Quote:
Originally Posted by Oski91
Witam!
Mój problem jest taki: zwykłe SH3 z patchem 1.4 chodzi dobrze (pod względem graficznym - żadnych przycin itp.), loading również przebiega dosyć znośnie (tj. nie za długo jak dla mnie). Ale jak zainstaluje GWX 3.0 i kilka minimodów dołączonych do GWX i np. startuje z pojedynczą misją no to szlag mnie trafia bo pasek loadingu dochodzi do około 95% i potem      tj. ponad 5 minut czekania lub więcej. W dodadtku to sie dzieje gdy SH3 dam najwyzszy priorytet w menedzerze zadań w Windowsie. Potem gra sie juz normalnie bez zadnych lagów
moj komp to
pentium 4 2.4 ghz
1 gb ram
geforce 6600 gt 128 mb
(rozmiar pliku stronicowania ustawiłem na 2000 MB - tak na 1 z for jakis gostek polecał co podobno przyspiesza gre pod wzgledem loadingu własnie)
HELP!!!
|
Jak na GWX3 to masz za malo ramu.

Pograsz ale bez komfortu. Radzilbym podbic ram do ok 3.24GB, procesor DUO ok 3.00 GHz, a nawet wowczas moze sie czasami przycinac szczegolnie kiedy masz duzo jednostek w zasiegu wzroku. Supermody dodaja sporo ruchu i wowczas gra jest bardziej "pamieciozerna". Plik stronicowania to najlepiej zostaw w spokoju. Przyznaj mu wielkosc przydzielona przez system. Wszystkie tak zwane poprawy wydajnosci systemu przez grzebanie przy plikach sronnicowania i tym podobne to jedne wielkie oszustwo. W rezultacie masz tylko wolniejszy komputer. Nie zaszkodzila by jakas lepsza karta grafiki takze. Tak jak mowilem, pograsz, ale tak jak pisales. Przeczysc takze rejestr jakims dobrym programem. Zaopatrz sie w program do odinstalowywania calkowitego progrmow, tak by nie zostaly stare wpisy w rejestrze. Dbaj rowniez o rejestr, usuwaj zbedne pliki i wpisy w rejestrze i koniec.
SH3 w wersji "golas" to nic w porownaniu z tym co dodano do takich modow jak GWX.