SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter III
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2020, 04:17 AM   #46
Sailor Steve
Really feelin' it.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,474
Downloads: 737
Uploads: 250


Default

Quote:
Originally Posted by Pisces View Post
Sounds like you are not using JSGME to enable the bunch of mods. If so, "there's your problem!". If you need to make personal tweaks to files, create your own mod-folder structure in MODS. It is so easy to undo mods and re-arrange in another order. Also, it can also change files in the SH3-root folder, not just /Data

The majority of mods relate to what is in the Data folder, but not all. Some files could be in the root folder (community executable patches). Or the savegames/user configuration settings in the Documents/SH3 folder may out of sync with your 'Complete finished Data folder'. As you must know, that can cause crashes as well.
I use JSGME for everything.
__________________
"Realism is in how you play, not in the game settings."
—Rockin Robbins, Subsim member
Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 07:36 PM   #47
Sailor Steve
Really feelin' it.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,474
Downloads: 737
Uploads: 250


Default

Used Ichso's old advice to remove the big compass from GWX. It will be replaced by FLB Sales' original (sort of).
__________________
"Realism is in how you play, not in the game settings."
—Rockin Robbins, Subsim member
Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 11:50 PM   #48
Mad Mardigan
Seaman
 
Join Date: Sep 2016
Location: Grand Rapids, Mi.
Posts: 41
Downloads: 120
Uploads: 0
SHO Re: ... and again...

Quote:
Originally Posted by Sailor Steve View Post
I have a separate SSD set up just for my games. I don't go anywhere near the C drive at all.

No problem.



__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Mad Mardigan is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2020, 04:44 AM   #49
Col7777
Theus
 
Col7777's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Manchester UK
Posts: 564
Downloads: 56
Uploads: 0
Default

Hi Steve,

Not sure if you remember me from the old SH2 days, I see you use FSX, I too went on flight sim, got in to AI and doing repaints.
I'll be honest I'm a rubbish pilot, I should practice more lol, I un-installed my FSX and went back to FS2004 and installed some better scenery and I'm happy with it.

As for Windows 10, I was on Windows 7 and had no problems running sims then I upgraded to 10, I could have rolled back but I missed the roll back date so was stuck with 10.
Cut the story short I formatted my hard drive and re-installed Windows 7 again and all is back to normal.

I left SH for a long time but recently got back in to it, I have all the versions on disk and installed SH3, SH4 and SH5. I can't get SH5 to run it is asking for updates but the Ubisoft server is down so no big deal yet I still have 3 and 4 to play with.

I tried Train sim and I liked it but my problem was slowing down in time for stations and lights, I used to overshoot or slow down too soon then have to start again and often got it wrong.
I looked to buy one of those controllers but they are too expensive, I thought by now some company would have come up with more alternatives, I tried using my FS joystick but couldn't get it to marry up.

Anyway sorry for the long post but it is always good to chat to one of my old friends.

Col.
__________________


Silent and Violent
Col7777 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2020, 08:01 PM   #50
Sailor Steve
Really feelin' it.
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 51,474
Downloads: 737
Uploads: 250


Default

Hey Colin, yes I remember you! I also remember when one member started calling you "Colonel" because of your user name.


Quote:
I'll be honest I'm a rubbish pilot, I should practice more lol, I un-installed my FSX and went back to FS2004 and installed some better scenery and I'm happy with it.
That's funny. I have a copy of FS2004 (or FS 9 as some call it), but I figured I had to have FSX (or FS 10 as it is properly known). I'm doing fine with FSX and Steam, so no complaints. I've also been trying out Prepar3d v3. Just experimenting so far.

Quote:
As for Windows 10, I was on Windows 7 and had no problems running sims then I upgraded to 10, I could have rolled back but I missed the roll back date so was stuck with 10.
Cut the story short I formatted my hard drive and re-installed Windows 7 again and all is back to normal.
I've been quite happy with the recent updates to Windows 10. I used to think of going back but I have no such desire these days.

Quote:
I tried Train sim and I liked it but my problem was slowing down in time for stations and lights, I used to overshoot or slow down too soon then have to start again and often got it wrong.
I looked to buy one of those controllers but they are too expensive, I thought by now some company would have come up with more alternatives, I tried using my FS joystick but couldn't get it to marry up.
I've never been a train guy, but I'm really getting a kick out of Train Sim. I especially like the Old West trains by Smokebox and the equivalent 1880s Caledonian locos. Lots of fun, for me anyway.
__________________
"Realism is in how you play, not in the game settings."
—Rockin Robbins, Subsim member
Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2020, 08:28 PM   #51
Col7777
Theus
 
Col7777's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Manchester UK
Posts: 564
Downloads: 56
Uploads: 0
Default

Hi again Steve,

I forgot to mention I also have XPlane11 as well, that is good, especially the models, they are very detailed, the default scenery is OK too, I did get some local scenery that was fairly real.
Problem I had with it was, I got used to tweaking FS and XPlanes is a lot different, I couldn't get my head round doing any tweaks lol.

Anyway back to SH, I just did a long mission on SH4, sank a good few but I couldn't surface, I think the whole of the Japanese air force was up there.
I eventually crept away and made it back to Midway.

I remember the guy calling me Colonel too, I got that on the flight sim forum as well lol.

Col.
__________________


Silent and Violent
Col7777 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2020 Subsim