SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2008, 02:52 AM   #121
Stiebler
Fuel Supplier
 
Stiebler's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London, UK
Posts: 1,233
Downloads: 29
Uploads: 4


Default

@Kranz:

It is only very rarely that a game saved in mid-patrol will load successfully into an update of any of the major mods (including NYGM).

You should always start a new patrol in base for every update of any major mod. I have tested this new release heavily in patrols, and there are no problems in playing version 3.1 when starting a new patrol from your normal base.

Since you can reload your saved games by the restoration of NYGM 3.0, I suggest you return to base in version 3.0, and then replace it with version 3.1. Don't forget to add the IABL-ships mod *after* NYGM 3.1. You will not need the OLC Horizon fix after NYGM 3.1 is installed, because it is already installed with 3.1 (but not with 3.0).

Good luck!
Stiebler.
Stiebler is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2008, 11:39 AM   #122
kranz
Sea Lord
 
Join Date: Aug 2007
Location: Poland
Posts: 1,666
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

It's a miracle! Hallelujah! It's working.
kranz is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2008, 01:50 AM   #123
DarkStar173rd
Watch
 
Join Date: May 2007
Location: Philadelphia PA
Posts: 27
Downloads: 145
Uploads: 0
Default

To Stiebler and the NYGM Team Thank you so very much its the only simulation I play now and I've been playing sims since 1976. Stay deep

Respectfully,
DS
__________________
"Luck is not a factor" The Abyss (Movie)

(Chief Steward) Eddie," Thats one of the advantages of being seen and not being seen."
U-571 (Movie)
DarkStar173rd is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2008, 02:24 AM   #124
Corsair
Ace of the Deep
 
Join Date: Nov 2006
Location: Toulouse France
Posts: 1,140
Downloads: 48
Uploads: 0
Default

After long break due to RL issues, finally downloaded the 3.1 update this week end and am back to business. Thks for keeping updating this great mod for us...
__________________


NYGM 3.4A / Living SH3 V5.1 + SH3 Commander
Corsair is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2008, 03:46 PM   #125
DarkStar173rd
Watch
 
Join Date: May 2007
Location: Philadelphia PA
Posts: 27
Downloads: 145
Uploads: 0
Default Order of Battle

Running NYGM 3.1 want to add the Harbor Traffic Add-In. Will it matter should it be added before, after or does it matter with the IABL ShipsforNYGM3 Add-In. Thank you again for such a great mod.

Respectfully,
DS

Try Harbor Traffic Add-In, then IABL ShipsforNYGM3 Works for me.
__________________
"Luck is not a factor" The Abyss (Movie)

(Chief Steward) Eddie," Thats one of the advantages of being seen and not being seen."
U-571 (Movie)

Last edited by DarkStar173rd; 10-30-2008 at 08:57 PM.
DarkStar173rd is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 04:06 AM   #126
Stiebler
Fuel Supplier
 
Stiebler's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London, UK
Posts: 1,233
Downloads: 29
Uploads: 4


Default

Quote:
Running NYGM 3.1 want to add the Harbor Traffic Add-In. Will it matter should it be added before, after or does it matter with the IABL ShipsforNYGM3 Add-In ...
Try Harbor Traffic Add-In, then IABL ShipsforNYGM3. Works for me.
You seem to have worked it out for yourself!

Rubini's 'Harbor Traffic' Add-In replaces only the campaign_SCR.mis file. Therefore it should be added *last*. However, the IABL ships Add-In does not affect the campaign_SCR.mis file, so it can be added last instead. (The IABL Add-In adds a lot of new ships without replacing other ships; it replaces the campaign_RND.mis file, and it replaces the zones.cfg file.)

Stiebler.
Stiebler is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 09:39 PM   #127
DarkStar173rd
Watch
 
Join Date: May 2007
Location: Philadelphia PA
Posts: 27
Downloads: 145
Uploads: 0
Default SH3Patrol Mod and ShCmdr3.1

Luck was a factor for me on the Habor Add-In thought that one backwards thanx Stiebler. Still on my 1st patrol and using your SH3 Cmdr 2.6 configuration settings for NYGM3.1 now with the final SH3 Cmdr3.1 new setting in Career Options-Start patrol at sea I leave uncheck....because somewhere between my 2nd and last patrol I'll use your SH3 Patrol Mod otherwise they would clash would'nt they? Thank you again for this great mod.

Respectfully,
DS
__________________
"Luck is not a factor" The Abyss (Movie)

(Chief Steward) Eddie," Thats one of the advantages of being seen and not being seen."
U-571 (Movie)
DarkStar173rd is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 03:28 AM   #128
Stiebler
Fuel Supplier
 
Stiebler's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London, UK
Posts: 1,233
Downloads: 29
Uploads: 4


Default

@DarkStar173rd:

No, SH3Patrol and SH3Commander don't clash, because they alter different files (deliberately).

However, there is no purpose in using both mods to achieve the same results, such as adjusting times at a U-tanker. SH3Commander requires you to exit completely from Silent Hunter III before use. SH3Patrol requires you only to exit from your patrol and return to the main menu, so it is more convenient for its particular purposes. Really, SH3Patrol is designed mainly to assist you when going to (and departing from) a U-tanker.

Stiebler.
Stiebler is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 08:41 AM   #129
Ktl_KUrtz
Frogman
 
Join Date: Aug 2008
Location: U-301
Posts: 296
Downloads: 800
Uploads: 8
Default

Hi Stiebler,
I want to say thanks for this excellent mod!
It is so cool to have something that my old computer (6 next Birthday) can run!
It is total Immersion running this game, the Best.
I am looking forward to running it with IABL new ships.
KUrtz

Last edited by Ktl_KUrtz; 11-02-2008 at 02:39 PM.
Ktl_KUrtz is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 10:26 AM   #130
DarkStar173rd
Watch
 
Join Date: May 2007
Location: Philadelphia PA
Posts: 27
Downloads: 145
Uploads: 0
Default KTL New Puter

Welcome aboard KTL NYGM its great ain't it. Ahh! guy I can smell the green paint on your motherboard its so...new compare to mine, why my final upgrading BIOS on a TH7-II Asus Mb, 2.6Gb processor (maxout),512 Rdram memory($300US to upgrade to 1Gb), 6800GS BFG Nvida AGP graphics card, CreaLive soundcard. Puts my powerhouse machine somewhere between 11-13 yrs. old, I built it and have the receipts but...the print has faded on them thats why Im not sure about the age. I not only run IABL Ships Mod and the Habor Add-In Mod with all heck breaking loose around me I still get 35-40FPS but on returning off this 1st patrol going to try PT Sound mod, so yeah enjoy NYGM its the best of the best. Oh Mr. Stiebler thanx for the heads-up on Sh3 Patrol thingee Im lovin it, Stay Deep All

Respectfully,
DS
__________________
"Luck is not a factor" The Abyss (Movie)

(Chief Steward) Eddie," Thats one of the advantages of being seen and not being seen."
U-571 (Movie)
DarkStar173rd is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 11:57 AM   #131
Ktl_KUrtz
Frogman
 
Join Date: Aug 2008
Location: U-301
Posts: 296
Downloads: 800
Uploads: 8
Default

Hi Stiebler,
I keep getting this message everytime I try to start a SingleMission and sometimes it happens if i try to start a new Career.
I get the message..."Zu viele Matrasen! Gehen Sie zur Kaserne."
I play in German but I do not speak the language.
Can anybody tell me what it means and how to I get back to playing SingleMissions?
Thanks in advance.
KUrtz
Ktl_KUrtz is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 12:02 PM   #132
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 133,615
Downloads: 49
Uploads: 11


Default

Quote:
Originally Posted by Ktl_KUrtz
Hi Stiebler,
I keep getting this message everytime I try to start a SingleMission and sometimes it happens if i try to start a new Career.
I get the message..."Zu viele Matrasen! Gehen Sie zur Kaserne."
I play in German but I do not speak the language.
Can anybody tell me what it means and how to I get back to playing SingleMissions?
Thanks in advance.
KUrtz
Too many Matrasen! Go to the barracks
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is online   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 04:34 AM   #133
dinazor
Swabbie
 
Join Date: May 2007
Posts: 13
Downloads: 198
Uploads: 0
XXI problem

I must thank to Stiepler at first for NYGM . He is a great man.
But I have a problem.
I finished my last duty at N23 and turn back to Bergen. It was August 1944 and I had my new XXI ship at last. But it was impossible to select it because of the “to many officers” message. I did everything to solve that problem then my carrier deleted by mistake.
I begun new carrier at 1994 in Bergen with XXI. Selection torpedoes or manage crew was no problem. However, game newer started and my pc locked.
Now, I only want to learn that if anybody has same problem for XXI like me? If it’s not, that means I have to delete all SH3 files and reload again with NYGM3.1.
Thank you reading that message and future help for me.
Dinazor
(SH3+patch1.4.+NYGm2.5+NYGM3.1)
dinazor is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 08:07 AM   #134
Ktl_KUrtz
Frogman
 
Join Date: Aug 2008
Location: U-301
Posts: 296
Downloads: 800
Uploads: 8
Default

Quote:
Originally Posted by jimbuna
Quote:
Originally Posted by Ktl_KUrtz
Hi Stiebler,
I keep getting this message everytime I try to start a SingleMission and sometimes it happens if i try to start a new Career.
I get the message..."Zu viele Matrasen! Gehen Sie zur Kaserne."
I play in German but I do not speak the language.
Can anybody tell me what it means and how to I get back to playing SingleMissions?
Thanks in advance.
KUrtz
Too many Matrasen! Go to the barracks
Hi Jimbuna,
Forgive my ignorance but how do I get into the barracks do you know?
I also have guys on the boat who are blue with a red circle on em!
Can you tell me what that means?
Thanks if you can help.
KUrtz
Ktl_KUrtz is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 08:16 AM   #135
evan82
Samurai Navy
 
Join Date: Oct 2008
Location: Poland
Posts: 552
Downloads: 194
Uploads: 12
Default

Quote:
Originally Posted by dinazor
I must thank to Stiepler at first for NYGM . He is a great man.
But I have a problem.
I finished my last duty at N23 and turn back to Bergen. It was August 1944 and I had my new XXI ship at last. But it was impossible to select it because of the “to many officers” message. I did everything to solve that problem then my carrier deleted by mistake.
I begun new carrier at 1994 in Bergen with XXI. Selection torpedoes or manage crew was no problem. However, game newer started and my pc locked.
Now, I only want to learn that if anybody has same problem for XXI like me? If it’s not, that means I have to delete all SH3 files and reload again with NYGM3.1.
Thank you reading that message and future help for me.
Dinazor
(SH3+patch1.4.+NYGm2.5+NYGM3.1)
Too many oficers on XXI.
How many oficers? :hmm:
__________________
MY MODS - evan82's XXI Water StreamVIIB War Skin IIevan82's XXI Skin...

Last edited by evan82; 11-05-2008 at 08:18 AM.
evan82 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
torpedos through hull

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim