SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Subsims & Naval Games > Classic Subsims
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2019, 06:41 PM   #1
John Pancoast
Commander
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 462
Downloads: 190
Uploads: 0
Default AOD Huh ?

Hello all;
Don't post much, but do enjoy sub sims. Anyway, fired up the original AOD (not CAOD) and have some crazy behavior I don't recall from before.
Convoy hunting, fall 1941 and I'm getting escort behavior like they have radar picking up my scope.
Which;

a. No such radar even existed until the 1970's I believe, certainly not in WW2.

b. I'm - literally - popping up/down the scope in less than a second and escorts come charging at me...............from 20k and more meters distance !?!?! At that distance, I could have the scope up all day.

1.2 patch installed. This happens over and over on this patrol. I'm with a convoy now where I have three escorts coming at me and the closest started at 17k distance..........

Is this a known problem ? Makes submerged attacks impossible obviously.
I have not been transmitting on the radio.
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair

Last edited by John Pancoast; 01-20-2019 at 06:51 PM.
John Pancoast is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2019, 08:32 PM   #2
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 14,928
Downloads: 18
Uploads: 0


Default

could the problem stem from your 'tough mod ' dosbox install? perhaps a PM to theberbster would be useful.
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 01-25-2019, 08:44 PM   #3
BarracudaUAK
Captain
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 496
Downloads: 30
Uploads: 0


Default

Just out of curiosity...




What's the processor on the PC you're running now?
Using DOSBOX? If so, how many Cycles is it configured for?


I noticed on many of my older machines (that were signifigantly faster than the system that I originally played on) the AI would do things that it shouldn't...




For example: on one game, playing on the "recomended system reqirements" had a few seconds to move from cover to cover.
But playing on a dual core of double the mhz per core, if I poked my head out for a second....
I was instantly spotted, and the alarm raised.


Might be what's going on here, your only have your scope up for 3 seconds, but instead of being 75,000,000 cycles (25mhz), it been 6-12,000,000,000 cycles (2-4ghz).
So in CPU cycle terms, it been ~4 minutes.



Might be what's going on...
Or I might be completely off, and/or crazy, you never know!


Barracuda

Last edited by BarracudaUAK; 01-26-2019 at 04:05 PM. Reason: I appear to have an affinity for the word: "The". Or my editing skills are going downhill fast.
BarracudaUAK is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2019, 08:59 PM   #4
John Pancoast
Commander
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 462
Downloads: 190
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by BarracudaUAK View Post
Just out of curiosity...




What's the processor on the PC you're running now?
Using DOSBOX? If so, how many Cycles is it configured for?


I noticed on many of my older machines (that were signifigantly faster than the system that I originally played on) the AI would do things that it shouldn't...




For example: on one game, playing on the the "recomended system reqirements" had a few seconds to move from cover to cover.
But playing on a dual core of double the mhz per core, if I poked my head out for a second....
I was instantly spotted, and the alarm raised.


Might be what's going on here, your only have your scope up for 3 seconds, but instead of being 75,000,000 cycles (25mhz), it been 6-12,000,000,000 cycles (2-4ghz).
So in CPU cycle terms, it been ~4 minutes.



Might be what's going on...
Or I might be completely off, and/or crazy, you never know!


Barracuda
That's a good point. I'm running dosbox at 25% cycles, though I'm not sure there's much difference between that and 100%. Seems to be a little wave action - wise, but who knows.

Have an old laptop with a 2ghz cpu on it. Think I'll do some experimenting per your idea.

Thanks !
__________________
".....contrary to the accepted wisdom - and mythology - at no time did the German U-boat force ever come close to winning the "Battle of the Atlantic...."

- Clay Blair
John Pancoast is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim