SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   Tanksim.com (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=203)
-   -   T34 vs Tiger- Kursk 1943 coming soon! (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=158301)

LcSummers 04-20-10 01:51 AM

Help me Morty ????
 
Hi again,

read this one

Quote:
As this was the case I couldn't see why the bulk of the support force remained on the outskirts of the village again. One solitary Tiger came up to the AT ditch and barbed wire - I got through but the other tank (I like to think it was Lc) :haha: got knocked out. That was my only support and it didn't last long.

What have you done? Helped me either way? I hope so. Gave me some beer from your last feast.
Thank you Commander Morty. Now i am fine but you forgot to bring me my purple crutches. Cant leave that tank.:rotfl2:


LC :hmmm:

frinik 04-20-10 02:08 AM

Sound?
 
Wow Lc you have a 3.4 gigahertz processor and you average only 6 pfs????I am starting to wonder if a fast processor is really the only answer to the low fps problem

.The graphic card definitely comes into play and may be the sound hardware as well? Have you noticed jerkiness or stuttering in your game when there are lots of explosions/noise( seen or unseen) in the background? Turn the sound off in your game and see how the fps behave?

I am waiting to see how you guys are faring before I jump into the fray with my 2.0 gig processor....I am also a scavenger looking for damaged Tigers to grab and repair and then sell on the black market.Just you watch your backs guys:arrgh!:

PS I am not stinking drunk and neither am I in Trinidad....

Cheers

Chucky 04-20-10 02:24 AM

I would love to try out my hardware on this but I have lost my way a bit.
I'm no longer sure what patches/files I should have.:-?

LcSummers 04-20-10 04:20 AM

Sorry
 
[QUOTE=frinik;1366099]

The graphic card definitely comes into play and may be the sound hardware as well? Have you noticed jerkiness or stuttering in your game when there are lots of explosions/noise( seen or unseen) in the background? Turn the sound off in your game and see how the fps behave?


Hi frinic,

can you please tell me what do you mean exactly with jerkiness? :hmmm:

Thank you

LC

PS: Your suggestion with sound on/off will be done

PPS: My sound card is an old but very good (for me) SC.Its a CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY 2ZS with newest Win7 driver.
Never had any problems under Win7.

LcSummers 04-20-10 04:28 AM

Chucky
 
Quote:

Originally Posted by Chucky (Post 1366108)
I would love to try out my hardware on this but I have lost my way a bit.
I'm no longer sure what patches/files I should have.:-?


Hi chucky,


the only thing i can say to you we or its me are using 1ZW_MO_Kursk_Mission_1_Pre-Alpha_v5 This is the first Kursk mission.

Further i have installed new German Mission3 from ZW wich runs and is very fantastic.

If i can help you in any way tell me please.

Cheers


LC

morttheslayer 04-20-10 06:30 AM

So Far So good
 
Hi Chucky, you should have the basic TvsT game then install the Kursk foundation Alpha release see past posts (mods existing missions). There is an optional Mission 3 post this phase but I skipped it after trying (not cause it was bad - just to keep the testing simple for me).
Then install the Kursk mission either v.4 or v.5.
v.4 has lots of units and activity hence the FPS issue (at present) on a lot of PCs. v.5 is a 'lighter' cut down version more suitable for higher framerates. Hope I got that right for you and it makes sense.
Frinic and Lc hello will reply to your posts later no time at present!

All the best - Mort :salute:

frinik 04-20-10 06:43 AM

Sounds like it!
 
Hi Lc, by jerkiness I mean if the image on the game jumps suddenly or shakes unexpectedly at times a little bit.Stuttering means the image hesitates, stops, moves a bit, freezes a bit then resumes a bit like an old film.Like you when you walk or hop on your crutches :D

I don't think your sound card is the culprit I think either the sound needs to be adjusted in the game( check the in game controls).Is there EAX enabled in TvsT?I know in some games it needs to be turned off because it can affect the quality of play.

ZW; are versions v4 and v5 for beta testers only? I only have v3?:hmmm:

Cheers

LcSummers 04-20-10 06:51 AM

Quote:

Originally Posted by frinik (Post 1366274)
Hi Lc, by jerkiness I mean if the image on the game jumps suddenly or shakes unexpectedly at times a little bit.Stuttering means the image hesitates, stops, moves a bit, freezes a bit then resumes a bit like an old film.Like you when you walk or hop on your crutches :D

I don't think your sound card is the culprit I think either the sound needs to be adjusted in the game( check the in game controls).Is there EAX enabled in TvsT?I know in some games it needs to be turned off because it can affect the quality of play.

ZW; are versions v4 and v5 for beta testers only? I only have v3?:hmmm:

Cheers


Hi my friend,

no jerkiness but stuttering of corse by low fps. I made a srange notice after disabeling sound in TvT. CTD

I cant enable EAX in the TVT setup menue but i have it enabled (global). Walk or hop on my crutches but dont call me an old film.:haha: :yeah:

Try to enable sound waiting if TvT is running again.


LC


PS: I had to clear cache and reboot my pc now its working again

PPS. No more drunken in Trinidad?

frinik 04-20-10 06:58 AM

mute but sound!
 
Sorry Lc when I said old film I had your newsreel on Deutsche Wochenschau in mind:D....

What strange thing did you notice after disabling the sound?Actually I didn't mean to disable the sound so much as adjusting the sound settings lower and disabling EAX and any sound hardware that is not really needed.

Lc? What's going on I can't hear you nor your Tiger roaring anymore????Are you mute as well like those old films from the twenties?:rotfl2:

Cheers

LcSummers 04-20-10 07:01 AM

Its me
 
Hi again,

Quote: ZW; are versions v4 and v5 for beta testers only? I only have v3?:hmmm:


i can copy that. My E-mail says it is for beta testers. :yawn:


LC

LcSummers 04-20-10 07:10 AM

Never mind
 
Quote:

Originally Posted by frinik (Post 1366288)
Sorry Lc when I said old film I had your newsreel on Deutsche Wochenschau in mind:D....

What strange thing did you notice after disabling the sound?Actually I didn't mean to disable the sound so much as adjusting the sound settings lower and disabling EAX and any sound hardware that is not really needed.

Lc? What's going on I can't hear you nor your Tiger roaring anymore????Are you mute as well like those old films from the twenties?:rotfl2:

Cheers


Frinic,

i didnt disabling sound only pushed the trigger to the utmost left. This thing caused my pc to CTD. Never mind, cleared cache and made a reboot so it is working again. Seems that without sound game is ctd.


Be aware what are you writing, i am now an engineer and i will change your Tigers Maybach engine into a cart engine with 6PS. :timeout:

Cheers


LC :salute:

Chucky 04-20-10 12:26 PM

Thanks for the help guys.I think I will wait until the official release.I have a few games going on at the moment,no time for them all :wah:

morttheslayer 04-20-10 02:15 PM

Lc & Frinic
 
Guys
Had a laugh at your posts, thanks for greeting Frinic, and Lc you gave me great support in v.5 until a bad tempered Ivan (not sure if it was Arty or T34) smoked you. I was in 'God' mode so probably a bit too casual I must have lured you into feeling safe!! I see your core (well cores) are 3.4 GHz rating and I thought that would be pretty adequate. There may be some sound issues possibly one of your cores may be allocated to sound Hardware acceleration I don't know. I've heard of problems where Force Feedback was related to sound problems but this was years ago. May just be your graphics card.
Now Graphics; Frinic I have a GeForce Nv 9800GTX+ its no slouch but won't hold up against the latest flagship Radeon cards - my aim when prices fall a bit is to get a Sapphire Vapour X HD5870 1Gb card, solid state HDD and new monitor (only 17inch at present but OK). Might get them before I die :haha:.
Seriously I have given some thought to experimenting with updated drivers sometimes this can make a bit of difference but I'm reluctant to do so at present while we're all testing and to be honest the present drivers don't seem to have very many issues (i.e.NVidea issued some drivers recently that didn't allow the cooler to spool up when the GPUs started overheating and apparently fried some expensive cards!!).
Lc when you get your new (Pink) paint job we'll have an evening attack with sun behind us and you'll be invisible.
By the way I'm a Bosun now not sure if I've been promoted or demoted!! it's like being married a long time when I can't tell the difference between praise and a rollocking. :har:
BTW Lc I thought you were a beta tester getting all versions!

I had a strange moment after installing v.4 Kursk (heavy mission), the sound setting defaulted to zero - in game settings and it took a while to find it (mainly as not happened before) thought I had sound problem too; but reset slider to one less than max and all OK again.
So to recap my sound settings were re-set to zero after inst v.4 but the CTD didn't happen to me. Wonder if a file has a slight corruption as I had some weird graphics problems after the initial ZW mods release but it wasn't the programme as I reinstalled everything twice and it all wen't away (thank goodness).
Off now for a cup of Panzer Commander's Tea brewed by Mrs Panzer Commander. All the best Kamarades :salute:
Mort (Half Bosun Half Panzer Commander)

ZeeWolf 04-20-10 04:05 PM

Kursk IS coming soon!
 
Kameraden, do not think for a moment I have backed off the attack!
Ferreting out the solution takes time and determination.

Forward! :salute:

ZW

Tigers on the ATTACK!
http://i327.photobucket.com/albums/k...rs_Attack1.jpg

FPS on my machine varies from 10.5 - 6.5 at 1680 x 1050 80% settings
and 8x AA

http://i327.photobucket.com/albums/k...rs_Attack2.jpg

animal 04-21-10 01:21 AM

I'm going to talk to a friend who has paypal (brother in -law) and arrange to help beta test, because i'd like to throw in any help I can. I'm going to do some testing tomorrow with hyperthreading enabled and then disabled to see if that has an effect on the game.

In zw's mission 6 remake/christmas release (which is an enjoyment btw) i get anywhere between 45-60+fps and only have drops lower then that if I'm using a scoped mode/binoculars through the smoke of a burning vehicle, but it still stays above 25fps and because of the slow nature of the game that is more then enough. (compared to a FPS)

I'll report back on my hyperthreading findings tomorrow. It would be helpful for others to see people reporting more specifically what hardware they have if they list their fps. I've got an i7 920 watercooled @ 4.2 Ghz with 6GBddr3 and dual SSD's in raid-0. So its a quad core but with hyperthreading is effectively an 8 core chip. I also have 2x GTX 280's in SLI that are also watercooled. I play at 1680x1050 resolution with 4x antialiasing and 16x anisotropic filtering with all the in game settings maxed.

frinik 04-21-10 01:55 AM

Alpha Release v1
 
Mort make sure that you are a bosun not a bosom.....

I saw that Sapphire graphic card.Yes it's a beauty.I can't afford it (not priice-wise) because I only have laptops so it's out of my reach. Once I order a pc I will look for that card of some high end ATI with 1 or 1.5 dedicated gigs.You have good specs and the Nvidia 9800 is not something to frown upon.It's a good gc.

The problem is the game.TvsT is much more demanding than other similar games.No idea why.A coding or programming issue perhaps?

Lc, Morty; I need your assistance. I have been trying to install Zee Pre Kursk Alpha v1 mod on the wife's laptop to test it but I don't see any change.Zee told me that oprobably my download was corrupted so I downloaded nod again and reinstalled it .Still when I turn game on I game I get the same ZeeWolf 's Production Beta release v2.0 starting screen with a Tiger in the foreground blasting at a target
I must be doing something wrong.Here's what I did I saved the downloaded file into a separate folder and then extracted it placing the resulting folder through the auto install into my TvsT game main folder.I can see that the folkder is there.The game plays fine but without any change in sounds, special effects, tank models etc.It's just Zee's 2 new missions( Tiger Shake Kurtenki and Tigers Break Out and the old missions).What should I be looking for to tell me the install is successful?Should there be a ZeeWolf's starting screen with a Tiger in the foreground blasting at a T34 that says Pre Kursk Alpha Release v1 ?

Cheers!

LcSummers 04-21-10 02:31 AM

Help
 
Hi my friend,


trying to make it understanable what i did.


Quote:

Lc, Morty; I need your assistance. I have been trying to install Zee Pre Kursk Alpha v1 mod on the wife's laptop to test it but I don't see any change.Zee told me that oprobably my download was corrupted so I downloaded nod again and reinstalled it .Still when I turn game on I game I get the same ZeeWolf 's Production Beta release v2.0 starting screen with a Tiger in the foreground blasting at a target
I must be doing something wrong.Here's what I did I saved the downloaded file into a separate folder and then extracted it placing the resulting folder through the auto install into my TvsT game main folder.I can see that the folkder is there.The game plays fine but without any change in sounds, special effects, tank models etc.It's just Zee's 2 new missions( Tiger Shake Kurtenki and Tigers Break Out and the old missions).What should I be looking for to tell me the install is successful?Should there be a ZeeWolf's starting screen with a Tiger in the foreground blasting at a T34 that says Pre Kursk Alpha Release v1 ?



First of all what kind of ZW ADD ONs do you own?
If they are corrupted it is possible (with ZWs agreement) that Morty or me (so ZW can concentrate on Kursk mission and we will help you) are sending them to you.


1, First have a fresh install of TvT.

2, Then install ZW_MO_T34vTiger_Pre_Kursk_Alpha_v1

3, Install (i have done this) ZW_German_Mission3. Do you have this too? Its great.

4, At least we beta testers installed 1ZW_MO_Kursk_Mission_1_Pre- Alpha_v3 or v4 or v5.




I will install it the way you did and then tell you more. Is this OK for you? This will take some minutes. Then reporting or CTD.

LC

LcSummers 04-21-10 02:52 AM

Report for frinic
 
Hi frinic (the same as every year) means its me again!


ZeeWolf 's Production Beta release v2.0 starting screen with a Tiger in the foreground blasting at a target YES, RIGHT :up:


Setup screen has:

Single Player
USSR
Germany here you have TEXT TEXT TEXT
Project ZEEWOLF


ZeeWolf's starting screen with a Tiger in the foreground blasting at a T34 that says Pre Kursk Alpha Release v1 ? NO :down:


but you have to install ZW_German_Mission3. Here you will see differences but LOGO remains the same. :yeah:


If you installBeta tester mission Kursk I you will have another LOGO.

OPERATION ZITADELLE, a Tigerface (animal) in the background and your Tiger I is facing to the right.

Cheers


LC :salute:

LcSummers 04-21-10 03:02 AM

NO retreat
 
[QUOTE=ZeeWolf;1367134]Kameraden, do not think for a moment I have backed off the attack!
Ferreting out the solution takes time and determination.

Forward! :salute:

ZW

Tigers on the ATTACK!

FPS on my machine varies from 10.5 - 6.5 at 1680 x 1050 80% settings
and 8x AA



Hi ZW,

we all know that you and all of the members dont think about retreating. :woot:
With FPS growing you go the right way and everything that has to be improved, updated takes time.

We are all behind you and knowing you are hard working to improve and release Operation Zitadelle.

Thank you for this update.


LC :yeah:

LcSummers 04-21-10 03:24 AM

Bosun
 
[QUOTE=morttheslayer;1366973]Guys
Had a laugh at your posts, thanks for greeting Frinic, and Lc you gave me great support in v.5 until a bad tempered Ivan (not sure if it was Arty or T34) smoked you. I was in 'God' mode so probably a bit too casual I must have lured you into feeling safe!! I see your core (well cores) are 3.4 GHz rating and I thought that would be pretty adequate. There may be some sound issues possibly one of your cores may be allocated to sound Hardware acceleration I don't know. I've heard of problems where Force Feedback was related to sound problems but this was years ago. May just be your graphics card.

Lc when you get your new (Pink) paint job we'll have an evening attack with sun behind us and you'll be invisible.


Hi Morty, or should i say bosom friend :D

I do not think that my CG makes problems. I have nVidia Forceware drivers which are really fast ever used those drivers. My CG shouldnt make any problems too its a GTX 295 with 1792 Mb.


Quote:BTW Lc I thought you were a beta tester getting all versions!
I have those versions which ZW send to me and they are Pre Kursk v3-v5. The rest of them were deleted.


Quote:Lc when you get your new (Pink) paint job we'll have an evening attack with sun behind us and you'll be invisible.

Now if this really happens we will see us in Africa, may be ZW is thinking about pink paint and will sending us to fight Monty!!!!!!:wah:


Have a nice and ashy day

Cheers

LC


All times are GMT -5. The time now is 11:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.