Thread: Polish Run
View Single Post
Old 05-20-07, 06:28 AM   #393
lucienSeth
Medic

Downloads: 8
Uploads: 0
Default Polish Run & Sea Devils 228

Polish Run & Sea Devils 228 (19.05.2007 godz. 22:30 )
29 GRA KONKURSOWA 19.05.2007 g. 22.30
Misja: "Obrona Salamis"
U-BOOTY: VIIC/41 (1943)
CZAS MISJI: 2 godz
17/02/1943 g. 6:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr sredni
------------------------------------------------------------
Jest luty 1943 roku. Patrol Regia Marina wykrywa niewielka grupę okrętów . Kolejny patrol przynosi jednak szokująca informacje, ze wykryty konwój jest Zespołem Inwazyjnym !
Wszystko wskazuje na to, ze Alianci postanowili wysadzić desant w pobliżu bazy niemieckich okrętów podwodnych - Salamis.
Wszystkie jednostki otrzymują więc zadanie wytropienia i zaatakowania wrogich jednostek.
Utrata Salamis może zmienić obraz całej żeglugi na Morzu Śródziemnych.
Zapowiada się wiec wspólna akcja Kriegsmarine , oraz Regia Marina. Spokojne wody tego regionu stanowić mogą jednak poważny problem dla niemieckich okretów podwodnych.
Wojna jednak nie wybiera pory i teatru działań. Czas rozpocząć wachtę.... Być może ostatnią...
PL_Szczur, PL_David.
-----------------------------------------------------------
sOnar - SURV - 5 zatopień:
• Landin Ship Tank - 2 157 brt
• Troop Transport - 8 007 brt
• Troop Transport - 8 008 brt
• C Class Destroyer - 1 375 brt
• Hunt II Destroyer - 1 050 brt
---------------------------------------
Razem: WS: 2 425 + MS: 18 172 = 20 597 brt
----------------------------------------------------------
lucienSeth -SURV - 6 zatopień:
• J Class Destroyer - 1 690 brt
• Black Swan Frigate - 1 250 brt
• Tribal Destroyer - 1 850 brt
• Troop Transport - 8 006 brt
• Tribal Destroyer - 1 850 brt
• Small Tanker - 4 253 brt
----------------------------------------
Razem: WS: 6 640 + MS: 12 259 = 18 899 brt
---------------------------------------------------------
Topp - KIA - bez zatopień - rozłaczony
Cpt.McClane - rozłaczony - nieliczony
Screen:

Misja łatwa. szkoda że po długiej przerwie Cpt.McClane ma problemy z SHIII po drugiej wywałce już nie wróciliśmy, a szkoda byłoby ciekawiej. Nasttępnym razem będę wracał po niego do skutku bo to dobry zawodnik.
Szkoda też że Topp'a również wywaliło jak przepłynął nad nim DD, a miał na celowniku TT.
Rozpocząłem od tego że popłynąłem nie te stronę co trzeba i potem gnałem na pełnej prędkości w stronę formacji wroga. Jak się można domyślić wyczaił mnie DD. Straciłem na niego 5 torped aż wreszcie dorwałem
Potem przyplątały się jeszcze Fregata i DD, węszyły koło mnie aż dostały W tym czasie sOnar dokonywał rzezi w konwoju.
W końcu dobiłem TT którego uszkodził Topp. Ponieważ nie było żadnego DD wpobliżu dałem na powierzchnie i chciałem dogonić resztki konwoju, koło mnie wynurzył sie sOnar i poszliśmy całą prędkością za konwojem.
Po pewnym czasie zza TT wypłynął DD który zaczął zbliżać sie do mnie na pełnej parze.
Dałem na peryskop i namierzyłem Small Tanker'a posłałem mu 1 torpedę i patrzę a tu kursem zbieżnym wali na mnie ten DD, jest 1300 m ode mnie idealnie na 0, pomiar, nastawienie torpedy i strzał. Cała naprzód, ster prawo i patrze co się dzieje.
1000, 800, 600, 500, DD zaczyna manewry i buuuum poszedł na dno
Chwilkę potem moja torpeda trafia ST.
Ale zbliżają się 2 DD, ja już empty. sOnar odpala i zaliczony DD. Potem ostatni DD zbliża się w strone sOnara i przechodzi nad nim z rzucając ładunek, obramowany U-boot ma 9% kadłuba. Gdy Hunt robi drugi nawrót dostaje torpedę i tonie 100 m od celu.

Idę na powierzchnie i gonie TT i CM ale niestety już brakło czasu zrobiłem tylko fotkę.

No podgoniłem statystykę