SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-15-2019, 12:13 PM   #1
Tomek4494
Swabbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Downloads: 82
Uploads: 0
Default Silent Hunter 5 just stopped working (help please...)

Hello,


<TWoS 2.2.9 in use>



I have some problems with SH5 and ****ty U-play application too, i guess. Today U-play decides to install new files in my SH5 folder, for example uplay32.dll, uplay_r1_loader.dll. This crap also installed new .NET Framework 3.5 (I don't know why). I guess that is the reason that now I can't play the game. Game opens normally, but when i want to load save, enter museum or play single mission i have crash to desktop. Last time (2 or 3 days ago) everything worked fine.



I was in the middle of 1941 and i don't want to reinstall game or something because I will lose everything I did and what I achieved.


It is absurd how average user of legal copy of the game must be aware what "great" developers like UBI is doing at the moment.
Tomek4494 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2019, 01:00 PM   #2
Taff in Exile
Swabbie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

Hi Bud, happend to a few of us - https://www.subsim.com/radioroom/sho...d.php?t=242800
__________________
Youtube: www.youtube.com/user/TaffinExile1
Twitter: https://twitter.com/Taff_in_Exile
Twitch: http://www.twitch.tv/taff_in_exile
http://steamcommunity.com/groups/TaffinExile
www.taffinexile.com
Taff in Exile is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2019, 05:06 PM   #3
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,087
Downloads: 1015
Uploads: 0


Default

Hi Tomek
Quote:
I was in the middle of 1941 and i don't want to reinstall game or something because I will lose everything I did and what I achieved.
Your saved games are in C:\Documents\SH5

Uninstalling your game will not affect your saved games unless you choose to do so.
As a belt and braces job make a copy of your SH5 folder and paste it to a different place.
Now if by some chance your SH5 folder disappears and a new one appears with nothing in it when you re-install just copy and paste your backup over it.

Quote:
Today U-play decides to install new files in my SH5 folder, for example uplay32.dll, uplay_r1_loader.dll.
These are game launcher files not Silent Hunter 5 game files.

What is the installation path of your Ubisoft Game Launcher?

Peter

Last edited by THEBERBSTER; 10-15-2019 at 05:55 PM.
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2019, 06:43 PM   #4
Tomek4494
Swabbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Downloads: 82
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Taff in Exile View Post

At least I am not alone... Sorry, I didn't see that there is the same topic, i had only checked SH5 general discussion


Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post

These are game launcher files not Silent Hunter 5 game files.
What is the installation path of your Ubisoft Game Launcher?


Installation path of UBI Game Launcher:

C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher
Tomek4494 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2019, 06:55 PM   #5
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,087
Downloads: 1015
Uploads: 0


Default

Hi T
Your game launcher shows correctly in the default path.
I cannot understand how those files got into your games path.
The obvious question therefor is what is your Silent Hunter 5 game path?


Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2019, 02:06 AM   #6
Tomek4494
Swabbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Downloads: 82
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
Hi T

The obvious question therefor is what is your Silent Hunter 5 game path?


Path to Silent Hunter 5:
D:\Silent Hunter 5




I really don't know what is going on with this "update".
Tomek4494 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2019, 02:39 PM   #7
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 9,087
Downloads: 1015
Uploads: 0


Default

Hi Tomek
The 2 files that you mention in post 1, check if you can see these files in your Game Launcher folder.
If they are not in there cut and paste them from your Silent Hunter 5 folder into the Game Launcher folder and see if the game loads.

Quote:
NET Framework 3.5
Check that you have Network 4.0 installed in Microsoft update history.

Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2019, 10:00 AM   #8
Tomek4494
Swabbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Downloads: 82
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
The 2 files that you mention in post 1, check if you can see these files in your Game Launcher folder.
If they are not in there cut and paste them from your Silent Hunter 5 folder into the Game Launcher folder and see if the game loads.
Check that you have Network 4.0 installed in Microsoft update history.

It didn't work, but thank you very much for your help. I decided to reinstall SH5, install TWoS 2.2.16 and start from 1939. I have just blocked Uplay (i didn't know that i can do that through TDW File Editor) and nothing will break my game and career.
Tomek4494 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2019, 10:25 AM   #9
vdr1981
Navy Seal
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 5,466
Downloads: 549
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Tomek4494 View Post
I have just blocked Uplay (i didn't know that i can do that through TDW File Editor) and nothing will break my game and career.
In that case, automatic campaign transfers won't work for you but this can be resolved by my " Campaign Progress - Workaround"...https://www.subsim.com/radioroom/sho...d.php?t=222403 Ingame campaign/flotilla transfer messages will further tell you what to do.
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2019, 12:31 PM   #10
Tomek4494
Swabbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Downloads: 82
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by vdr1981 View Post
In that case, automatic campaign transfers won't work for you but this can be resolved by my " Campaign Progress - Workaround"...https://www.subsim.com/radioroom/sho...d.php?t=222403 Ingame campaign/flotilla transfer messages will further tell you what to do.

I had to do this always when campaign ended, because automatic transfer have never worked in my case, but thanks for information.
Tomek4494 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim