SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SHIII Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=195)
-   -   Mod from Onealex (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=248010)

Onealex 04-25-21 02:17 PM

Quote:

Originally Posted by Niume (Post 2744392)
What radars are installed in 1941 April and 1941 september? Because I always get chased down by the escorts before my crew even spots them.
The range stated in the wikipedia is maximum radar range. So while the radar can detect a battleship at his maximum range, he can not detect a small submarine. I wonder at what distances does Type 271 submarine in SH3?

https://www.part.lt/img/66b9eff77a39...a3da325257.png

I have made some tests. And there is a problem when escort ship detects submarine via radar before the crew of submarine spotted the escort ship when calm water and excellent visibility in 1941. So correction of early radars is needed...

Onealex 04-25-21 02:23 PM

Early radars fix. The main link has been updated.
https://drive.google.com/file/d/1h3h...ew?usp=sharing

dex 04-25-21 04:08 PM

Please help OneAlex
 
The base was changed to (null).....
I choose 23/29 flotilla in base,bunker....I was in Lorient,exit the game load Gwx Medit.campaign and reopen game,load bunker .... I don't know what to do now..... Game freeze,stop but not Ctd

Onealex 04-26-21 12:01 AM

Quote:

Originally Posted by dex (Post 2744439)
The base was changed to (null).....
I choose 23/29 flotilla in base,bunker....I was in Lorient,exit the game load Gwx Medit.campaign and reopen game,load bunker .... I don't know what to do now..... Game freeze,stop but not Ctd

It's hard to answer but I haven't had such problem. I have tried to make a transfer from Lorient to 23/29 flotilla in 1942. No problem...
https://c.radikal.ru/c15/2104/29/f279cb791f44.jpg

https://a.radikal.ru/a16/2104/25/53c491a8f0e4.jpg

https://b.radikal.ru/b01/2104/34/861effd9dd63.jpg

dex 04-26-21 01:31 AM

23/29 flotilla
 
Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2744480)
It's hard to answer but I haven't had such problem. I have tried to make a transfer from Lorient to 23/29 flotilla in 1942. No problem...
https://c.radikal.ru/c15/2104/29/f279cb791f44.jpg

https://a.radikal.ru/a16/2104/25/53c491a8f0e4.jpg

https://b.radikal.ru/b01/2104/34/861effd9dd63.jpg

Maybe problem is because is september 1941and transfer from Lorient.... perhapse I must to wait 1942,some glitch in the game,I'm thinking
Also I didn't get 10th flotilla

dex 04-27-21 12:59 PM

about 23/29 flotilla
 
finally transfer to 23/29 flotilla dec.1941....
seems that is just a glitch
It's all right now... Once againThanks OneAlex for great work

dex 04-28-21 11:36 AM

about Fumo 29 radar warning
 
One Alex one question,I shoot down 10 planes without any help of Fumo 29, i turn on on fm icon button but nothing happen
Looks like don't working

Onealex 04-28-21 12:08 PM

Quote:

Originally Posted by dex (Post 2744882)
One Alex one question,I shoot down 10 planes without any help of Fumo 29, i turn on on fm icon button but nothing happen
Looks like don't working

Shift + R

Onealex 04-28-21 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by dex (Post 2744882)
One Alex one question,I shoot down 10 planes without any help of Fumo 29, i turn on on fm icon button but nothing happen
Looks like don't working

But it's working
https://youtu.be/XTc1HKpaFp0

dex 04-28-21 03:57 PM

Radar
 
https://upload.wikimedia.org/wikiped...921%29.svg.pngThank you

hephaistos55 04-29-21 09:09 AM

hello and thank you for this mod.
But I have a problem, I don't have the same display as you. I have the latest version, 1.45. You have the 3 dials and the stopwatch at the bottom right and me, no. They are on the left, and too big.
The icons you have on the left, me, they are displayed at the bottom center .... can you show how your JSGME is?

Onealex 04-29-21 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by hephaistos55 (Post 2745035)
hello and thank you for this mod.
But I have a problem, I don't have the same display as you. I have the latest version, 1.45. You have the 3 dials and the stopwatch at the bottom right and me, no. They are on the left, and too big.
The icons you have on the left, me, they are displayed at the bottom center .... can you show how your JSGME is?

Hello. What is your screen resolution?

big_pharma 04-29-21 09:46 PM

Mirrored emblems?
 
Thanks again for 1.45!

I know this wasn't even a feature of the base game, but is there a way to have the emblems properly reflect across the tower?

For example, if you had the swordfish emblem in the base game, the starboard swordfish would be pointing towards the bow, and the port swordfish would be pointing aft

dex 04-30-21 12:52 AM

about radar
 
OneAlex I try what you say but only have option shift+v,when I push shift+r nothing....only round antena....My sub is IXB from base Lorient,maybe I must to buy VC sub to have that
Fumo 29 is installed,I bought it

Onealex 04-30-21 01:48 AM

Quote:

Originally Posted by dex (Post 2745181)
OneAlex I try what you say but only have option shift+v,when I push shift+r nothing....only round antena....My sub is IXB from base Lorient,maybe I must to buy VC sub to have that
Fumo 29 is installed,I bought it

I didn't notice that you are talking about fumo 29. Sorry. Fumo 29 is the first U-boat radar, which the crews knew as "GEMA," was converted from radars originally fitted in surface ships: its antenna array was fixed around the front of the conning tower, covering an arc of about 10 degrees on each side of the bow. Coverage was shifted by altering course - a full sweep of the horizon required the U-boat to turn a full circle. Look at the picture:


https://c.radikal.ru/c18/2104/c4/17970335ae2d.jpg

Onealex 04-30-21 02:24 AM

Quote:

Originally Posted by big_pharma (Post 2745166)
Thanks again for 1.45!

I know this wasn't even a feature of the base game, but is there a way to have the emblems properly reflect across the tower?

For example, if you had the swordfish emblem in the base game, the starboard swordfish would be pointing towards the bow, and the port swordfish would be pointing aft

I don't know about that

880-5 04-30-21 02:58 AM

Quote:

Originally Posted by phooey (Post 2744192)
Ooooh, many thanks Onealex. :up:

Downloading now.... Download complete :salute:

Anyway, can I post some kind of addons to your new modified widescreen MaGUI mod?

Hello, what does the add-on look like? Is it possible to play this MaGui in widescreen?

Onealex 04-30-21 02:59 AM

Quote:

Originally Posted by 880-5 (Post 2745189)
Hello, what does the add-on look like? Is it possible to play this MaGui in widescreen?

Hello

https://youtu.be/sfe1XKVHBB4

Onealex 04-30-21 03:02 AM

Quote:

Originally Posted by phooey (Post 2744192)
Ooooh, many thanks Onealex. :up:

Downloading now.... Download complete :salute:

Anyway, can I post some kind of addons to your new modified widescreen MaGUI mod?

What kind of addons do you have?

Anvar1061 04-30-21 03:26 AM

@OneAlex
You can see in my Addon how the Full Map for Wide MaGUI is made.


All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.