SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH4 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=219)
-   -   [TEC] Engine Problem? (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=247701)

KaleunMarco 12-15-2020 12:59 PM

Engine Problem?
 
While playing RFB, i encountered an odd effect.

while on patrol in the Bismarck Sea driving a S-42, we attacked a convoy with some success.
during the enemy's counterattack, we sustained some damage that appeared to be limited to the topside/watch equipment.
after successfully eluding the remaining counterattacks, we surfaced and headed for home as all of our torpedoes were gone.
the odd effect was that we could make no more than 13-14 knots when our normal top speed is 17-18 kts. we did not see any damage to engines or shafts or props when we were damaged so this was a bit mysterious.
so, i saved the game and went and looked at the ActiveUserPlayerUnits file.
there was no DamageHitpointsConsumed for either engine...and no DamageHitpointsConsumed for any topside equipment either.
doesn't that seem strange?
:hmmm::timeout:

Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[C:\Ubisoft\SH4_RFB\MODS]

1_RFB_2.0
3_SMMO for RFB 2.0
5_Stop The Shouting
6_OTC RFB 2.0
7_Increased binoculars for RFB OTC
8_RFB_LocNames

ETR3(SS) 12-15-2020 07:43 PM

What was the weather like? That can slow you down as well.

KaleunMarco 12-15-2020 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by ETR3(SS) (Post 2713929)
What was the weather like? That can slow you down as well.

weather was intermittent all the way from the Bismarck Sea to Brisbane.
when the waves were up, speed was cut even more so.
the slower speed was consistent: something had to be wrong with an engine...i just wish i could figure it out.


All times are GMT -5. The time now is 03:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2021 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.