SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SHIII Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=195)
-   -   Mod from Onealex (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=248010)

rOPbIHbI4 10-27-23 07:40 AM

5 Attachment(s)
fitzcarraldo, I use only OneAlex archive files from YouTube link, not more.

Quote:

You are using MaGUI
Yes. At modern systems some letters, numbers and menus very small, especially in old games... 1360х768 help me a little bit increase picture and menu, + in night attack eyes more comfortable because of black background...

About Dogger Bank :)

I deleted all old files, downloaded new archive again, start new career with no mods and go to AN59... Atlantis is there)

Please, guys, start new career or 1 patrol mission and go at this patrol sector :ping: for found about 10-15 buildings... At 1024x they are fly by 1-2 second...

Quote:

Ill report if I see this in my OneAlex
Please do it, i have no Discord...

Mister_M 10-27-23 08:33 AM

Hi. Please, send me :


- data/Terrain/Locations.cfg file
- data/Terrain/locations folder


... and I will delete the Atlantis village.

rOPbIHbI4 10-27-23 12:16 PM

Mister_M, done, see private message.

Mister_M 10-29-23 04:22 AM

I don't see any problems in the Locations.


Not having the mod installed and not being able to access the campain files (I get a CTD), I will wait for Fitzcarraldo's report before investigating deeper.

kyle9154 10-29-23 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by rOPbIHbI4 (Post 2889682)
fitzcarraldo, I use only OneAlex archive files from YouTube link, not more.

Yes. At modern systems some letters, numbers and menus very small, especially in old games... 1360х768 help me a little bit increase picture and menu, + in night attack eyes more comfortable because of black background...

About Dogger Bank :)

I deleted all old files, downloaded new archive again, start new career with no mods and go to AN59... Atlantis is there)

Please, guys, start new career or 1 patrol mission and go at this patrol sector :ping: for found about 10-15 buildings... At 1024x they are fly by 1-2 second...

Please do it, i have no Discord...

I can confirm that I have seen this too, nothing I can do about it unless Onealex himself looks at it and that is highly unlikely as he's in the middle of a warzone right now and hasn't been heard or seen from in over 3 months.

fitzcarraldo 10-30-23 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by 880-5 (Post 2719316)
Hello, how is the Onealex mod installed? Many greetings

Download it, and copy the "SH3" folder in your main directory. Start SH3.exe, put your options (only german for voices, video, music...), exit the game. Start SH3 Commander, select your options, and play...You can change the options for Hsie and Stiebler mods with the apps in the folder "support". You have some addon mods in the "mods" folder, activate them via JSGME.

Thats all...

Best regards.

Fitzcarraldo:Kaleun_Salute:

fitzcarraldo 10-30-23 11:24 AM

Quote:

Originally Posted by Mister_M (Post 2889937)
I don't see any problems in the Locations.


Not having the mod installed and not being able to access the campain files (I get a CTD), I will wait for Fitzcarraldo's report before investigating deeper.

I made a "raking" in the sector:

Coordinates: 54 grad ~30 min N, 1 grad ~45 min E
Patrol sector: AN59 (~AN5932)

but I do not see anything in the area (Im not Robert Ballard, though :k_confused:).

Also, the cfg file doesnt contain any entry about "Atlantis".

My installation is a pure GWX OneAlex 1.53 downloaded via the link in YouTube. For this search, no mods added.

I opened de campaign.LND file with ME and there are (not in the exact position), some "ENV..." entries, but in the game I didnt see the buildings.

Maybe is it a corrupted copy of OneAlex mod? Maybe you do not delete the SH3 folder in "my documents" before install the 1.53 version? Maybe some savegame created a corrupted scenery and appear the buildings?

Ill report if I find something in the zone.

Best regards.

Fitzcarraldo :Kaleun_Salute:

juliantheblaze22 11-06-23 03:46 PM

Atlantis?
 
Its probably an Easter egg could have even been put in by Ubisoft. I have heard a lot of content was cut from the final game like being able to. Call in air strikes or being able to search merchants. And **** like a full interior. Just combing through the game files alone reveals tons of stuff

K-61 11-08-23 10:31 AM

I installed this mod today. I'm a very experienced player and mod user from many years ago, just returning to the game.

I have the game all set up and a small number of mods installed in OneAlex via the included JSGME. No conflicts there. The game starts fine using SH3 Commander and I am trying to start a new career. After choosing my new captain's flotilla and starting year the loading bar quickly fills to full red, but then just sits there. I waited patiently for 25 minutes and nothing happens. I've tried numerous times, both with a new career and just trying to load a naval academy exam. Same result each time: loading bar quickly reaches full red and then does nothing.

My computer is not new but is no slouch, either. It is a Dell gaming rig with 8 GB video card and 16 GB of system RAM. It has always loaded other mods very quickly as I have an SSD as my C:\ drive.

This one is stumping me and if I cannot get it to run I am going to cry, knowing I am losing out on a great mod.

Any suggestions? Thanks.

Edit: Here are a few more details for my system...

CPU: Intel i7 9700K @ 3.6 GHz
Video: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 8 GB GDDR6
System: Windows 10 Home 64 bit, 16 GB RAM

Randomizer 11-08-23 12:04 PM

We have similar systems and the Onealex mod typically takes 20+ minutes to load on my machine. My rules for visually complex mods like Onealex or Fifi are:
Wait,
Wait some more,
Wait longer than you want,
Wait longer than you should,
Wait longer than you have,
Keep waiting, and at some point it should start.

Check for conflicts, sometimes a error message window opens behind the game which must be closed before the loading can complete. If present, it will generally detail where the error is, often an entry in the ...\Menu_1064_768.ini is the offending file. If the loading bar appears to have frozen, minimize SH3 to see if it generated the error message.

Fifi's latest mod takes more than 25-minutes to load, a bit longer than Onealex v53.

If there are no hidden issues, it then becomes up to you whether the waiting is worth the results, a value judgement that only you can make. Good Luck!

-C

John Pancoast 11-08-23 12:24 PM

Quote:

Originally Posted by K-61 (Post 2891223)
I installed this mod today. I'm a very experienced player and mod user from many years ago, just returning to the game.

I have the game all set up and a small number of mods installed in OneAlex via the included JSGME. No conflicts there. The game starts fine using SH3 Commander and I am trying to start a new career. After choosing my new captain's flotilla and starting year the loading bar quickly fills to full red, but then just sits there. I waited patiently for 25 minutes and nothing happens. I've tried numerous times, both with a new career and just trying to load a naval academy exam. Same result each time: loading bar quickly reaches full red and then does nothing.

My computer is not new but is no slouch, either. It is a Dell gaming rig with 8 GB video card and 16 GB of system RAM. It has always loaded other mods very quickly as I have an SSD as my C:\ drive.

This one is stumping me and if I cannot get it to run I am going to cry, knowing I am losing out on a great mod.

Any suggestions? Thanks.

Edit: Here are a few more details for my system...

CPU: Intel i7 9700K @ 3.6 GHz
Video: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 8 GB GDDR6
System: Windows 10 Home 64 bit, 16 GB RAM

First thing to try is uninstalling any mods you've added and try the game with just the stock OA mod. If that works, then one of the mods is the problem.
It may be that the 4gb patch of the H.sie patch isn't working correctly, but try the above first.

John Pancoast 11-08-23 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by Randomizer (Post 2891231)
We have similar systems and the Onealex mod typically takes 20+ minutes to load on my machine. My rules for visually complex mods like Onealex or Fifi are:
Wait,
Wait some more,
Wait longer than you want,
Wait longer than you should,
Wait longer than you have,
Keep waiting, and at some point it should start.

Check for conflicts, sometimes a error message window opens behind the game which must be closed before the loading can complete. If present, it will generally detail where the error is, often an entry in the ...\Menu_1064_768.ini is the offending file. If the loading bar appears to have frozen, minimize SH3 to see if it generated the error message.

Fifi's latest mod takes more than 25-minutes to load, a bit longer than Onealex v53.

If there are no hidden issues, it then becomes up to you whether the waiting is worth the results, a value judgement that only you can make. Good Luck!

-C

:o 25 minutes, that's crazy! If you can, maybe get some more ram. I have 32mb and both mods load in a couple or three minutes. Only 16 more megs of ram shouldn't make that much difference though.....

Mister_M 11-08-23 12:30 PM

Quote:

Originally Posted by John Pancoast (Post 2891239)
:o 25 minutes, that's crazy! If you can, maybe get some more ram. I have 32mb and both mods load in a couple or three minutes. Only 16 more megs of ram shouldn't make that much difference though.....

I think long loading times are not due to the RAM. If you haven't enough RAM, the game will just crash...

It's rather the CPU speed (in GHz) which will determine the loading time.

From the internet: "A 3.5 GHz processor and at least 8 GB of RAM are recommended for CPU-intensive gaming."

I assume that any SH3 supermod is like intensive-gaming....

John Pancoast 11-08-23 12:38 PM

Quote:

Originally Posted by Mister_M (Post 2891240)
I think long loading times are not due to the RAM. If you haven't enough RAM, the game will just crash...

It's rather the CPU speed (in GHz) which will determine the loading time.

From the internet: "A 3.5 GHz processor and at least 8 GB of RAM are recommended for CPU-intensive gaming."

I assume that any SH3 supermod is like intensive-gaming....

It's not a question of having enough ram to run the game. Fwiw, I have a lesser cpu and gpu than K-61 has.

FUBAR295 11-08-23 01:34 PM

Is the 4g patch enabled?

K-61 11-08-23 05:20 PM

Hi everyone.

I wish to report that after a day spent fiddling around and much labour I have been able to get OneAlex to load and run. I have not yet tried a career patrol as I need to read through the documentation and relearn some of the keyboard commands. I can't get the UZO to load up but I did read something about that earlier today. I will spend some time with the manual and I am sure I will find there what I need to know.

I took the boat out for a quick spin in the naval academy navigation trial, not exam. I think it might help me to master the controls by doing the tutorials and then the exams before starting a career.

As for loading time, it took less than one minute to load the navigation tutorial. I am hoping this is a sign of good things to come. The mod looks gorgeous and I am looking forward to such new experiences as thermoclines.

Thank you, everyone, for your help and encouragment. Much appreciated.

Hellmark 12-01-23 09:40 AM

Hey everyone,
I'm new here but i've got the game since 2005.
Thanks to you guys and your supermods i dug out this nice game for a new start.

@K-61 you get the UZO with SHIFT+U removing with STRG+U , i hope this will help.:salute:

Aktungbby 12-03-23 09:56 PM

Welcome aboard!
 
Hellmark!:Kaleun_Salute:

Pelle71 12-18-23 10:18 AM

I have try everything! Can't start a new campaign. Works only in naval accademy.

drowssapma 12-31-23 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by Pelle71 (Post 2896059)
I have try everything! Can't start a new campaign. Works only in naval accademy.


Same deal here. I can look through this tread but we are now talking 114 pages.



My Steam version works fine, so I'm thankful that I can still play.


All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2024 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.