12:30 PM   #2
areo16
Weps
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 371
Downloads: 59
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by David I View Post
All Modders,

Is there someone who can fix the blind Type IX Boats from the U-Boat Compilation?

Ivanov Rus suggested using the following technique:


"Hi,with S3d open in Uboat compilation\data\Library\Sensors.dat\node-Visual \Sensors.data,and set-PreciseRange=12 500 ,MaxRange=16 000
First disable mod with Jsgme
I think it will work out"

I cannot get S3D to work for me, not unusual. Is there someone out there willing to do this and upload to the Subsim Web Site Downloads section? I can't be the only one that would love to use the Type IX's. At present they are death traps incapable of seeing beyond 3000 yds on a clear day. Aircraft are invisible until they are actually making their bombing run.

Thanks,
David I

here you go mate.


https://mega.nz/#!vHQRXKoJ!EMLUAATQr...G5nNAYUGpvcrMc


(you need to learn how to use S3D)
areo16 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 03:26 PM   #3
Randomizer
Torpedoman
 
Join Date: Mar 2019
Location: Vancouver Island
Posts: 115
Downloads: 45
Uploads: 0


Default

What mod(s) have this error? Have never seen this problem with the Type IX working fine in two careers with GWX3 and LHS.

-C
Randomizer is online   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 04:44 PM   #4
David I
Navy Dude
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 177
Downloads: 209
Uploads: 0
Default

Areo 16 -

A million thanks!! Can't wait to get home and try it out!
If it works can I ask Sailor Steve to put up on the Downloads portion of the Site?

Again Thanks.
David I

Randomizer,

The problem was with Ahnenerbe's brilliant and beautiful "German U-Boat Compilation". The Type IXB and Type IXC were short sighted. "Once they were blind, but now they can see!"

David I
David I is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2019, 04:09 PM   #5
David I
Navy Dude
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 177
Downloads: 209
Uploads: 0
Default Still blind after all these years

Spoke too soon. Fix didn't fix.

For those that use GWX, this is how bad/strange it can be. If you are familiar with Lorient Harbor, and what U-boat Kaleun isn't, when you set sail for a patrol you leave the slip and go up and hang a right at the U-Boat Pens. Usually there is a French Small Merchant anchored there. In Map mode, at night, you can get to within 300 meters from where the Merchant is usually anchored and not see it. If you go to the Bridge and scan to the right you can see it sitting there. Go back to map mode and it isn't there.
Go back to the Bridge and there it is, go to UZO mode find it and lock on the Merchant and finally when you go back to map mode there it is.

That can get you killed in the Atlantic vicinity.

David I
David I is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 09:59 PM   #6
xxxp
Bilge Rat
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Downloads: 79
Uploads: 0
Default

https://www.mediafire.com/file/vw4rf...s_Fix.zip/file


Try this one, activate it as a separate mod in JSGME and make sure it is the last one (bottom of the list in JSGME).


Best regards,








https://www.mediafire.com/file/vw4rf...s_Fix.zip/file
xxxp is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 11:17 PM   #7
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 16,011
Downloads: 18
Uploads: 0


Default Welcome aboard!

xxxp!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 01:53 AM   #8
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,183
Downloads: 351
Uploads: 0


Default

For the ones who use mep or olc install sensors last in jgsme list
__________________
Niume is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 02:20 PM   #9
David I
Navy Dude
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 177
Downloads: 209
Uploads: 0
Default Update - SD3 seems to have worked

I tackled SD3 again, figured it out, and changed the sensor data. It appears that everything is now working fine.
I followed the directions below and now I can see!

Hi,with S3d open in Uboat compilation\data\Library\Sensors.dat\node-Visual \Sensors.data,and set-PreciseRange=12 500 ,MaxRange=16 000
First disable mod with Jsgme
I think it will work out"

Thanks everyone, particularly Ivanov Rus and Anvar for your help.

David I
David I is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 02:31 PM   #10
Anvar1061
The Old Man
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,556
Downloads: 650
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by David I View Post
Thanks everyone, particularly Ivanov Rus and Anvar for your help.

German U-Boats Compilation 2 (only VIIB & VIIC models by WISE) Sensors Fix
__________________

Last edited by Anvar1061; 12-17-2019 at 01:07 AM.
Anvar1061 is online   Reply With Quote
Old 12-13-2019, 06:24 AM   #11
Rhodes
Time Lord
 
Rhodes's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Figueira da Foz, Portugal
Posts: 4,240
Downloads: 77
Uploads: 0


Default

Does the fix xxxp posted works?

I ask because it is a more simple solution for a layman as me. I do not know what is s3d or how to open and edit a dat filhe from SH3.
Rhodes is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2019, 01:16 AM   #12
Anvar1061
The Old Man
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,556
Downloads: 650
Uploads: 0
Default


https://steamcommunity.com/app/15210...1865202135943/
__________________
Anvar1061 is online   Reply With Quote
Old 12-17-2019, 04:58 AM   #13
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,316
Downloads: 1031
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > xxxp
SH3 – 4 - 5 Tutorials > Downloads > Other Useful Information > See Links in My Signature Below
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2020 Subsim